Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στα φωτοβολταϊκά στέγης

Παρ, 07/04/2023 - 16:00
Image

Τις επόμενες ημέρες ανοίγει η πλατφόρμα των αιτήσεων για το πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος κι Ενέργειας «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη», καθώς ο στόχος είναι να ξεκινήσουν οι αιτήσεις πριν το Πάσα.

Το πρόγραμμα, που ανοίγει αρχές Απριλίου, επιδοτεί σε ποσοστό έως και 75% την εγκατάσταση συστήματος φωτοβολταϊκού με μπαταρία σε νοικοκυριά (έως 60% για τους αγρότες) ενώ το συνολικό ποσό της επιδότησης μπορεί να φτάσει ακόμη και στις 16 χιλιάδες ευρώ για τα ευάλωτα νοικοκυριά (έως 10.000 ευρώ για αγρότες).

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι νοικοκυριά και αγρότες που θα μπορούν να εγκαταστήσουν το δικό τους μικρό φωτοβολταϊκό, σε συνδυασμό με σύστημα αποθήκευσης (μπαταρία). Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΔΕΔΔΗΕ και χρήσης των κωδικών TAXISNET. Ειδική μέριμνα λαμβάνεται για τα ευάλωτα νοικοκυριά με τη διάθεση 35 εκατομμυρίων ευρώ αποκλειστικά για αυτούς, ενώ προβλέπεται ειδικό bonus 10% για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες.

Σχόλια επισκεπτών

Εδώ υπάρχει μι μεγάλη αδικία όσοι έχουν. Χαρακτηριστει παραδοσιακοί οικισμοί δεν μπορούν να βάλουν ψωυοβολταικα θα έπρεπε Ν α υπάρχει ενα. Αντιστάθμισμα σε αυτούς τους οικισμούς. Από τη μια σωστά διατηρούνται παραδοσιακοί και μπορεί ο επισκέπτης ο τουρίστας να τους επισκευθει. από την άλλη είναι χαμένοι από αυτό το μέτρο το υπουργείο τι αντιπαραβαλει σε αυτή την αδικία;

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio