Την τιμητική του γνωρίζει το διήμερο της 19ης και 20ης Ιουλίου το εκκλησάκι του Αη Λια στον Πάρνωνα

Σάβ, 22/07/2023 - 21:00
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πλήθος πιστών μετά την παραμονή  έστησαν τις σκηνές τους περνώντας το βράδυ της παραμονής πάνω στο οροπέδιο του Πάρνωνα ,που βρίσκεται στα 1.640 μέτρα υψόμετρο διατηρώντας για άλλη μια φορά το έθιμο.

Η καταπληκτική θέα του οροπεδίου σε συνδυασμό με τους ήχους της φύσης και τις διάφορες μυρωδιές από τα τσάγια καθηλώνουν τους περιηγητές και κάνουν την βραδιά ανεξίτηλη στη μνήμη τους .

Αη Λιασ2023

Το σημαντικότερο όμως είναι πως κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερο άτομα στήνουν τις σκηνές τους για να γιορτάσουν μαζί τον Αη Λια. Ολοένα και περισσότεροι νέοι άνθρωποι , έφηβοι προτιμούν να περάσουν το βράδυ τους στο βουνό . Αυτή είναι η θετική πλευρά που πρέπει να προωθούμε , αυτή είναι η ιστορία, αυτή είναι η παράδοσή μας .

Αη Λιασ 2023

Σχόλια επισκεπτών

Νέοι Άνθρωποι και έφηβοι απο την μια προτιμούν να περάσουν το βράδυ τους στο βουνό ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΟΧΛΟΥΝ όλους τους υπόλοιπους με την καταπληκτική μουσική τους στο ΤΕΡΜΑ έως τις 5 το πρωί. Νέοι άνθρωποι και έφηβοι από την αλλη προτιμούν να περάσουν το βράδυ τους στο βουνό και ΝΑ ΕΝΟΧΛΟΥΝ όλους τους υπόλοιπους ρίχνοντας "ντουφεκιες" και "κοφτές" με τα μηχανάκια τους στις 3 τα ξημερώματα.
Και ΟΛΟΙ αυτοί μαζί να έχουν ανάψει 10 φωτιές σε προστατευομενη περιοχη ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ με ΑΕΡΑ για να φάνε και να πιούνε(γιατί έτσι είναι το έθιμο και γιατί δεν μπορεί να πάρει φωτιά το σημείο εκεί λενε) όταν καίγεται ξανά η μισή Ελλάδα χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Έχετε δίκιο εκεί στο astrosnews .Αυτή είναι η θετική πλευρά που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΜΕ διότι είναι η παράδοση μας και η ιστορία μας. Η ιστορία μας που όπως φαίνεται δεν θα αλλάξει ΠΟΤΕ.

ΥΓ : πάνω από όλα πάντως μπορέσαμε και θαυμάσαμε την φύση και τους ήχους της οπως λέτε ξανά στο ρεπορτάζ σας . Ο Σεβασμός στον διπλανό μας χαρακτήριζε την ημέρα. Μπράβο σας και του χρόνου εις ανώτερα.

Για να απολαμβάνουμε λοιπόν την ομορφιά της φύσης και τις μυρωδιές του δάσους θα πρέπει να σεβόμαστε το δάσος μαζί με τις ανθρώπινες ζωές,να εφαρμόζουμε τις οδηγίες της πολιτείας για την αποφυγή της πύρινης λαίλαπας
Κάθε χρόνο οι καταστροφές από τις πυρκαγιές ανά την Ελλάδα θα πρέπει να μας θυμίζουν πόσο πολύ πρέπει να προσέχουμε τα δάση μας ....

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio