Πετρέλαιο θέρμανσης: Ποιοι είναι οι διπλά κερδισμένοι

Τρί, 11/10/2022 - 16:16
Image

Διπλά κερδισμένοι θα είναι οι δικαιούχοι που φέτος επιστρέφουν στο πετρέλαιο θέρμανσης ή χρησιμοποιούν ήδη πετρέλαιο αλλά θα υποβάλλουν για πρώτη φορά αίτηση για να εισπράξουν επίδομα θέρμανσης.
Σύμφωνα με το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου όσοι έως πέρυσι είχαν ζεσταθεί με ηλεκτρικό ρεύμα ή φυσικό αέριο ή άλλη πηγή και φέτος θα προμηθευτούν για πρώτη φορά πετρέλαιο θέρμανσης θα εισπράξουν διπλό επίδομα. Το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και με τους νέους δικαιούχους.

Η απόφαση έχει ληφθεί στο πλαίσιο της προσπάθειας ο κόσμος να επιλέξει φέτος το φθηνότερο πετρέλαιο θέρμανσης, αποφεύγοντας το πολύ ακριβό (τουλάχιστον για φέτος) φυσικό αέριο. Για αυτό το λόγο και διπλασιάζει στα 700 ευρώ το ποσό βάσης, ως κίνητρο για τους καταναλωτές να επιλέξουν πετρέλαιο θέρμανσης.

Πρόνοια βέβαια δεν υπάρχει μόνο για όσους καταναλώσουν πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς φέτος θα είναι αυξημένος ο αριθμός των δικαιούχων που θα λάβουν το επίδομα θέρμανσης, ενώ το ποσό βάσης για τον υπολογισμό του επιδόματος με βάση τις βαθμοημέρες αυξάνεται στα 350 ευρώ από 300 ευρώ που ήταν πέρυσι.

dikaiologitika.gr

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio