Κοντοζαμάνης για εμβόλιο: Αν όλα πάνε καλά οι πρώτες δόσεις θα είναι διαθέσιμες στα τέλη του 2020

Τρί, 18/08/2020 - 13:38
Image

O υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης ξεκίνησε τις δηλώσεις της εβδομαδιαίας ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα την οποία πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε προσλήψεις στα νοσοκομεία και την δημιουργία νέων ΜΕΘ, σημειώνοντας ότι αυξήθηκαν τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό σε όλη την επικράτεια.

Δίνοντας κάποια απολογιστικά στοιχεία στην αρχή, μίλησε για το πώς το υπουργείο κατάφερε ενισχύοντας του ΕΣΥ κατάφερε να αντιμετωπίσει την μάχη κατά του κορωνοϊού, τονίζοντας ότι το υπουργείο θα ενισχύσει από τις αρχές Σεπτέμβρη το ΕΣΥ με 400 προσλήψεις στα νοσοκομεία  και στόχος είναι να φτάσουν τις 1.200 ΜΕΘ.

Ενισχύσαμε τις δομές υγείας με προσωπικό, από τον Μάρτιο πάνω από 6.000 προσλήψεις υγειονομικών. 1.000 και πλέον μόνιμοι γιατροί διάφορων ειδικοτήτων.

Για το εμβόλιο ανέφερε ότι η ΕΕ διαπραγματεύεται για την κοινή προμήθεια. Μας εξασφαλίζει την χρηματοδότηση του κόστους και έγκαιρη πρόσβαση στα εμβόλια. Αν όλα πάνε καλά οι πρώτες δόσεις θα είναι διαθέσιμες στα τέλη του 2020» είπε.

Τέλος ξεκαθάρισε ότι καθημερινά ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει όλα τα κρούσματα της χώρας και την επιδημιολογική έκθεση με πληθώρα στοιχείων.

Δεν κρύψαμε ποτέ τίποτα και δεν θα το κάνουμε

 

Πηγή: arcadiaportal.gr

 

Σχόλια επισκεπτών

Ο Κοντοζαμάνης λέει ότι οι πρώτες δόσεις του εμβολίου θα είναι έτοιμες στα τέλη του 2020, ενώ η Βίβιαν Λουνέλα, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ερωτώμενη για το αν το εμβόλιο θα ξεκινήσει να διανέμεται στο τέλος του χρόνου ανέφερε ότι «δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή ημερομηνία». Εμείς ποιον/α πρέπει να πιστέψουμε;

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio