Σε τραγική κατάσταση οι ελαιοπαραγωγοί της Βόρειας Κυνουρίας

Τρί, 12/12/2023 - 14:33
Image

Ψήφισμα ελαιοπαραγωγικών Κοινοτήτων  Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Οι ελαιοπαραγωγοί της περιοχής μας βιώνουν μια τραγική κατάσταση και πραγματικότητα, εξαιτίας της γενικευμένης και εκτεταμένης ακαρπίας, που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει το απόλυτο της παραγωγής.

Επιπλέον το φετινό πρόβλημα της ακαρπίας έρχεται να προστεθεί στη μειωμένη παραγωγή των προηγουμένων χρόνων με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειονότητα των ελαιοπαραγωγών να βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να μην μπορέσει να καλλιεργήσει για την επόμενη χρονιά, αν λάβουμε μάλιστα υπόψη μας και το πολύ υψηλό κόστος καλλιέργειας.

Επειδή η ελαιοκαλλιέργεια, άμεσα συνυφασμένη με την διαχρονική πορεία και ιστορία των χωριών μας αλλά και όλης της χώρας , αποτελεί την πιο δυναμική καλλιέργεια , η εγκατάλειψη της θα γενικεύσει και θα επιτείνει τον μαρασμό και την ερήμωση της ελληνικής επαρχίας και του τόπου μας,

Μια καλή παραγωγική χρονιά για τα χωριά του Δήμου μας είχε παραγωγή 5.500 τόνων ελαιόλαδου και 2,500 τόνων βρώσιμων ελιών . Δυστυχώς η φετινή παραγωγή ελαιολάδου δεν ξεπερνά το 15 με 20%- ενώ και η παραγωγή της βρώσιμης ελιάς κυμαίνεται στο 25% το πολύ.

Οι καιρικές συνθήκες με τις μεγάλες θερμοκρασίες σχεδόν όλου του Νοεμβρίου για το σύνολο των ελαιόδεντρων, σίγουρα προμηνύουν μια ίδια ή και χειρότερη επόμενη παραγωγική χρονιά.

Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη και απαιτούμε από την Πολιτεία την οικονομική ενίσχυση όλων των ελαιοπαραγωγών των χωριών του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας καθώς και την μέριμνα ως προς την ενίσχυση και προστασία της ελαιοπαραγωγής.

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

1. Άστρος - Μπάρλας Κων/νος

2. Αγία Σοφία - Ταλαγάνης Χρήστος

3. Άγιος Ανδρέας - Σούρσος Αθανάσιος

4. Άγιος Γεώργιος – Σουρλίγκας Ιωάννης

5. Βέρβενα - Καρκούλης Νικόλαος

6. Δολιανά - Μεγκλής Δημήτριος

7. Κορακοβούνι - Ρουμπής Στέλιος

8. Κούτρουφα - Μπουτσικάκης Ιωάννης

9. Μελιγού - Καμπύλης Παναγιώτης

10. Ξηροπήγαδο – Τσιούλος Σωτήριος

11. Περδικόβρυση – Νικολάου Θεόδωρος

12. Παράλιο Άστρος - Χάρβαλος Πέτρος

13. Πλατάνα - Σπυράκης Χρυσοβαλάντης

14. Πραστός - Πετρής Δημήτριος

15. Στόλος - Στρευλάκος Βασίλειος

16. Χάραδρος - Τετώρος Κων/νος

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ : Πέτρος Χάρβαλος 6972224429 και Θανάσης Σούρσος 6932600686

Σχόλια επισκεπτών

Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη και απαιτούμε την οικονομική ενίσχυση...μάλιστα
Ο άγιος Βασίλης τι δώρο θέλετε να σας φέρει ;; Απαιτείται από το κράτος δλδ από εμάς τους φορολογούμενους να σας δώσουμε λεφτά ..έτσι αποφασίσατε έτσι θέλετε ..ωραία μαγκιά ρε .

Αγαπητέ αναγνώστη 12/12/2023 - 15:07 η αποζημίωση που ζητείται να δοθεί αν δοθεί προέρχεται από τον ΕΛΓΑ, που κάθε χρόνο οι ελαιοπαραγωγοί πληρώνουν εισφορές και όχι από το κράτος - φορολογούμενους που επικαλείσαι με ειρωνικό τρόπο και όχι μόνο.

Πινεις λυγμενα η κουνά το κεφαλι σ να ξυπνησεις
Εμεις δν πληρωνουμε ασφαλιστικά ρε στς ελιες κ δν εχουμε παρει ουτε ενα ευρω 3 χρ χρονια που δν εχουμε ελιες
Εμεις δεν ειμαστε φορολογούμενοι δν πληρωνουμε εφνια
Αντε πηγαινε να φας κανα επίδομα κ μην μιλας γτ δν ξερεις

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΒΛΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΤΕ ΚΥΡΙΟΙ 41% ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ!!!!ΧΑ ΧΑ ΧΑ !!!ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 41% ΕΚΑΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΤΕΙΤΕ!!!!!

Δηλαδή ρε παιδιά αν φυσάει ολόκληρο το καλοκαίρι, στο τελος τις σεζον πρέπει να ζητησουν αποζημίωση οι επαγγελματιες της παραλίες! Με το δικιο σας να ειστε απογοητευμένοι αλλα μην ξεχασουμε και αυτά που ξέρουμε!!!

Ναι ρε. Όπως με τα κάστανα που πειραν άνθρωποι που ούτε γνώριζαν αν έχουν κτήματα και έχετε και μούτρα να ζητατε μόνο όσοι είσαατε αγρότες ενω οι υπόλοιποι στα παλιά των υποδημάτων σας και πατήστε θα πάρετε τις επόμενες εκλογές υπομονή

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio