Οκτώ στους δέκα Έλληνες θεωρούν ακριβή την τιμή του καφέ στην καφετέρια

Παρ, 24/03/2023 - 17:20
Image

Πάνω από τους μισούς καταναλωτές καφέ στην Ελλάδα (54%) δηλώνουν ότι έχουν περιορίσει τις εξόδους τους για καφέ λόγω του γενικότερου κλίματος ανατιμήσεων στην αγορά, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Κάπα Research για λογαριασμό της Ελληνικής Ένωσης Καφέ, σχεδόν 8 στους 10 καταναλωτές θεωρούν ότι η τιμή του καφέ στην καφετέρια είναι ακριβή ή πολύ ακριβή. Συγκεκριμένα το 25% θεωρεί ότι είναι πολύ ακριβή και το 52% ακριβή, ενώ μόλις ένα 2% βρίσκει ότι ο καφές εκτός σπιτιού είναι φθηνός. Σε ό,τι αφορά την τιμή του καφέ στο χέρι (takeaway) το 43% εκτιμά ότι είναι υψηλή και ένα 10% πολύ υψηλή. Λογική βρίσκει την τιμή του καφέ το 10% και χαμηλή το 5%.

Το 93% θεωρεί ότι ο καφές έχει ακριβύνει. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι το 80% των καταναλωτών θεωρούν ότι ο καφές δεν θα έπρεπε να επιβαρύνεται με ειδικό φόρο κατανάλωσης.

Σχόλια επισκεπτών

Ακριβή η τιμή του καφέ... αλλά κανείς δεν λέει πόσες ώρες κάθεσαι σε μια καρέκλα και τον πίνεις,πόσες φορές θα έρθει το γκαρσόνι να σου φέρει νερό, πάγο ή να σου αλλάξει το τασάκι, η θέρμανση ή η ψύξη που θα πρέπει να κατέχει ο χώρος, ο εξαερισμός, ΔΕΗ τη λέμε και κλαίμε, η μουσική κ η τηλεόραση ΑΕΠΙ ΓΑΙΕΣ και τα σχετικά!! Ή τουαλέτα, το νεράκι, το χαρτάκι κ το καζανάκι... πόσες φορές θα πας αν κάτσεις κάνα δυο ώρες. Το ΦΠΑ, οι αλλεπάλληλες αυξήσεις στα προϊόντα που έχουν άμεση σχέση με τον καφέ (καλαμακια χάρτινα τρεις φορές επάνω έχουν πάει)και για το τέλος οι τόσες μ@@@@@@@ που είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε και να ανεχόμαστε γιατί ο πελάτης έχει πάντα δίκιο!!! Αυτά και άλλα πολλά με τα ΜΕΓΆΛΑ σούπερ μάρκετ να θησαυριζουν και κάθε μέρα να κάνουν πάρτι αλλά παρόλα αυτά επειδή είναι είδος πρώτης ανάγκης όλοι να το ανεχόμαστε...Συγχαρητήρια φοβερή δημοσκόπηση. Για ποιόν έγινε δεν μας είπαν. Για την κυβέρνηση...

Διαβάζω το άρθρο σας και αρκετά σχόλια των αναγνωστών σας. 4,5€ για ένα μαυροζούμι αισχρής συνήθως ποιότητας. Και έχουν και παράπονα. Μην πω και για ταντελιβερυ που τρέχουν ασταμάτητα. Άν ήταν τόσο άσχημα τα πράγματα δεν θα ήταν κάθε δυό μαγαζιά το ένα καφέ! Έχουν και παράπονα κιόλας

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio