Συντήρηση και αποκατάσταση της βατότητας σε δρόμους της Βόρειας Κυνουρίας

Σάβ, 19/08/2023 - 13:00
Image

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε την Πέμπτη 17 Αυγούστου.

Μεταξύ άλλων, στην εν λόγω συνεδρίαση η Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό του ελέγχου των δικαιολογητικών του προσωρινού αναδόχου και την κατακύρωση της σύμβασης που αφορά στο έργο αξιοποίησης και ανάδειξης σε περιβαλλοντικό πάρκο του καταργημένου δικτύου της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Βέλου.

Επίσης, από την Επιτροπή εγκρίθηκε η διενέργεια δημοπρασίας για το προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ έργο ανάπλασης των κοινόχρηστων χώρων σε ιστορικούς οικισμούς του Δήμου Δυτικής Μάνης, στη Μεσσηνία.

Εγκρίθηκαν, ακόμα, η διακήρυξη για την εκμίσθωση εκμετάλλευσης της λιμνοθάλασσας Θερμησίας στην Αργολίδα, καθώς και το πρακτικό της δημοπρασίας για το προϋπολογισμού 300.000 ευρώ έργο συντήρησης της κοίτης και καθαρισμού των ρεμάτων στην εν λόγω Περιφερειακή Ενότητα.

Στη σημερινή της συνεδρίαση, εξ άλλου, η Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό ελέγχου των δικαιολογητικών κατακύρωσης προσωρινού αναδόχου για το με προϋπολογισμό 410.000 ευρώ έργο ασφαλτόστρωσης και συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου στην ορεινή επαρχία Αργους.

Η Οικονομική Επιτροπή, εξ άλλου, προέβη σήμερα στην έγκριση του πρακτικού δημοπρασίας αποσφράγισης προσφορών για το με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ έργο αποκατάστασης της βατότητας στην επαρχιακή οδό Μουριά – Πουρναριά και των δρόμων που συμβάλουν (προς Κυράς το Γεφύρι), στον Δήμο Γορτυνίας.

Τέλος, μεταξύ άλλων, αναδείχθηκαν από την Επιτροπή οι προσωρινοί μειοδότες για την συντήρηση και αποκατάσταση της βατότητας σε επαρχιακούς και δημοτικούς δρόμους α) στον Δήμο Γορτυνίας, έργο προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, β) στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, έργο προϋπολογισμού 200.000 ευρώ και γ) στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας, έργο προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Σχόλια επισκεπτών

Στη Σίταινα εδώ και 5 χρόνια το μισό χωριό δεν επικοινωνεί με το άλλο μισό γιατί ο δημοτικός δρόμος έχει υποστεί κατολίσθηση από το 2018 -φυσική καταστροφή και με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς την καθημερινότητα και την ασφάλεια των εκατοντάδων κατοίκων και επισκεπτών του καλοκαιριού.
Πριν λίγους μήνες στήθηκε πινακίδα που ανακοινώνει την υλοποίηση του έργου αποκατάστασης του δρόμου, το έργο ξεκίνησε αλλά έμεινε ημιτελές γιατί δεν μπορεί να πληρωθεί ο εργολάβος, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να περάσουν ούτε οι πεζοί.
Στον επαρχιακό δρόμο, επίσης, που περνάει από το χωριό δυσκολεύεται να περάσει και ερπυστριοφόρο.
Γνωρίζουμε ότι ζούμε στο Ελλαδιστάν και χώρα της μπανανίας εκείνο που δε γνωρίζουμε είναι αν και η Σίταινα ανήκει στην Κυνουρία...

Πιστός ο Δήμαρχος στις κυβερνητικές οδηγίες
Ο καθαρισμός της ακτής είναι απαραίτητος για την διατήρηση του τουρισμού στην περιοχή. Εφέτος αυτός αφέθηκε στην ατομική ευθύνη.

Πιστός ο Δήμαρχος στις κυβερνητικές οδηγίες
Ο καθαρισμός της ακτής είναι απαραίτητος για την διατήρηση του τουρισμού στην περιοχή. Εφέτος αυτός αφέθηκε στην ατομική ευθύνη.

Είμαι ομογενής από τον Καναδά,ένας από τους πολλούς που επισκέπτεται τα χωριά μας τους καλοκαιρινους μήνες αυτό που και φέτος είδα στο χωριό μου τη Σιταινα είναι ένα χωριό κομμένο στα δύο να μη μπορούμε ούτε καν να περάσουμε με τα πόδια από το χαλασμένο κομμάτι του δρόμου αφού έχουν αρχίσει εργασίες επιτέλους μετά από 5 χρόνια...!!!αλλά.. αυτές σταμάτησαν.Αυτο που έμεινε είναι μια τεράστια ταμπέλα ότι το έργο γίνεται αλλά έργο πουθενά. Καθημερινά κινδυνεύουν οι κάτοικοι περνώντας από το σημείο που υπάρχει το πρόβλημα γιατί αυτό είναι εντελώς απαραίτητο και μιλάμε για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας .Ευτυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάποιο ατύχημα με κάποιον από αυτούς, αλλά πολύ φοβάμαι ότι αν δε γίνει σύντομα κάτι θα θρηνησουμε θύμα και τότε να δούμε ποια θα είναι η απάντηση των αρμοδίων.Ελπιζω ότι του χρόνου που θα ερθω πάλι (πρώτα ο Θεός)δε θα βρω πάλι τα ίδια χάλια....Κάντε κάτι επιτέλους!

Ο δήμαρχος πιστός στην κυβερνητική γραμμή της τουριστικής ανάπτυξης και
τής ατομικής ευθύνης, αφήνει τις ακτές με φύκια και σκουπίδια.
Κατι μου λέει ότι. εμείς θα φταίμε πάλι ...

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio