Πανελλαδικές: Αλλαγές στα Αρχαία Ελληνικά που θα δυσκολέψουν τους υποψηφίους

Τρί, 18/10/2022 - 15:56
Image

Σε κρίσιμες αλλαγές στις Πανελλαδικές, που θα εφαρμοστούν το 2023, προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας.

Με τις αλλαγές αυτές πρακτικά δυσκολεύει το άριστα στα Αρχαία Ελληνικά, ενώ αλλαγές θα γίνουν και στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία που θα επηρεάσουν τις βαθμολογίες των υποψηφίων.

Συγκεκριμένα, στα αρχαία ελληνικά το αδίδακτο κείμενο επανακτά τη βαθμολογική βαρύτητα που είχε προ ετών και συγκεκριμένα δίδονται ερωτήσεις από ένα διδαγμένο στο σχολείο κείμενο και από ένα αδίδακτο.
Ως σήμερα, αν ένας υποψήφιος απαντούσε άριστα στις ερωτήσεις για το διδαγμένο κείμενο θα συγκέντρωνε 12 μονάδες στις 20 και στο αδίδακτο 8 μονάδες στις 20.

Με τη νέα απόφαση όμως από τις πανελλήνιες 2023 κόβεται η μία από τις δύο ερωτήσεις στο διδαγμένο κείμενο για την οποία το άριστα ήταν 2 μονάδες στις 20.

Αυτές οι δύο μονάδες θα δοθούν στη μετάφραση του αδίδακτου το άριστα του οποίου από 8 στις 20 μονάδες θα είναι 10 μονάδες στις 20.

Επίσης, αυξήθηκαν και οι στίχοι που δίδονται προς μετάφραση και συγκεκριμένα η έκταση του αποσπάσματος του αδίδακτου προς μετάφραση κειμένου από 5-6 στίχους αυξάνεται σε 8-20.

Η μετάφραση και οι ερωτήσεις επί του αδίδακτου κειμένου δυσκολεύουν περισσότερο τους υποψηφίους σε σχέση με τις ερωτήσεις επί του διδαγμένου.

Παράλληλα στο μάθημα της Γλώσσας και Λογοτεχνίας δίνονται πέντε θέματα.

Η αλλαγή είναι ότι το άριστα για το πρώτο θέμα θα είναι 20 μονάδες στις 100 από 15 που ήταν πέρσι. Οι πέντε μονάδες αφαιρούνται από το δεύτερο θέμα για το οποίο το άριστα από 40/100 μειώνεται σε 35/100 μονάδες. Και αυτή η μικρότερης βαρύτητας σε σχέση με εκείνη των Αρχαίων εκτιμάται ότι θα δυσχεράνει το 20 και το άριστα.

Σχόλια επισκεπτών

Ντροπή μεσούσης της χρονιάς να περνάνε τέτοιες αποφάσεις και να μεγαλώνουν υο άγχος των παιδιών. Επιτέλους δεν είναι ρομπότ τα παιδιά άνθρωποι είναι τι πράγματα είναι αυτά μόνο στην Ελλάδα του 21ου αιώνα αλλάζει το σύστημα όταν ξεκινάει η χρονιά..

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio