Νέες αυξήσεις ως και 30% από σήμερα στα σούπερ μάρκετ

Δευ, 09/01/2023 - 16:07
Image

Η ακρίβεια σαρώνει. ΟΣύμφωνα με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών από σήμερα έρχονται αυξήσεις που φτάνουν το 30% σε απορρυπαντικά και σαμπουάν και σε βρεφικές πάνες, αυξήσεις της τάξεως του 20% σε δημητριακά, ενώ κατά 18% θα ακριβύνουν τα τυριά, 14% το ρύζι και 8% το βρεφικό γάλα.

«Είναι όλα ακριβά, πώς θα τα βγάλει πέρα μια οικογένεια;», σχολίασε ένας πολίτης στην κάμερα του Open.

«Οι αυξήσεις των προϊόντων είναι σε συνάρτηση και με τις αυξήσεις της πρώτης ύλης. Συνεχώς κάνουμε ελέγχους γνωρίζετε και για τον τρόπο που λειτουργεί το καλάθι και για τα υπόλοιπα προϊόντα», δήλωσε στο ίδιο κανάλι ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Νωρίτερα, μιλώντας στο Mega ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε τα εξής: «Στο καλάθι του νοικοκυριού δεν υπάρχουν ανατιμήσεις. Στα 833 προϊόντα έχουμε αυξήσεις στο 8% των προϊόντων, μειώσεις στο 7% και σταθερές στο υπόλοιπο ποσοστό. Αθροιστικά τα καλάθια φαίνεται μία αύξηση της τάξεως του μισού ευρώ, σε ορισμένα σούπερ μάρκετ, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί έχουν αυξηθεί οι τιμές στα νωπά κρέατα κατά τη διάρκεια των εορτών, σε μία βδομάδα θα έχει ομαλοποιηθεί. Το καλάθι εξακολουθεί να έχει αποπληθωρισμό».

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio