Θετικές εξελίξεις για τη μεταφορά της Πυροσβεστικής Άστρους – Συνέντευξη του κ. Μαρκόπουλου (vid)

Τετ, 19/05/2021 - 20:00
Image

Για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και για τα περιστατικά στα οποία έχει κληθεί να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Άστρους μίλησε σε συνέντευξή του ο κ. Μαρκόπουλος Βασίλης, πυραγός, προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άστρους.

Ο κ. Μαρκόπουλος έκανε έκκληση στους πολίτες να προσέξουν, προκειμένου να μην προκαλέσουν άθελά τους πυρκαγιά.

«Αποφεύγουμε θερμές εργασίες στην ύπαιθρο, δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές ειδικότερα κοντά σε δάσος, αποφεύγουμε το κάψιμο των μελισσών ή φροντίζουμε να σβήσουμε τα υπολείμματα, δεν καίμε ξηρά χόρτα, δεν πετάμε αναμμένα τσιγάρα, προσέχουμε τα αυτοκίνητά μας να μην τα αφήνουμε σε ξηρά χόρτα γιατί ο καταλύτης μπορεί να δημιουργήσει εστία φωτιάς. Τέλος, να συμμορφωνόμαστε με τις απαγορευτικές πινακίδες πρόσβασης σε δάση κατά τις επικίνδυνες περιόδους του καλοκαιριού»

Οι πολίτες αν αντιληφθούν κάποια πυρκαγιά ας καλέσουν 199 ή το 112

Από την αρχή του έτους συνολικά η υπηρεσία έχει κληθεί να επέμβει σε 38 συμβάντα, έως και την μέρα που έγινε η συνέντευξη, που αφορούσαν την παροχή βοήθειας, τις αστικές, αγροτικές και δασικές πυρκαγιές.

Ο προϊστάμενος Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άστρους στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήματά μας σχετικά με την μεταφορά του κλιμακίου από το χωριό Προσήλια, επισημαίνοντας ότι υπάρχει μία διαδικασία μετακίνησης αισιοδοξώντας ότι θα ληφθεί απόφαση από τις αρμόδιες αρχές.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Πυροσβεστικό κλιμάκιο εδώ και πάνω από 10 χρόνια στεγάζεται σε ένα παλιό δημοτικό σχολείο στο χωριό Προσήλια που δεν πληροί καμία προϋπόθεση.

Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας γνωρίζει το ζήτημα και ήδη έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για τη μεταφορά του κλιμακίου στο χωριό Μελιγού, που βρίσκεται πιο κοντά στο Άστρος.

Από το Arcadiaportal.gr

Video

Σχόλια επισκεπτών

Δε σε βολεύει στα προσηλια γιατί εχει ερημιά πως να γίνει θες και να είσαι στην κίνηση μα προτού πάει στα προσηλια στην Μελιγου ήταν το κλιμάκιο και μεταφέρθηκε για καλύτερα και είναι σωστό από προσηλια γρηγορότερα πας παρνωνα και ορεινό όγκο μέσο διαδρομών και ευκαιρία είναι να γίνει και ο δρόμος μέσο στόλου καλύτερος να σε βγάζει αι Γιάννη και αγιοΠέτρο Καστρί , τα υπόλοιπα είναι για άλλους σκοπούς αυτά που μας λες δεν μας πείθεις κροκόδειλοι δάκρυα , ζήτα βελτίωση του κτιρίου αν δε σε βολεύει

Δημότη γυρνα πλευρο γιατί ροχαλίζεις και μας ενοχλείς.... Όταν θα παρει φωτιά το σπίτι σου και κάνει μισή ώρα η πυροσβεστικη να έρθει μην γυρίσεις και πεις πως φυλάει τα δέντρα του παρνωνα και όχι τα σπίτια των πολιτων... Και επίσης ο λόγος που πηγε η πυροσβεστικη στα προσηλια δεν ήταν για να είναι πιο κοντά στο βουνό, κι αν ανοίξεις λίγο το κακόβουλο μυαλό σου και σκεφτείς και ο πραστος στον παρνωνα είναι και η καστανιτσα δεν είδα λοιπόν να πηγε πιο κοντά...

Ο Αστικός ιστός είναι το Άστρος εκεί είναι ποιο πιθανό να συμβεί εκεί κάποιο τροχαίο κάποιο αστικό συμβάν σε όλη την Ελλάδα οι υπηρεσίες πανε βάση πληθυσμού δεν μόνο το δασικό κομμάτι είναι κ το αστικό!!!

Παιδιά μας αρέσει δεν μας αρέσει το παραλιο τους καλοκαιρινούς μήνες φτάνει περιπου 15000 κόσμο πρεπει να δώσουν λιγο βάση οι αρμόδιοι και από πλευράς υγεία ς και από ασφάλεια.. Γιατί υπάρχουν ζωές που και μία να σωθεί είναι επιτυχία για όλους... Από πνιγμους τροχαία...

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio