Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Ολοκλήρωση Ανάπλασης Πλατείας Β' Εθνοσυνέλευσης»

Παρ, 15/09/2023 - 14:51
Image
Image

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Ολοκλήρωση Ανάπλασης Πλατείας Β’ Εθνοσυνέλευσης», μεταξύ του Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργου Καμπύλη και του αναδόχου κ. Κωνσταντίνου Παπανδρέου, εκπροσώπου της εταιρείας MA. CON. STRUCTION A.E., παρουσία του Προέδρου της Κοινότητας Άστρους κ. Κωνσταντίνου Μπάρλα.

Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό 477.000,00€ και κατόπιν της οικονομικής προσφοράς  του αναδόχου ανατέθηκε με ποσό 466.714,60€. Χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Παρεμβάσεις σε αστικές περιοχές και στο κτιριακό απόθεμα» - ID 16873 - που είναι ενταγμένο στον πυλώνα 1 της Πράσινης Μετάβασης στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Άξονα 1.2 - Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος της χώρας και χωροταξική μεταρρύθμιση.

Η προθεσμία περαίωσής του είναι εκατόν ογδόντα (180) ημερολογιακές ημέρες και αρχίζει από την υπογραφή της σύμβασης.

Κατά την εκτέλεση του έργου θα πραγματοποιηθούν εργασίες διαμόρφωσης μιας περιοχής εκτάσεως 2.600 τ.μ., στον χώρο που οδηγεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους. Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά την οριοθέτηση χώρων κυκλοφορίας πεζών, με κατάλληλες πλακοστρώσεις και διαγραμμίσεις, τη δημιουργία χώρων καθιστικού και πρασίνου και τέλος την ανάδειξη των παρεμβάσεων με κατάλληλο φωτισμό σύμφωνα με τη μελέτη και με τις υποδείξεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Με την υπογραφή της παρούσας σύμβασης υλοποιείται μια σειρά σημαντικών παρεμβάσεων στους χώρους που οδηγούν στο ιστορικό σημείο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους. Παράλληλα με το έργο που είναι ήδη σε εξέλιξη αναβαθμίζεται λειτουργικά και αισθητικά τόσο το σημείο εισόδου στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου Άστρους όσο και η είσοδος του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους. Στόχος μας είναι να αποτελέσει η ιστορική πλατεία Καρυτσιώτη σημείο αναφοράς και συνάντησης. Συνεχίζουμε υπεύθυνα να αναδεικνύουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και να δημιουργούμε λειτουργικούς και ελκυστικούς κοινόχρηστους χώρους».

Σχόλια επισκεπτών

Κυριε Δήμαρχε με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπο σας αλλά αυτό που κάνετε είναι τουλάχιστον προσβλητικό προς εμάς τους μαθητές.

Εγώ και αρκετοί μου συμμαθητές έχουμε μπει στην πιο δύσκολη και απαιτητική τάξη. Σε μερικούς μήνες δίνουμε πανελλήνιες κ όλη μας η προσοχή έχει στραφεί εκεί. Αυτή η πλατεία και ο δρόμος είναι έτσι 7 μήνες . Πέρασε ένα καλοκαίρι κ δεν ολοκληρώθηκε για διάφορους λόγους που δεν σας κατηγορώ.

Εγώ για αυτό που θα σας κατηγορήσω είναι ότι τώρα που ξεκινήσαμε σχολείο θυμηθήκατε να ξεκινήσει το έργο χωρίς να λογαριάζετε εμάς τους μαθητές. Η οχλαγωγία που προκαλείτε είναι μεγάλη και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη συγκέντρωσης.

Θα σας παρακαλούσαμε να διακόψετε τις εργασίες και να γίνονται σε ώρες που δεν λειτουργούν οι σχολικές μονάδες αλλά και στις διακοπές .

Με εκτίμηση μαθητής/τρια Γ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΣΤΡΟΥΣ

Εσεις θα τρεχετε να γυριίζετε το Αστροσ και να γράφεται στο βιογραφικο σας πωσ ζειτε σε αυτον τον ευλογιμενο τόπο και ο δημαρχος με τον προεδρο θα ανακοινωνουν συνεχεια εργα
Αυτη ειναι η διαφορα σας
Τωρα τελευταια ολοι σας αγαπήσατε και τον αγιαννη
Τρεμετε δημαρχε και προεδρε,,😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Αφού άφησε το Παράλιο χωρίς νερό όλο το καλοκαίρι τώρα πέφτουν υπογραφές αβερτα να σώσει τα ασυμαζευτα.Πες και στο κόσμο στο Αστρος τα 180ρια που θα πληρώσουν για τον βιολογικό.

Αγαπητέ Μαθητή κάνε υπομονή μέχρι της εκλογές για αυτούς προέχουν οι εκλογές ποιός νοιάζεται για σένα δεν προτείνω βανδαλισμούς κάντε μία ειρηνική διαμαρτυρία όπως εσείς κρίνετε υπογραφές καί οτιδήποτε άλλο πάντοτε σε ειρηνικά πλαίσια θα διαμαρτυρηθώ καί εγώ ως γονέας θέλω καί την συμπαράσταση των καθηγητών πρώτα να διαμαρτυρηθούν οι Δ/βρες έστω με ένα έγγραφο

Κάποιοι προλαλησαντες θα έκαναν μεγάλη χαρά να μην γίνει κανένα έργο έλα όμως που δεν θα χαρούν γιατί όσα έργα υπογράφτηκαν και είναι πάρα πολλά θα γίνουν όλα.Οσο για τους μαθητές δε νομίζω ότι θα είναι φασαρία γιατί είναι μακριά ο χώρος των εργασιών από το σχολείο,εξ πιο πολύ θόρυβο κάνουν τα ιχ που περνανευ

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio