Market Pass: Ως και τον Αύγουστο η αξιοποίηση του ποσού

Δευ, 06/02/2023 - 16:17
Image

Μέχρι και τον Αύγουστο θα μπορούν να ξοδέψουν το Market Pass για τα ψώνια τους στο σούπερ μάρκετ σύμφωνα με νέες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση.

Σύμφωνα με τις νέες δηλώσεις του Νίκου Παπαθανάση, η πλατφόρμα για το Market Pass θα ανοίξει έως τις 20 Φεβρουαρίου.

Ακόμη, θα καταβληθούν δύο δόσεις στην άυλη κάρτα και τρεις δόσεις στους δικαιούχους που έχουν IBAN.

Επίσης, όπως τόνισε ο κ. Παπαθανάσης, μιλώντας στην ΕΡΤ, οι δικαιούχοι του Market Pass θα μπορούν να μεταθέτουν για τον επόμενο μήνα τα χρήματα και έτσι το προσωρινό μέτρο θα έχει ισχύ έως τέλη Αυγούστου.

Πρακτικά δηλαδή αυτό σημαίνει ότι ο δικαιούχος που δεν έχει καταναλώσει όλα τα χρήματα του Market Pass για έναν μήνα, δεν θα τα χάσει αλλά αυτά θα μεταφέρονται τον επόμενο μήνα.

Το επίδομα που στόχο έχει την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών σε μια περίοδο αυξημένης ακρίβειας, αφορά ποσοστό 10% επί των αγορών των νοικοκυριών που πληρούν τα κριτήρια ένταξης και θα έχει διάρκεια 6 μηνών.

Σημειώνεται πως όπως έγινε και με το Fuel Pass οι δικαιούχοι θα έχουν την επιλογή να διαλέξουν μεταξύ «άυλης κάρτας», η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές σε καταστήματα (σούπερ μάρκετ, φούρνους, μίνι μάρκετ, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, γαλακτοπωλεία κτλ.) ή να λάβουν το αντίστοιχο ποσό με κατάθεση στον προσωπικό τους λογαριασμό και να το αξιοποιήσουν με όποιο τρόπο τους εξυπηρετεί.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio