Ανακαίνιση παλαιού κοινοτικού καταστήματος Καστάνιτσας

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας – προκηρύσσει ανοικτό συνοπτικό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «Ανακαίνιση παλαιού κοινοτικού καταστήματος Καστάνιτσας» προϋπολογισμού μελέτης (20.319,00) € συμπεριλαμβανομένης της αναθεώρησης και του Φ.Π.Α. 

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 28-02-2019...

Έξι χωριά της Β. Κυνουρίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Άμεσα ανταποκρίθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Ταφύλης στο αίτημα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των τοπικών κοινοτήτων Παρθενίου, Ελαιοχωρίου, Ζευγολατιού, Νεοχωρίου, Βουνού, Κανδάλου, Αλέας, Πηγαδακίων, Κανδήλας, Πάπαρη, του Δήμου...

Η κατάσταση του οδικού δικτύου στη Βόρεια Κυνουρία

Για τρίτη ημέρα πααμένη κλειστή η Επαχιακή Οδός Ελάτης-Χρυσοβιτσίου-Στεμνίτσας, ενώ με δυσχέρεια και μόνο με αλυσίδες πραγματοποιείται η κυκλοφορία σε σημεία του Πάρνωνα. Αναλυτικά, σύμφωνα με το δελτίο της Αστυνομίας:

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, στο οδικό δίκτυο της...

Χοροεσπερίδα Απανταχού Καστανιτσιωτών

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Απανταχού Καστανιτσιωτών, προσκαλεί όλους τους πατριώτες, τα μέλη, τους οικείους και τους φίλους τους, να διασκεδάσουν στην Ετήσια Χοροεσπερίδα που θα γίνει, την Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, στο χώρο διασκέδασης "κτήμα Τσιουλόγιαννη" στο Παράλιο Άστρους.

Τιμή...

Το «ευχαριστώ» για τη Γιορτή Κάστανου στην Καστάνιτσα (pics)

Έχοντας σύμμαχο τον καιρό και κάτω από έναν ηλιόλουστο ουρανό, πραγματοποιήσαμε την 35η γιορτή καστάνου στο όμορφο χωριό μας το Σάββατο 27 Οκτωβρίου με εκατοντάδες επισκέπτες να περιδιαβαίνουν τόσο τον χώρο της γιορτής όσο και το χωριό από άκρη σε άκρη.     

Με μια μοναδική οργάνωση και την βοήθεια...

35 χρόνια Γιορτή Κάστανου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας με την συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης

Χιλιάδες επισκέπτες κατέκλυσαν για άλλη μια χρονιά τον Πάρνωνα στις 27 Οκτωβρίου 2018 με αφορμή τη Γιορτή του Κάστανου που πραγματοποιήθηκε στην Καστάνιτσα Αρκαδίας. Με σύμμαχο τον καλό καιρό, το αρχαιότερο Τσακωνοχώρι του Πάρνωνα αποτέλεσε πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες από διάφορα μέρη της...

«Βούλιαξε» η Καστάνιτσα στην 35η Γιορτή Κάστανου (pics,vid)

Με σύμμαχο τον καλό καιρό πάνω από 2500 επισκέπτες βρέθηκαν φέτος στην πανέμορφη Καστάνιτσα με αφορμή την 35η Γιορτή Κάστανου.Από νωρίς το πρωί το γραφικό χωριό είχε κατακλυστεί από τους επισκέπτες που είχαν την ευκαιρία να «εξερευνήσουν» τα γραφικά σοκάκια, να αγοράσουν παραδοσιακά προϊόντα και...

Συνταγές με κάστανο για φαγητό από την Καστάνιτσα

Στην ιστοσελίδα της Καστάνιτσας θα βρείτε ιδιαίτερες συνταγές με κάστανο για φαγητό.  Μερικές από τις συνταγές θα τις δοκιμάσετε όσοι επισκεφτείτε τη Καστάνιτσα στη Γιορτή Κάστανου αλλά και άλλες μέρες στις τοπικές ταβέρνες.

 

Χοιρινό με κάστανο

Σ Υ Σ Τ Α Τ Ι Κ Α

2 κιλά χοιρινό κρέας κομμένο σε...

Γιορτή Κάστανου στην Καστάνιτσα: Τι θα δείτε και πώς θα φτάσετε

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι ο Μορφωτικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος των Απανταχού Καστανιτσιωτών θα διοργανώσει, για 35η χρονιά, την ΓΙΟΡΤΗ του ΚΑΣΤΑΝΟΥ, το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018.

 

Η Γιορτή Κάστανου θα λάβει χώρα στην πλατεία του Σωτηρίου Κουρούνη στην τοποθεσία «Μάνα», η οποία...

Γιορτή Κάστανου 2018 στην Καστάνιτσα

Η Γιορτή Κάστανου, ένα έθιμο με ρίζες από τα τέλη του 18ου αιώνα αναβιώνει εδώ και 35 χρόνια στην Καστάνιτσα Αρκαδίας με σκοπό να εκφράσουν οι κάτοικοιτην ευγνωμοσύνη τους αλλά και τη χαρά τους για τον ευλογημένο καρπό, που τόσο απλόχερα τους προσφέρει η γη τους κάθε φθινόπωρο. Μια γιορτή που...