Ο Μανώλης Σκαντζός για τον Ανατολικό Άξονα, την παράκαμψη των Δολιανών και τα έργα στην Αρκαδία (vid)

Παρ, 03/02/2023 - 12:53
Image

ατά τη χθεσινοβραδινή συνέντευξή του στο Super TV και στην εκπομπή «Πελοπόννησος Σήμερα», ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός είπε ότι βεβαίως θα είναι με τον Παναγιώτη Νίκα, διότι έχουν κάνει μαζί ένα έργο το οποίο οι πολίτες το βλέπουν και δεν αμφισβητείται. Μάλιστα, απαρίθμησε τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί ή βαίνουν στο στάδιο της ολοκλήρωσης ως το καλοκαίρι, και σχολίασε για την υποψηφιότητα του Γιάννη Μαλτέζου στον Δήμο Άργους - Μυκηνών ότι «κανείς δεν μπορεί να κόψει τη φιλοδοξία κανενός».

«Οι πολίτες βλέπουν ότι μέσα σε τριάμισι χρόνια έχουμε κάνει άλματα. Αν τα 30 εκατ. ευρώ είχαν δοθεί από τα προηγούμενα ΠΕΠ, δεν θα είχαμε την υποχρέωση να τα βάλουμε εμείς.
Προσφέραμε πολλά σε αυτόν τον τόπο, βοηθήσαμε να κάνουμε άλμα στην Πελοπόννησο», είπε και, αναφερόμενος στην απόφαση του κ. Μαλτέζου, επεσήμανε:

«Δεν μπορείς να κόψεις τις φιλοδοξίες του καθενός, δεν μπορείς να το κόψεις αυτό. Θα αλλάξουν τρία - τέσσερα πρόσωπα. μπορεί και άλλοι να έχουν φιλοδοξίες. Αλλά η ουσία παραμένει, εμείς έχουμε να επιδείξουμε έργο. Διότι έτσι θα γίνει και η ανανέωση. Και θα έρθουν νέοι άνθρωποι να αναδειχθούν. Αν κάποιος είναι καλύτερος από εμένα, γιατί να μην εκλεγεί; Αυτό οι πολίτες θα το κρίνουν».

Ερωτηθείς αν θα είναι ισχυρό το ψηφοδέλτιο στην Αρκαδία, ο κ. Σκαντζός απάντησε: «Θέλω και ευελπιστώ ότι θα είναι ισχυρό, στην Αρκαδία, γιατί έτσι θα επιτευχθεί η αυτοδυναμία, για να κυβερνηθεί ο τόπος. Εννοείται θα είμαι μαζί με τον Νίκα. Έχουμε κάνει ένα έργο. Δεν θα τολμούσα ποτέ να εμφανιστώ στους πολίτες αν δεν είχα πετύχει κάτι. Κάναμε τα περισσότερα.

Ο περιφερειάρχης περιμένει να ολοκληρωθούν οι εθνικές εκλογές για να πάρει τις αποφάσεις του. Αυτό το καταλαβαίνει και ο τελευταίος πολίτης». Στην ερώτηση αν προτιμά τη θέση του προέδρου του ΠεΣυ Πελοποννήσου ή του αντιπεριφερειάρχη, ο κ. Σκαντζός απάντησε: «Η θέση του προέδρου πολύ σημαντική, από εκεί βοήθησα την παράταξη, αντεπεξήλθα στα καθήκοντα αυτά. Η αντιπολίτευση πρέπει να κάνει την κριτική της, αρκεί να αποβλέπει στο να καλυτερεύουν τα πράγματα, να μην είναι στείρα αντιπολίτευση. Είναι πιο δύσκολα τα πράγματα τώρα, στη θέση του αντιπεριφερειάρχη, περισσότερες οι ευθύνες, πάντα είχα στόχους, ως δήμαρχος κατάφερα τα δύο - τρία πράγματα που είχα θέσει, και σήμερα, από αυτή τη θέση, είμαστε δύο στην Αρκαδία, έχουμε καλή συνεργασία με τον Χρήστο, καταφέραμε στο τέλος να μείνει έργο στην Αρκαδία, που θα την σπρώξει μπροστά αναπτυξιακά».

«Έκανα κάτι το οποίο πιστεύω ότι ήταν σημαντικό, επισκέφθηκα όλα τα έργα που εκτελούνται στην Αρκαδία, αφού πέρασαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, είχαμε 32 έργα το τρίμηνο του καλοκαιριού, τα οποία ολοκληρώθηκαν το καλοκαίρι, ξεκίνησαν μέσα στο καλοκαίρι, τον Αύγουστο, επειδή είχαμε τα προβλήματα με τις αναθεωρήσεις και την ενεργειακή κρίση, άρα τον προηγούμενο χρόνο υλοποιήσαμε 32 έργα από την εποχή του Χρήστου Λαμπρόπουλου, και επί θητείας μου. Να ευχαριστήσω τις Τεχνικές Υπηρεσίες, γιατί σκύψαμε πάνω στο πρόβλημα, το είδαμε και προλάβαμε να τελειώσουμε τα έργα, Έχουμε ξεκινήσει νέα έργα, 90 τον αριθμό, ένα μεγάλο που βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης, ο Ανατολικός Άξονας, η παράκαμψη του Ξηροπήγαδου.Η μελέτη φθάνει προς το τέλος της πριν από το Πάσχα, ως το τέλος του χρόνου θα έχουμε προχωρήσει, γέφυρα με το επόμενο ΕΣΠΑ, θα ξεκινήσει η δημοπράτηση ως το τέλος του 2023».

Ακόμα, αναφέρθηκε σε μελέτες 7 εκατ. ευρώ: «Πήραμε μια μεγάλη απόφαση, να κάνουμε συγκεκριμένα κομμάτια σε αυτόν τον δρόμο, στον Ανατολικού Άξονα, και τμήμα στον περιφερειακό Άστρους, ως τη Μελιγού, έχουμε 2,3 εκατ. ευρώ για να κάνουμε μελέτη για το έργο. Εκεί εκτελείται και ένα ακόμα έργο, 1,2 εκατ. ευρώ, που πρακτικά κόβει 6 - 7 επικίνδυνες στροφές από το Άστρος ως τον Τυρό και λίγο πιο πέρα. Η παράκαμψη των Δολιανών, το έργο αυτό είχε λιμνάσει, είχαν μπει μπουλντόζες χωρίς να έχουν γίνει οι απαλλοτριώσεις, ήταν τρόπος για να πάρουμε τις ψήφους».

Το έργο της παράκαμψης των Δολιανών θα έχει παραδοθεί το καλοκαίρι, είναι έργο ΕΣΠΑ.

«Στο Λεωνίδιο, το λιμάνι της Πλάκας, 6 εκατ. ευρώ, πολλά προβλήματα, έχουμε λύσει τα περισσότερα, λύθηκε και ένα που είχαμε με την Κτηματική. ξεκινά και αυτό το έργο», είπε.

Στην ερώτηση πώς αυτή η περιφερειακή αρχή κατάφερε να είναι πρώτη σε εντάξεις έργων, ο κ. Σκαντζός απάντησε: «Ο Παναγιώτης Νίκας έχει ικανότητες επειδή ήταν στην τοπική αυτοδιοίκηση του πρώτου βαθμού, τεράστια εμπειρία, είχε ασκήσει διοίκηση και βάζει τα γρανάζια της δημόσιας διοίκησης σε κίνηση με εξυπνάδα, ως γνώστης. Το έργο γίνεται σε όλες τις περιφερειακές ενότητες. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τον ρυθμό που δώσαμε στην περιφέρεια. Είχαμε απορρόφηση 2,5% και πήγε στο 3,5%, μία μονάδα δεν είναι λίγο, είχαμε τα εύσημα από τον υπουργό κ. Κικίλια για αυτό που έχουμε καταφέρει. Αλλάξαμε πάρα πολλά στην Περιφέρεια. Είναι τυχαίο ότι στην Αρκαδία είχε έξαρση ο χειμερινός τουρισμός;».

Δεν έρχονται τυχαία αυτά. Δούλεψαν οι υπηρεσίες. Γιατί πρέπει να γνωρίζεις την Αυτοδιοίκηση για να δουλέψει.

Σχόλια επισκεπτών

Βρε άσε τους άξονες και τα ημιαξόνια και φέρε καμιά σταγόνα νερό από τον Ανάβαλο που γαριδιάξαμε!
Όχι τίποτα άλλο ... θα έρθει η ανάπτυξη που ευαγγελίζεσαι μέσω των παρακαμπτηρίων οδών και των αξόνων, δεν θα βρει νερό, θα κορακιάσει και θα επιστρέψει από εκεί που ξεκίνησε!

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio