Τζόκοβιτς για Τσιτσιπά: «Ελπίζω να μάθει από τα λάθη του»

Τρί, 12/07/2022 - 19:02
Image

Επεισοδιακό ήταν το παιχνίδι ανάμεσα σε Τσιτσιπά και Κύργιο για τον 3ο γύρο του Wimbledon, με τους δύο παίκτες να επιδεικνύουν άκρως αντιαθλητική συμπεριφορά. Ο Κύργιος μιλούσε στον Τσιτσιπά με απαξιωτικές εκφράσεις, έκανε σερβίς κάτω από τα πόδια, ενώ από την άλλη πλευρά ο Τσιτσιπάς στόχευσε τον αντίπαλο του με το μπαλάκι και έστειλε τη μπάλα εκτός με κίνδυνο να χτυπήσει θεατές.

Εικόνες που δεν τιμούν κανέναν αθλητή διαδραματίστηκαν εντός του κορτ, με βαριές δηλώσεις να συνεχίζονται και μετά τον αγώνα. Ο Τσιτσιπάς είπε ότι ο Ελληνοαυστραλός κάνει bullyingεντός γηπέδου, ενώ απολογούμενος για τη συμπεριφορά του είπε ότι από την άλλη πλευρά του φιλέ υπήρχε ένα τσίρκο πολύ κουραστικό. Ο Κύργιος με τη σειρά του δήλωσε ««Δεν ξέρω τι να πω, δεν ξέρω πώς του έκανα bullying. Αυτός πετούσε μπάλες σε μένα, αυτός χτύπησε θεατή, αυτός πέταξε την μπάλα έξω από το γήπεδο. Εγώ δεν έκανα τίποτα. Απορώ γιατί έμεινε στο court».

Οι δύο τενίστες έλαβαν υψηλά πρόστιμα για αυτή τους τη συμπεριφορά, με τον Τσιτσιπά να πρέπει να καταβάλλει 10 χιλ. ευρώ και τον Κύργιο 14 χιλ. ευρώ για τον αγώνα του 3ου γύρου. Ο Κύργιος έχει επίσης χρεωθεί και πρόστιμο 10 χιλ. ευρώ για τον 1ο γύρο του τουρνουά, όταν έφτυσε προς έναν θεατή που φαίνεται να τον έβρισε.

Την όλη κατάσταση σχολίασε ο Τζόκοβιτς, ο οποίος προέτρεψε τον Τσιτσιπά να μάθει από τα λάθη του. Συγκεκριμένα σχολίασε:«Το τένις είναι ατομικό άθλημα. Κάποιοι αντίπαλοι μπορεί να μας κάνουν να νιώθουμε θυμό και οργή. Όμως, κάθε φορά που έχω τέτοιες αντιδράσεις νιώθω άσχημα και απολογούμαι. Ελπίζω πως ο Τσιτσιπάς θα καταλάβει το λάθος του και θα απολογηθεί κι αυτός. Ήταν πολύ τυχερός. Θα μπορούσε να έχει χτυπήσει κάποιον και να έχει αποβληθεί».  Ο ίδιος ο Τζόκοβιτς αναφέρθηκε και στη δική του αποβολή στο USOpenτο 2022, όταν χτύπησε την επόπτρια με το μπαλάκι, λέγοντας ότι έχει κάνει και εκείνος λάθη που έχει μετανιώσει.

Σε αυτά τα σχόλια του Σέρβου τενίστα απάντησε ο Τσιτσιπάς γράφοντας ένα tweetπου έλεγε: «Η δυνατότητα και η επιθυμία μου να αναγνωρίσω πως είχα άδικο καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από το χαρακτήρα του ατόμου με το οποίο διαφωνώ». Με αυτή τη δήλωση ο Στεφ δε φαίνεται να οπισθοχωρεί, θεωρώντας ότι έχει δίκιο στην κόντρα με τον Κύργιο.

Ο αγώνας μεταξύ των 2 τενιστών μπορεί να έληξε με επικράτηση του ΝικΚύργιου με 2-1 σετ, όμως οι εντυπώσεις ήταν πολύ κακές. OΝικΚύργιοςέφτασε μέχρι τοντελικό του τουρνουά με αντίπαλο τον Τζόκοβιτς, από τον οποίο έχασε με 3-1 σετ.Επόμενο GrandSlam τουρνουά είναι των ΗΠΑ και το στοίχημα τένις της bwin δείχνει κορυφαία φαβορί για τη νίκη τους Τζόκοβιτς και Μεντβέντεφ. Κορυφαίο ζητούμενο για τον Τσιτσιπά αποτελεί η κατάκτηση ενός τίτλου GrandSlam, όμως στα τελευταία μεγάλα τουρνουά δεν έχει καταφέρει να φτάσει σε τελικούς αγώνες και αποκλείεται νωρίς.

Προς το παρόν, ο Νόλε κέρδισε την 1η θέση στο Wimbledon και πλέον έχει 21 τίτλους σε τουρνουά GrandSlam. Στην 3η θέση της παγκόσμια κατάταξης παραμένει ο Σέρβος τενίστας, ενώ ο Τσιτσιπάς είναι στην 5η θέση με πάγιο στόχο έναν μεγάλο τίτλο…

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio