Youth Pass: Επιταγή 150 ευρώ σε κάθε νέο που γίνεται 18 ετών

Δευ, 08/05/2023 - 15:52
Image

Από την Ελευσίνα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη μονιμοποίηση του Freedom Pass, με τη θεσμοθέτηση του Youth Pass, ως ένα πρόσθετο μέτρο στο οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Δικαιούχοι του μέτρου θα είναι περίπου 200.000 νέοι κάθε χρόνο, οι οποίοι θα γίνονται 18 χρονών και θα λαμβάνουν την επιταγή του Youth Pass των 150 ευρώ.

Πού θα χρησιμοποιείται

Η ενίσχυση των 150 ευρώ του Youth Pass θα μπορεί να ξοδευτεί για πολιτιστικές, τουριστικές δραστηριότητες και μεταφορές.

Το δημοσιονομικό κόστος του μέτρου είναι 30 εκατ. ευρώ κατ' έτος, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ωστόσο μέρος από το κόστος αντισταθμίζεται και «επιστρέφει» στο δημόσιο, λόγω περιορισμού της φοροδιαφυγής στον Τουρισμό (με τη χρήση άυλης χρωστικής κάρτας), αλλά και της τόνωση της οικονομικής δραστηριότητος σε κλάδους ή περιοχές που χρήζουν στήριξης (π.χ. θέατρα, τοπικές αγορές κλπ).

Σχόλια επισκεπτών

Ο πατος αγαπητε 16&32 ειναι αυτος που προτεινει ο τσακαλωτος.λιρετα Καστανιτσας δολαριο Αστρους φραγκο Σιταινης κοκ.πρωην υπουργος οικονομικων.το τι Δημητρες και τοπικα νομισματα μας ετοιμαζουν αυτα ειναι ο απολυτος πατος μιας χωρας.προβλεπω το Αιγαιο και τον Εβρο κατακοκκινους αν ερθει το κακο

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio