Αποφάσεις της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Δευ, 25/04/2022 - 12:02
Image

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε τη Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου.

Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή προέβη στην έγκριση της διενέργειας διαγωνισμού για το προϋπολογισμού 850.000 ευρώ έργο ανέγερσης στην Κόρινθο ισόγειας οικοδομής με υπόγειο, με χρήση χώρου συνάθροισης κοινού – εστιατόριο “Γεύμα Αγάπης”.

Ενέκρινε επίσης την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης του συνολικού προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ έργου εξοικονόμησης νερού και ενέργειας στο δίκτυο άρδευσης του ΤΟΕΒ Φενεού, με εκσυγχρονισμό του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλε-ελέγχου διαρροών και ηλεκτρονικής υδροληψίας με κάρτα χρέωσης.

Ακόμα, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού, προϋπολογισμού 188.480 ευρώ, για την προμήθεια συνθετικού χλοοτάπητα με σκοπό την αναβάθμιση του βοηθητικού γηπέδου ποδοσφαίρου στο στάδιο Σκάλας του Δήμου Ευρώτα.

Στη σημερινή συνεδρίαση, εξ άλλου, η Επιτροπή ενέκρινε την υπαγωγή της Περιφέρειας στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που αφορά στην απασχόληση μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών για το 2022. Προέβη επίσης στην έγκριση οικονομικής ενίσχυσης της λειτουργίας των προνοιακών ιδρυμάτων των Μητροπόλεων και των Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της διασποράς της covid-19.

H Oικονομική Επιτροπή ενέκρινε ακόμα την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τρίπολης και του ΑΟΤΑ “Μοριάς Α.Ε.” με αντικείμενο την λειτουργία του πρώην ξυλοπριστηρίου στο Χρυσοβίτσι ως Κέντρου προβολής της δασικής ιστορίας του Μαινάλου.

Τέλος, στην συνεδρίαση εγκρίθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου με προϋπολογισμό 70.000 ευρώ, στην διεθνή έκθεση PROWEIN – International Trade Fair Wines and Spirits, που θα διεξαχθεί το τριήμερο 15 με 17 Μαΐου, στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Σχόλια επισκεπτών

ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΝΑΒΑΛΟΣ ΔΕ ΣΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ; ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΠΝΟΗΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΖΩΗΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΟΥΣΙΑΣ; ΕΦΤΑΣΕ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΑΝΩ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ; ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΒΟΡΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΔΩ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΥΤΑ; ΑΚΟΥΜΠΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ,ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ.ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΙ ΑΦΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.

Φίλε, τώρα που δεν υπάρχουν παιδιά στην περιοχή, γέμισαν τον τόπο με γήπεδα με χλοοτάπητα. Όταν δεν θα έχει μείνει ψυχή στη Θυρέα, θα φέρουν το νερό από τον Ανάβαλο, προκειμένου οι ''μεγάλοι επενδυτές'' που θα αγοράσουν τη γη τζάμπα, να βρούν έτοιμο το νερό !!!!!!!

Το θέμα με τα νερά Αναβάλου είχε πει ο κ Σκαντζος επί Δημαρχίας του ότι θα γίνει το έργο διότι εμείς ότι λέμε το κάνουμε καθώς καί τό Δημαρχείο το σταυροδρόμι Ραχούλα βιολογικός κ λ π από όλα αυτά τίποτα καί με το ταξιμο έγινε Αντιπεριφερειάρχης Τρομάρα μας Ψέμα ψέμα ψέμα έτσι την πάει τη δουλειά και ο σημερινός μη φοβάσαι θα σε αναβαθμίσουμε και σένα εσύ κ Πετρή να απευθυνθείς στον Αντιπεριφερειάρχη για το Μύλο στην Παραλία και αυτόν μας τον είχε υποσχεθεί ότι θα κάνει αναστύλωση κ λ π είναι στα πρακτικά του Δήμου για να δούμε με τη σημερινή ιδιότητα του θα κάνει κάτι παιδάκια τελειώσατε με ψέματα δεν ξανά βγαίνετε ούτε επιτροπή στην εκκλησία απορώ πως κυκλοφορειται ανάμεσα στους πατριώτες σας

Ο κ Μαντάς έψαχνε χώρο για της δεξαμενές αλλά δεν πρόλαβε ο κ Καμπύλης είναι καλό παιδί αυτά Δήμαρχος με πείρα με αρχές και να ενώσει τους κατοίκους είναι ο Γιώργος ο Δαλιάνης θα πούνε κάποιοι είναι μεγάλος και εγώ τους απαντάω δεν θα τον βάλουμε να σκάψει Δήμαρχο θέλουμε να διοίκηση

Είδατε καμία απόφαση. Της Οίκον Επιτροπής να αφορά γενικότερα την Κυνουρία θα φάτε Μαύρο μη νομίζετε ότι θα ακούσουμε το Κόμμα ας το ακούσω ο Γρηγόρης και ο Γκαυρος τέρμα τα Πολιτικά με τα Δημοτικά μας καταστρέψατε με της αποφάσεις μας φέρατε και τον Παππού

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio