Απλήρωτοι λογαριασμοί: Κόβουν το ρεύμα σε 1.100 νοικοκυριά την ημέρα

Πέμ, 28/04/2022 - 16:19
Image

Το Πάσχα πέρασε, και μαζί του πέρασε η περίοδος χάριτος για τους πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος που καλούνται να εξοφλήσουν, ελέω της ρήτρας αναπροσαρμογής και της καθαρής κερδοσκοπίας που, όπως φαίνεται, ούτε η ΕΕ ούτε η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει τη θέληση να παρέμβει ώστε να σταματήσει.

Χιλιάδες νοικοκυριά έλαβαν λογαριασμούς ρεύματος που ξεπερνούν τον μέσο μηνιαίο μισθό κατά πολύ, με την ίδια ή και χαμηλότερη κατανάλωση. Οι πολίτες που δεν έχουν να πληρώσουν τα υπέρογκα ποσά, έρχονται πλέον αντιμέτωποι με τη διακοπή ρεύματος.

Όπως είπε στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης την Τετάρτη 27 Απριλίου, «από την 1η Απριλίου έως τις 21 Απριλίου έχουμε πάρει 26.500 περίπου εντολές, έχουμε εκτελέσει 6 με 6.500 χιλιάδες και συνεχίζουμε να εκτελούμε τις υπόλοιπες».

Ο ίδιος, μιλώντας στο OPEN, έκανε γνωστό πως κατά μέσο όρο σε όλη την επικράτεια έχουμε 1.000 με 1.100 αποκοπές σε καθημερινή βάση. «Μόνο στην Αττική κόβεται το ρεύμα σε 500 σπίτια την ημέρα» ανέφερε.

Ερωτηθείς για τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες γίνεται η διακοπή ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι: «Αυτό γίνεται αν έχεις απλήρωτο τον πρώτο λογαριασμό και τον δεύτερο» ενώ πρόσθεσε ότι «θα ήταν σωστό οι πάροχοι να στέλνουν κι ένα sms ότι το επόμενο διάστημα ή την επόμενη εβδομάδα ή τις επόμενες μέρες θα γίνει διακοπή ρεύματος αν δεν τακτοποιηθεί το θέμα ή δεν κάνετε έναν διακανονισμό. Εμείς δεν γνωρίζουμε τι χρήματα χρωστάει και ποια είναι η κατάσταση κάθε καταναλωτή, είμαστε υποχρεωμένοι όμως μετά από τις εντολές που έρχονται από τους παρόχους να κάνουμε τη διαδικασία της αποκοπής του ηλεκτρικού ρεύματος».

Σχόλια επισκεπτών

Tι τραγικη ειρωνεία είναι ένας μέσος δεξιός ψηφοφόρος που ψηφίζει ΝΔ συμφωνώντας με τη μείωση του κράτους,την ιδιωτικοποίηση της υγείας,της ΔΕΗ και της ενέργειας,του νερού κτλ ,να ζητάει απεγνωσμένα τώρα ενίσχυση από το κράτος,ενισχυση του ΕΣΥ,επέμβαση να μειωθούν τα τιμολόγια κτλ.
Τώρα καταλαβαίνει ότι η ελευθερία των αγορών,ο επενδυτης,ο ιδιώτης,δεν πρόκειται να τον λυπηθούν...
Ας ξυπνήσει κι ας αντιδράσει τουλάχιστον.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio