Τατούλης: Η χώρα δείχνει σημάδια κατάρρευσης - Η περιφερειακή αρχή δεν πιστεύει στις δυνάμεις της

Δευ, 21/12/2020 - 19:26
Image

Κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο πρώην περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης διατύπωσε την άποψη ότι υπάρχει έλλειψη πολιτικής από την περιφερειακή αρχή και ότι αυτή η έλλειψη πολιτικής καθρεφτίζεται και στον προϋπολογισμό που ήρθε προς ψήφιση. Ακόμα, παρατήρησε ότι η συζήτηση για τον προϋπολογισμό έπρεπε να έχει διάρκεια, ώστε να τοποθετηθούν με χρονική άνεση όλοι και υπογράμμισε ότι η περιφερειακή αρχή δεν έχει αυθεντικότητα.

«Ο προϋπολογισμός δεν είναι ένα τεχνικό δελτίο που εμφανίζει ότι είναι ισοσκελισμένος, αλλά οι πολιτικές κατευθύνσεις που πρέπει να έχει η Περιφέρεια. Όταν συζητούσαμε επί των ημερών μας, υπήρχε άπλετος χρόνος σε όλους να πουν τις απόψεις τους. Ακούσαμε μόνο μια εισήγηση περίπου 4-5 λεπτών, που και το χειρότερο λογιστικό γραφείο θα μπορούσε να παρουσιάσει. Μιλάω για την πολιτική συνεισφορά».

«Το σημαντικότερο πρόβλημα, είναι ότι αυτό δείχνει ότι η σημερινή περιφερειακή αρχή δεν έχει καμία αυθεντικότητα, δεν πιστεύει στις δυνάμεις της. Ουσιαστικά αποδομήθηκε το βασικό όργανο των περιφερειών. Η ΕΝΠΕ συζητούσε το θέμα, και υπήρχαν συναντήσεις με τα υπουργεία. Διεκδικούσαμε πράγματα που τελικώς παίρναμε».

Η Ένωση Περιφερειών διεκδικεί περισσότερες αναθέσεις και τίποτε άλλο. 

«Το Παρατηρητήριο, δεν είναι πολιτικό όργανο για να κατευθύνει τον έναν και τον άλλον. Το Παρατήριο έχει έναν ρόλο, να είναι ισοσκελισμένοι οι προϋπολογισμοί ώστε να μην επαναληφθούν τα εγκλήματα των νομαρχιών που παραλάβαμε. Εμείς διεκδικούσαμε και παίρναμε κάθε χρόνο 1,5 εκατ. ευρώ. Εμείς παραλάβαμε μια σχολική μεταφορά. όταν το νομοσχέδιο προέβλεπε ότι η σχολική μεταφορά έπρεπε να γίνεται από τις δημοτικές αρχές, και εκείνες σήκωσαν τα χέρια ψηλά, εμείς αναλάβαμε την ευθύνη».

Σε μια περίοδο που η χώρα δείχνει σημάδια κατάρρευσης στο επίπεδο της πανδημίας, της οικονομίας, των εθνικών θεμάτων, η περιφερειακή αυτοδιοίκηση είναι το μοναδικό λιθάρι που μπορεί να αντισταθεί στην ολέθρια εξέλιξη.

 

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio