Η ΝΑΤΟϊκή άσκηση «υπεύθυνη» για τον ήχο έκρηξης στην Πελοπόννησο

Παρ, 13/05/2022 - 11:14
Image

Το πρωί της Παρασκευής 13 Μαΐου ένας ισχυρός ήχος έκρηξης ακούστηκε σε Αρκαδία, λακωνία, Ηλεία. Οι κάτοικοι αναστατώθηκαν και στα γραφεία μας είχαμε τηλεφωνήματα από Βόρεια Κυνουρία, Γορτυνία, Σπάρτη (δείτε ΕΔΩ).

Στη συνέχεια, πληροφορηθήκαμε ότι ελικόπτερα πετούν πάνω από χωριά της Γορτυνίας, όπως το Πυρρή.

Το πιθανότερο είναι κάποιο αεροσκάφος να έσπασε το φράγμα του ήχου, δημιουργώντας ισχυρό θόρυβο, και αυτό προκάλεσε ανησυχία στον κόσμο.

Αυτές τις ημέρες λαμβάνει χώρα η ΝΑΤΟϊκή άσκηση Tiger Meet 2022. Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Από τις 9 έως 20 Μαΐου περισσότερα από 60 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα θα συμμετέχουν καθημερινά σε αποστολές Σύνθετων Επιχειρήσεων καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αποστολών του σύγχρονου Αεροπορικού Πολέμου (Αμυντικών/ Επιθετικών Επιχειρήσεων εναντίον Αεροπορικής Ισχύος, Αεροπορική Απομόνωσης, Δυναμική Στοχοποίησης, Στοχοποίησης Χρονικά Ευαίσθητων Στόχων, Επιχειρήσεις Καταστολής – Καταστροφής της εχθρικής αεράμυνας, Επιχειρήσεις Αεροπορικών Δυνάμεων επ’ ωφελεία Χερσαίων – Θαλάσσιων Επιχειρήσεων) οι οποίες θα υποστηρίζονται από Ιπτάμενο RADAR του ΝΑΤΟ».

Επομένως, αεροπλάνο που έσπασε το φράγμα του ήχου ανάμεσα σε Γορτυνία και Μεγαλόπολη, στο Μαίναλο, προκάλεσε τον ισχυρό θόρυβο.

 

Φωτογραφία: (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio