Αποκλεισμένοι από τη χιονόπτωση στα Βέρβενα (pic)

Τρί, 01/01/2019 - 22:56
Image

Σχόλιο του Νίκου Κουτούζου για τον αποκλεισμό από την πρόσφατη χιονόπτωση: 

"Εγκλωβισμένοι στα Βέρβενα και οι αρμόδιες αρχές ανύπαρκτες για το χωριό μας για άλλη μια φορά." 

Σχόλια επισκεπτών

Τι φταει περιφερεια και δημος στον καθεναν που του ερχεται να κανει πρωτοχρονια στο καθε χωριο και ενω εχει ενημερωσει η ΕΜΥ οτι επερχεται χιονιας και μιλαμε για 1170 υψομετρο

Εσύ που γράφεις ανώνυμα αν είχες αντρικό μόριο μεγαλύτερο από μωρού δεν θα τα έλεγες αυτά. Έχουμε σπίτια ερχόμαστε θα ερχόμαστε και κρατάμε το χωριό ανοιχτό και όχι έρημο σαν την ψυχή σου. Εγώ γράφω επώνυμα!

Ανώνυμε φίλε μου προφανώς θέλεις να το παίξεις έξυπνος αλλιώς θα έγραφες επώνυμα... Στο χωριο υπάρχει επιχείρηση που λειτουργεί όλων τον χρόνο, αλλά και μόνιμοι κάτοικοι...Είμαστε το μόνο χωριό το οποίο έμεινε αποκλεισμένο από τα χιόνια...άρα μάλλον τα συμφέροντα των αρμόδιων αρχών είναι αντικρουόμενα...Μας κοροϊδεύουν από εχθες το πρωί όλες οι αρμόδιες αρχές...αν δεν γνωρίζετε καλύτερα να σωπαινετε...Και αν έχετε άποψη επί του θέματος να μιλάτε ανοικτά και επώνυμα...
Ευχαριστώ πολύ....

ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΓΚΛΩΒΊΣΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΕΓΚΈΦΑΛΟΙ ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ. ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ "ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ" ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ.

Εσύ ανώνυμε με το λογαριασμό.... που κρύβεσαι πίσω από τις πλάτες άλλων! Μια ζωή πληρώνουμε κάτι βδέλλες σαν κι εσένα που ανάλογα με τους κοματαρχες διορίζονται κάπου! Αν λοιπόν θέλεις να μας πεις κάτι μιλά επώνυμα αν έχεις ψυχή.

Από τις αντιδράσεις αυτές γίνεται αντιληπτός ο πανικός και η αλαζονεία των διορισμένων/εκλεγμένων λίγο πριν από τις κάλπες. Οι πολίτες είναι μόνο ψηφοφόροι/πελάτες, άβουλοι και άμοιροι που οφείλουν να δέχονται τα πάντα με παθητικότητα και να μην τολμούν να διαμαρτυρηθούν για τίποτα. Αν το κάνουν θα είναι ή παράλογοι ή αντιπολιτευόμενοι. Για κατεβείτε λίγο από τα καλάμια σας κύριοι. Ένα χωριό του δήμου και της περιφέρειας (κολλητά στην πρωτεύουσα μάλιστα), έμεινε αποκλεισμένο από μια ήπια χιονόπτωση. Στο χωριό αυτό λειτουργεί επιχείρηση από νέους ανθρώπους που έχουν επενδύσει χρήματα και μεράκι κι έχουν ζωντανέψει τον τόπο. Επίσης υπάρχουν κάτοικοι που πηγαινοέρχονται και κάθε άλλης μορφής επισκέπτες ή εργαζόμενοι στο χωριό. Είναι εξίσου πολίτες και πληρώνουν εξίσου φόρους. Ήταν τόσο δύσκολο, σε μια ήπια και προγραμματισμένη χιονόπτωση να κάνουν οι αρμόδιοι το καθήκον τους; Μήπως έγινε κανένας κατακλυσμός και έτρεχαν αλλού να σώσουν τα γυναικόπαιδα και οι "παράλογοι" ζητούσαν παντεσπάνι; ή μήπως ήταν αργία και ...που να τρέχουμε τώρα;;;; Που να τρέχουμε,. αφού ο μισθός μας είναι σίγουρος, οι ψήφοι "δεμένοι";;; Μήπως έχουμε και κανένα άγχος για λογαριασμούς και εισφορές στο τέλος του μήνα; Ο μήνας έχει 9 και ας γκαρίζουν οι "παράλογοι". Ούτε μια συγγνώμη, ούτε μια απολογία. Φταίνε και οι πολίτες από πάνω που αποκλείστηκαν! Συνεχίστε με αυτή την έπαρση και αυταρχισμό και θα έχετε καλά αποτελέσματα...

Επειδή έχω μάθει να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου αλλά αυτές που μου αναλογούν έχω να απαντήσω τα εξής .Το δρόμο έπρεπε να τον ανοίξει η περιφέρεια αφού λάβει ειδοποίηση από τους υπεύθυνους του δήμου κάτι που έγινε στην ώρα του. Επειδή όμως αυτό δεν έγινε ο δήμος με δική του πρωτοβουλία και αφού μίλησε με τους πολίτες αν ήθελαν να ανοίξει το βράδυ η το πρωί ο δρόμος με προφορική συμφωνία άνοιξε το πρωί. Αυτή είναι η αλήθεια και τίποτα παραπάνω .Αν λοιπόν κάποιοι μας απειλούν με καταγγελίες και μηνήσεις θα τους θεωρούσα υπεύθυνους αν το έκαναν πράξη.
Ν Καρκούλης
Πρόεδρος Τ/Δ Βερβένων

Αγαπητε Προεδρε

Συμφωνω κι επιβεβαιωνω αυτα που γραφεις και ειπες. Δεν νομιζω να υπαρχει καποιο ψεγμα για σενα.

Κύριοι της περιφέρειας και του Δήμου έχουμε και στα Κουτρουφα εγκλωβισμένους επιχειρηματίες και εκδρομείς. Όταν τελειώσετε με τα μεγάλα χωριά ελάτε να απελευθερώσετε και εμάς!!! Όσον αφορά τον "κύριο" με τα μόρια και τις βδελλες..... Μια βδέλλα κουτρουφιωτισα χωρίς μόριο!!! Και χρόνια πολλά.

Κυρια Κουτρουφιωτισα καλημερα και Χρονια σας Πολλα οπως και σε ολους στο Χωριο σας.
Οταν κανετε εν α σχολιο για καποιους παρασυντοπιτες σας και βγαζεται και εχθρα να πληρωσουμε και το λογαριασμο του εκχιονισμου για να μην επιβαρυνεστε εσεις οι φορολογουμενοι πολιτες(λες κι εμεις δεν ειμαστε) ειναι καλο να εχετε το θαρος της γνωμης σας , αλλα με το προσωπο σας φανερο! Οπως αυτων που απευθυνεστε. Τα μορια και οι βδελλες ειναι εννοιες αλληγορικες! και αντικατοπτριζουν το χαρακτηρα αυτων που γιουχαρουν κρυβομενοι στην ανωνυμια. Ναι λοιπον και τα Κουτρουφα εχουν αναγκη και πρεπει να ειναι απεγλωβισμενα απο τα χιονια οπως και καθε αλλο χωριο της περιφαρειας. Γνωριζω οτι ο Προεδρος της Κοινοτητας μας (Νικος Καρκουλης τον οποιον ευχαριστω )κατεβαλε πολλες προσπαθειες για το χωριο μας αλλα τα γραναζια του Δημοσιου (Περιφερεια) ηταν μαλλον αλαδωτα...Τελικα ανελαβε η Κοινοτητα με ιδιωτικη προτωβουλια. Τελος λυπαμαι ειλικρινα αν σας στεναχωρησα. Δεν ηταν ο σκοπος μου. Ηταν η προκληση να μιλαμε και να υποστηριζουμε τη γνωμη μας επωνυμα...Αυτο που καταφερα ηταν να μαθουμε το φυλλο σας!!! Χρονια σας Πολλα, θα τα πουμε στον επομενο χιονια!!!!!
ΥΓ. Σημερα ξαναπαω στο χωριο! παρα τα χιονια και δεν θα ζητησω να με απεγλωβισουν. Τα Κουτρουφα ειναι κοντα και ολο και καποιος, καποια θα με βοηθησει....

Επειδη η συζητηση εχει ενδιαφερον...
1.) η διασφάλιση της μετακινησης των πολιτων είναι υποχρέωση της πολιτείας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ απο τις καιρικες συνθηκες. Λογικο είναι, λοιπόν, να διαμαρτυρονται οι εκδρομείς, πόσο μάλλον οι επαγγελματίες
2.) Η υποχρέωση, από όσο γνωρίζω, είναι της περιφέρεια. Λογική, λοιπόν, και η τοποθέτηση του προέδρου (που "σηκώνει το γάντι")
3.) Όταν πηγαίνεις στη Βερβαινα με χιονιά είσαι προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο, συμπεριλαμβανομένου του να αποκλειστείς για κάποιες ώρες.
Ψυχραιμία, λοιπόν, συντοπίτες μου!!!
ΥΓ. Εγώ πάντως τις καλύτερες χειμερινές διακοπές μου τις έχω κάνει 3 μέρες αποκλεισμένος στη Βερβαινα (με σφοδρό χιονιά και περιστασιακές διακοπές ρεύματος και νερου)

Δεν είναι δυνατόν ρε παιδιά να μένει αποκλεισμένο χωριό έξω απ'την Τρίπολη! Την μόνη πόλη της περιφέρειας που κινδυνεύει από χιόνια! Η λογική λέει ότι τα περισσότερα μηχανήματα και ο μηχανισμός βρίσκονται στην Τρίπολη, όχι μόνο γιατί είναι η έδρα αλλά και λόγω γεωγραφικής ιδιότητας. Δηλαδή στα πιο απομακρυσμένα μέρη τι γίνεται;
Τα ψέλνουμε στον δήμο για 1002 λάθη και παραλήψεις και συστηματική αποφυγή ΔΙΚΩΝ του ευθυνών αλλά τώρα με τα Βέρβαινα είναι ολοφάνερο ότι έπρεπε να δράσει η Περιφέρεια. Και για όλους τους τόσο κοντινούς οικισμούς.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio