Προβλέψεις για χιονισμένα Χριστούγεννα

Τρί, 14/12/2021 - 16:13
Image

Κρύο θα έχουμε από αύριο σε ολόκληρη τη χώρα που θα μας συνοδεύει για πολλές εβδομάδες, ανέφερε στην πρόγνωση καιρού ο Σάκης Αρναούτογλου. Βοριάδες θα είναι οι κυρίαρχοι άνεμοι για τουλάχιστον ένα 10ημερο, που θα μοιάζουν με ξεροβόρι και θα ενισχύονται κατά περιόδους πάνω από 7 μποφόρ στην ανατολική Ελλάδα.

Η Τρίτη θα κυλήσει με συννεφιά και κυρίως με χειμωνιάτικα σκηνικά σε όλη τη χώρα εκτός από τη δυτική Ελλάδα που θα απολαμβάνει μόνο λιακάδα. Οι χιονοπτώσεις θα πυκνώσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας στο Πήλιο και Εύβοια πάνω από τα 900 και 1.000 μέτρα. Επανάληψη των χιονοπτώσεων πάνω από 400 μέτρα – 600 μέτρα το πρωί της Τρίτης θα έχουμε στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική.

Ο κ. Αρναούτογλου, αναφέρθηκε στην τάση καιρού πανευρωπαϊκά μέχρι τα Χριστούγεννα, κάνοντας λόγο για αέρινο τείχος στο εσωτερικό της Ευρώπης που θα έχει λίγα σύννεφα, ομίχλες και κρύο, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να φέρνει κατεβασιές πολύ κρύου αέρα προς τα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου, φαίνεται ότι μέχρι 23-24 Δεκεμβρίου θα συνεχίσει να κατεβαίνει πολύ κρύος αέρας σε όλη τη ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια και αν συμβεί αυτό μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε πολύ κρύο σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Πολύ πιθανό το κρύο αυτό να συνδυαστεί με χιονοπτώσεις. Μάλιστα όπως είπε ο κ. Αρναούτογλου, δίνει ποσοστό 60-40 να έχουμε λευκά Χριστούγεννα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio