Ψηφιακή κάρτα «χτυπούν» από σήμερα οι εργαζόμενοι σε τράπεζες και σουπερ μάρκετ

Παρ, 01/07/2022 - 16:06
Image

Οι νέες ψηφιακές εφαρμογές που υποστηρίζουν την υλοποίηση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας είναι διαθέσιμες στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις και από σήμερα 1η Ιουλίου θα τεθούν σε εφαρμογή για τους εργαζομένους των τραπεζών όλης της χώρας και των σούπερ μάρκετ.

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να "κατεβάσουν" στο κινητό τους τηλέφωνο την εφαρμογή myErgani mobile app, η οποία είναι διαθέσιμη δωρεάν στις πλατφόρμες Google Play (https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.gov.myergani) και App Store (https://apps.apple.com/us/app/myergani/id1624483175), μέσω των επίσημων λογαριασμών του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η εφαρμογή παρέχει στους εργαζόμενους της πρώτης φάσης (τράπεζες και σούπερ μάρκετ) πρόσβαση στην ατομική Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας (σε μορφή QR Code), η οποία θα χρησιμοποιείται καθημερινά κατά την προσέλευση/αποχώρηση για την καταγραφή του πραγματικού χρόνου εργασίας.

Συγκεκριμένα, κατά την έναρξη και τη λήξη της εργασίας, ο εργαζόμενος θα προβάλλει τον QR κωδικό προς ανάγνωση από την αντίστοιχη εφαρμογή Ergani CardScanner mobile app που διατίθεται στους εργοδότες (διαδικασία αντίστοιχη με αυτήν που ακολουθείτο για τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού).

 «Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας που ξεκινά σήμερα για 121.000 εργαζόμενους σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ, σε πρώτη φάση, είναι μια επανάσταση στην αγορά εργασίας. Είναι μια μεταρρύθμιση με έντονο κοινωνικό πρόσημο. Διότι είναι η καλύτερη εγγύηση για τον σεβασμό του ωραρίου και των υπερωριών του εργαζομένου».

Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος με αφορμή την έναρξη εφαρμογής της Κάρτας από σήμερα 1η Ιουλίου στους συγκεκριμένους επιχειρηματικούς κλάδους, επισκέφθηκε κατάστημα σούπερ – μάρκετ στο κέντρο της Αθήνας, παρακολούθησε τον τρόπο λειτουργίας της Ψηφιακής Κάρτας και συνομίλησε με εργαζόμενους οι οποίοι για πρώτη φορά χρησιμοποίησαν την Κάρτα τους το πρωί, κατά την έναρξη του ωραρίου εργασίας τους.

Σχόλια επισκεπτών

ΕΔΩ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΕΦΤΕΙ ,ΟΙ ΦΟΡΜΕΣ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ,ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
ΧΑΝΕΤΑΙ, ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΜΑΙΛ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ
ΕΝΑ ΜΗΝΑ,ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ.ΑΦΟΥ Η ΥΠΟΥΡΓΑΡΑ ΜΑΣ ΤΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕ ΟΛΑ
ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΤΙ ΤΡΑΒΗΞΕ.ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ,ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ,ΤΑΧΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ .ΠΡΟΣΕΞΤΕ,ΟΛΑ ΔΩΡΕΑΝ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio