Τι θα γίνει με τις πληρωμές των εργαζομένων στο εργοστάσιο απορριμμάτων στον Δήμο μας

Παρ, 02/12/2022 - 16:59
Image

Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας την Πέμπτη 1h Δεκεμβρίου τέθηκε θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης για το τι συμβαίνει με τις πληρωμές των εργαζόμενων στο εργοστάσιο  απορριμμάτων του δήμου, το οποίο εισηγήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τετώρος Βασίλειος.  

Πάνω στο θέμα τοποθετήθηκε η κυρία Παναγιώτα Πανούση, μέλος της διοίκησης  του Σωματείου Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες τα καταστήματα και Α.Ε. Ν. Αρκαδίας εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους.

Όπως τόνισε, στις 17 Νοεμβρίου ο εργολάβος του χώρου προχώρησε σε απόλυση των εργαζομένων χωρίς να αποδέχεται ότι τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο ήταν διαθέσιμοι προς εργασία. Επιπλέον δεν τους δίνει καμία αποζημίωση απόλυσης, ενώ δεν έχουν υποβληθεί ένσημα από τον Ιούνιο και μετά. Το τελευταίο έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην είναι δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας.

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μείνει απλήρωτοι 4 μήνες, χωρίς αποζημίωση απόλυσης, χωρίς επίδομα ανεργίας, καταλαβαίνετε ότι είναι επείγον να προχωρήσει η διαδικασία

Ήδη η επιθεώρηση εργασίας έχει αποστείλει στο δήμο Βόρειας Κυνουρίας έγγραφο, ώστε να ξεκινήσει νομικές διαδικασίες κατά της εταιρείας με την οποία συνεργαζόταν, ώστε να δοθούν τα χρήματα στους εργαζόμενους. Σύμφωνα με την νομοθεσία, όπως επεσήμανε η κυρία Πανούση, ο Δήμος ο ίδιος ως κύριος του έργου οφείλει να αποζημιώσει τους εργαζόμενους, αφού ο ανάδοχος δεν προβαίνει σε αυτή την ενέργεια.

Σχετικά με την αποζημίωση από τον ίδιο το δήμο υπήρξε έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον κ. Καμπύλη και την κυρία Πανούση, με τον πρώτο να υποστηρίζει ότι
μόνο μετά από δικαστική απόφαση που δικαιώνει τους εργαζόμενους  μπορεί ο Δήμος να τους αποζημιώσει. Επιπλέον, τόνισε ότι από το πόρισμα του τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας δεν προκύπτει άμεση νόμιμη ενέργεια, με βάση την οποία μπορεί ο δήμος να αποζημιώσει τους εργαζόμενους.

Με τη σειρά του έλαβε τον λόγο και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Κατσής, ο οποίος πρότεινε να ζητηθεί το θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και να μπει στην ημερήσια διάταξη ενώ η αλληλογραφία θα κοινοποιηθεί σε όλους τους συμβούλους.

Το θέμα να συζητηθεί στο επόμενο συμβούλιο και να ληφθεί μια άμεση λύση, ώστε οι εργαζόμενοι να πληρωθούν πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, συμφώνησαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι

Σχόλια επισκεπτών

κ Καμπύλη την αντιπαράθεση την έκανες με την κ Πανούση πρόταση και αντιπαράθεση για τον Απολογισμό Πεπραγμένων ΜΌΚΟ πολύ φοβάμαι ειπαρχει κάτι πού δεν πρέπει να βγει προς τα έξω είναι τόσο κακό που και η Αντιπολίτευση δεν κάνει πρόταση στο Δ Σ εάν ναι μην κάνετε καί την πληρώσουμε οι πολίτες γιατί δεν ειπαρχει Φράγκο

κ Κατσή θερμή παράκληση στο επόμενο Δ Σ να διαβάσετε το Νόμο στους Δ Σ σχετικά με τον Απολογισμό Πεπραγμένων ίσως καταλάβουν τις υποχρεώσεις τους καί παραιτηθούν τη άλλο να πω δεν σέβονται τους πολίτες ?

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio