Τοποθέτηση καινούριων πινακίδων στον δρόμο του Πραστού (pics)

Κυρ, 27/02/2022 - 09:46
Image

Ένα σημαντικό έργο του χωριού μας που αφορά την σήμανση του Κεντρικού Ασφαλτόδρομου του Πραστού είναι πλέον πραγματικότητα.

Όπως όλοι γνωρίζεται ο ασφαλτόδρομος του Πραστού από το Χουρίο και επάνω στερείτο παντελώς σήμανσης με ότι αυτό σημαίνει για την ασφαλή κίνηση των οχημάτων επί αυτού.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Κοινότητάς μας καταφέραμε να γίνει και αυτό το έργο.

Χθες 25-2-2022 έγινε η διάνοιξη των λάκκων και σήμερα 26-2-2022 τοποθετήθηκαν από αρμόδιο συνεργείο οι καινούργιες πινακίδες σήμανσης του δρόμου.

Οι πινακίδες που τοποθετήθηκαν είναι αρκετές και σχεδόν κάλυψαν στο 100% τις ανάγκες του δρόμου. Τοποθετήθηκαν οι εξής πινακίδες : 1. Ρυθμιστικές αναγγελίας κινδύνου (κυρίως στις στροφές, στα σημεία που παγώνουν και ολισθαίνουν και στα δύο σημεία που διασταυρώνονται τα αντίστοιχα ξηροποταμάκια Γκιλιούση & Κρωπία με τον δρόμο), 2. Πληροφοριακές κυρίως στις διασταυρώσεις με άλλους δρόμους (Στροφή Γούλελου και ΚΑΜΑΡΙ) με τις κατευθύνσεις των δρόμων και χιλιομετρικές αποστάσεις κλπ. 3. Πληροφοριακή με το όνομα του χωριού μας (Πραστός & Prastos) στην Ντοπινά και 4. Τσακώνικη μεγάλη ειδική που καλωσορίζει τους επισκέπτες στην Ιστορική Πρωτεύουσα της Τσακωνιάς σε τρεις γλώσσες (Τσακώνικα , Ελληνικά & Αγγλικά).

Όλες οι πληροφοριακές πινακίδες σχεδιάστηκαν και επιμελήθηκαν προσωπικά από τον Πρόεδρο της Κοινότητας μας.

Όπως διαπιστώνετε ένα – ένα τα θέματα του χωριού μας σχεδιάζονται - μελετώνται και εκτελούνται στη ώρα τους, όταν ωριμάζουν τεχνικά και οικονομικά. Σύντομα θα σας ενημερώσουμε και για άλλα ευχάριστα που θα ακολουθήσουν.

Ο Πρόεδρος

Κοινότητας Πραστού

Δημήτριος Σταμ. Πετρής

 

Σχόλια επισκεπτών

Πρόεδρε έχεις γεμίσει τον Ιστορικό Πραστό όλο πινακίδες διαφόρων ειδών.
Τον έχεις κάνει τσίρκο αλλά από έργο μηδέν.
Και δεν αναφέρεις ποτέ που τα βρίσκεις τα λεφτά.
Μήπως θα τα ζητήσεις από τον Δήμο μέσω της πάγιας;
Γιατί αυτά δεν δικαιολογούνται.
Αν τα βάζεις από την τσέπη σου και μετά τα ζητάς από τον Δήμο επιτακτικά μάλλον έπαιξες και έχασες.
Λέω μήπως;
Καλό θα είναι να κοιτάξεις να ενώσεις όλους τους Πραστιώτες να αναδειχθεί το χωριό που έχει τεράστια ιστορία, και μέχρι τώρα τεράστια αδιαφορία από όσους έχετε ασχοληθεί όλα αυτά τα χρόνια με τα κοινά.
Η προσωπική σου προβολή και υστεροφημία, καλό θα είναι να μπει στην άκρη για το καλό του χωριού,στη μνήμη όλων αυτών που έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα, και δυστυχώς με την ανυπαρξία σας την προσβάλλεται βάναυσα, με το να υπάρχει αυτή η νεκρική σιγή σε ένα τόπο που κάποτε ζούσαν 8500 κάτοικοι.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio