Θανάσης Σούρσος: Οι αλήθειες για τη θέση μου στο θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών

Πέμ, 05/10/2023 - 15:09
Image
Αγαπητοί Συμπατριώτες .
Πολλά ψέματα και πολλές συκοφαντίες εκτοξευτήκαν εις βάρος μου ,από διαφόρους όψιμους πολιτικάντηδες και όχι πολιτικούς που έχουν ως μοναδικό στόχο να υφαρπάξουν την ψηφο μας και μετά να χαθούν στις μόνιμες κατοικίες και δουλειές τους που είναι έκτος δήμου Βόρειας Κυνουρίας .
 Αυτοί οι τύποι , λοιπόν , προκειμένου να εξασφαλίσουν τα δικά τους οφίκια προσπάθησαν να αποκρύψουν το καυτό ,για την περιοχή μας θέμα ,της προτεινόμενης αύξησης αύξησης της παραγωγής ψαριών από 475 τόνους που είναι σήμερα, σε 2.650 τόνους ετησίως , με αρνητικές συνέπειες σε όλους τους τομείς ανάπτυξης τόσο του Χωριού μας , όσο και του Δήμου ολοκλήρου .
 Τι πρότεινα , λοιπόν , εγώ και η σύμβουλοι της αντιπολίτευσης , πλην των σύμβουλων των Δολιανών? 
Α. Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας να εκφράσει ΑΡΝΗΤΙΚΗ γνώμη επί της εν θέματι Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, όσον αφορά την Ζώνη Ε (Όρμος Ορθολίθι) και ζώνη ΣΤ (Όρμος Κατελάνος), οι οποίες ευρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου μας.
 
Να αναφερθεί στην απόφαση πως είμαστε πλήρως αντίθετοι, στην επέκτασή των τριών (3) υφισταμένων μονάδων υδατοκαλλιέργειας και την αύξηση της παραγωγής τους για τους κάτωθι λόγους: 
 
1. Η περιοχή που καταλαμβάνουν οι ανωτέρω ζώνες χαρακτηρίζεται από τουριστική ανάπτυξη η οποία αυξάνεται συνεχώς κατά τα τελευταία χρόνια (παραλία Αγίου Ανδρέα, Αρκαδικό Χωριό, Κάμπινγκ “Ρεποντίνα”, παραλία Κρυονερίου, κ.λπ.).
 Η τουριστική ανάπτυξη δεν μπορεί να συνυπάρξει με τις υδατοκαλλιέργειες, τόσο για λόγους αισθητικούς, όσον και για λόγους ποιότητας και καθαρότητας των θαλάσσιων υδάτων, όπως είναι προφανές. Επίσης, στο Γ.Π.Σ. του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, προβλέπεται ζώνη ενθάρρυνσης τουριστικών δραστηριοτήτων και επέκταση του οικισμού Παραλίας  Άγιου Ανδρέα ως χώρος δεύτερης (τουριστικής και παραθεριστικής) κατοικίας. 
 
2. Τόσο η Ζώνη Ε, όσον και η Ζώνη ΣΤ, είναι χωροθετημένες εντός όρμων, όπως άλλωστε μαρτυρεί και η ονομασία τους (Όρμος Ορθολίθι και Όρμος Κατελάνος) με αποτέλεσμα η ρύπανση της θάλασσας από την λειτουργία των υδατοκαλλιεργειών να είναι μεγαλύτερη για προφανείς λόγους. 
 
3. Η Ζώνη Ε (Όρμος “Ορθολίθι”) ευρίσκεται πλησίον της παραλίας του Αγίου Ανδρέα, στην οποία παρατηρείται μεγάλη τουριστική ανάπτυξη κατά τα τελευταία έτη, (λειτουργία καταλυμάτων και ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων και καταστημάτων εστίασης, λειτουργία του λιμανιού για αλιευτικά και τουριστικά σκάφη κ.λπ.), αλλά υπάρχει και έντονο ενδιαφέρον για κατασκευή ή αγορά εξοχικών κατοικιών. Σημειωτέον ότι η υπό διαβούλευση Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων προτείνει για την Ζώνη αυτή αύξηση της παραγωγής από 475 τόνους που είναι σήμερον, σε 2.650 τόνους ετησίως (!!!). 
 
4. Η Ζώνη ΣΤ (Όρμος “Κατελάνος”) ευρίσκεται εντός του όρμου του Αρκαδικού Χωριού, έχει δημιουργηθεί ένας πρότυπος και οργανωμένος οικισμός, υπάρχει δε έντονη οικιστική ανάπτυξη, όπως αναγνωρίζεται και από την μελέτη. Σημειωτέον ότι η υπό διαβούλευση Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων προτείνει για την Ζώνη αυτή αύξηση της παραγωγής από 517 τόνους που είχε σήμερον, σε 860 τόνους ετησίως (!!!). 
 
B. Για τις υφιστάμενες μονάδες που λειτουργούν επί πολλά έτη, ζητούμε: 
 
1. Τον έλεγχο της λειτουργίας τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, σχετικά με την εφαρμογή των όρων που έχουν τεθεί από τις άδειες λειτουργίας τους. 
 
2. Τον έλεγχο από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου μας σχετικά με την απόδοση των τελών που οφείλουν, σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας τους και την κείμενη νομοθεσία. 
 
3. Την μόνιμη απόδοση των εσόδων από τη λειτουργία των υφιστάμενων μονάδων, αποκλειστικά στην κοινότητα Αγίου Ανδρέα ως ανταποδοτικό πόρο για τους οικισμούς Αγίου Ανδρέα και Αρκαδικού Χωριού, για έργα τοπικής ανάπτυξης και περιβαλλοντικές δράσεις.
 
 Σύμφωνα με την παρπάνω εισήγησή μου 
- Από που προκύπτει ότι εγώ πρότεινα να κλείσουν οι υφιστάμενες μονάδες;
- Από που προκύπτει πως εγώ ζητώ να απολυθούν οι εργαζόμενοι στις συγκεκριμένες μονάδες; 
 
Αγαπητοί μου συμπατριώτες 
 Δεν μπορώ να υιοθετήσω την πρόταση του Αντιδημάρχου κ. Πλακοκεφαλου, για αναβολή επ΄ αόριστον της συζήτησης του θέματος , όταν αυτός σε προηγούμενο συμβούλιο στις 12 Σεπ δήλωνε πως θα αναλύαμε τη μελέτη μαζί και ΑΜΕΣΑ θα κατέθετε αυτός πρόταση στο ΔΣ προς ψήφιση. 
Αυτό δεν έγινε ποτέ και χάσαμε πολύτιμο χρόνο . 
 
Δεν μπορώ να υιοθετήσω την άποψη του Αντιδημάρχου κ. Πλακοκεφαλου πως δεν του προκύπτει ρύπανση στην περιοχή όταν όλοι οι λουόμενοι στις παράλιες του Αρκαδικού Χωριού και του Αγίου Ανδρέα , διαπιστώνουν την γλίτσα και την πρασινίλα στο βυθό της θάλασσας που άλλοτε ήταν πεντακάθαρη . 
 
Δεν μπορώ να υιοθετήσω την άποψη του Αντιδημάρχου κ. Πλακοκέφαλου πως τα 3 ιχθυοτροφεία λειτουργούν κανονικά , όταν στο ένα έχει λήξει το μισθωτήριο συμβόλαιο από το 2017 και στο άλλο από το 2020 και έχουν σταματήσει να πληρώνουν το σχετικό μίσθωμα από τότε και τέλος 
 
Είμαι κατηγορηματικά απέναντι στην άποψη του Δ.Σ. κ.Γαρδικιωτη ο οποίος δήλωσε κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ τα ακόλουθα αυτολεξεί<< Η κατεύθυνση , όπως καταλαβαίνω, για την επέκταση έρχεται από πολύ ψηλά. Γιατί έχουμε κοντά μας μεγάλες τουριστικές περιοχές , το Ναύπλιο, το Πόρτο Χέλι . Υπάρχει κεντρική πολιτική επιλογή για την ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών και εκπορεύεται από την κυβέρνηση>> ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ , ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ .
 
Φίλες και φίλοι Η πολυπόθητη και πολυδιαφημιζόμενη τουριστική ανάπτυξη δεν μπορεί να συνυπάρξει με την επέκταση των υδατοκαλλιεργειών, τόσο για λόγους αισθητικούς, όσον και για λόγους ποιότητας και καθαρότητας των θαλάσσιων υδάτων. ΤΩΡΑ
ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ !! 
 
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ .
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ..ΔΙΚΗ ΣΑΣ !!
 
 Αθανάσιος Σούρσος 
 Πρόεδρος κοινότητας Αγίου Ανδρέα

Σχόλια επισκεπτών

Θανάση το μόνο που έκανες 4 χρόνια ΜΟΝΟ ΑΡΝΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ. Κράτα επι τέλους μια σταθερή θέση για κάθε πράγμα. Μην αλλάζεις άποψη κάθε πέντε λεπτά. Κούρασες τους Πολίτες, μάλωσες με όλους και για όλα. Ο κόσμος σε αποχεραιτάει. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!!!!!!!!

Συγχαρητήρια πρόεδρε!! Ο καμπυλης με τους συμβούλους και τους χειροκροτητες του πάνε σε κάθε χωριό και ασκούν έντονη αντιπολίτευση κατά υποψηφίων. Όποιος πρόεδρος τοπικού είναι απέναντι τους και βλέπουν ότι είναι πίσω σε αυτές τις περιοχές εξαπολύουν επιθέσεις με ψέματα και λάσπη για να μπερδέψουν τον κόσμο.

Είναι πολύ σωστό που οι πρόεδροι απαντάνε με ΣΤΟΙΧΕΙΑ σε αυτούς τους ΨΕΥΤΕΣ για να γνωρίζει και ο κόσμος την αλήθεια.

Θανασαρα μην μασάς είμαστε μαζί σου!!!

Αφηστε τα κατεβατά μερες που ειναι!!! Και μαθετε να αναλαμβανετε τις ευθυνες νωριτερα!!! Φαινεστε πιο ανευθυνοι στην εκπνοη του χρονου να νιπτετε τας χειρας!!! Τοσος ζηλος πχιααα..ποσο μελι εχουν αυτες οι καρεκλες??

Τώρα στην τούρλα του Σαββάτου θυμήθηκαν οι προέδροι τα προβλήματα και τις δυσκολίες;Τι έκαναν χρόνια;Γιατί προσπαθούν να διακαιολογηθούν τελευταία στιγμή.κι ως φαίνεται τους λόγους διαμαρτυρίας τους ετοίμασε ο ίδιος μοναδικός από το επιτελείο.Δεν το καταλαβαίνουν ότι δεν πείθουν κανένα.Το πιο καλό θα ήταν να φύγουν ότι είχαν να δώσουν το έδωσαν.

Ωραία να φτιαχτούν τα ιχθυοτροφεία.ομως αυτοί που θα κάνουν μπάνιο τι θα πάθουν.θα βγάλουν φουσκάλες εξανθήματα.οποτε τα μαγαζιά που είναι εκεί τι θα κάνουν.αρα πτώση του τζίρου σωστά.+ μυνησεις από τους ξένους στα ιχθυοτροφεία για προβλήματα υγειας .για πείτε μου κύριοι του καμπύλη θα το ψηφίσετε αυτό.και υπάρχει περίπτωση λογικά να φτάσει η μόλυνση μέχρι το παράλιο γιατί έχει πολλούς μπατιδες.το έχετε σκεφτεί.το ίδιο ισχύει και για τον καφέ θα το ψηφίσει μετά αυτός αφού βγει.οοεεοοο

Κύριε Θανάση μακάρι να ήταν όλοι οι πρόεδροι σαν και εσένα. Όσο για τα αρνητικά σχόλια που διαβάζω, μην ανησυχείς. Ενας η δύο υπάλληλοι του Καμπύλη είναι που βγάζουν το μεροκαματάκι τους και γράφουν συνέχεια ότι τους λέει. Δεν υπάρχει περίπτωση να πουν καλά λόγια. Αυτοί είναι ρουφιάνοι κουκουλοφόροι κι εσύ φοράς παντελόνια. Καλή επιτυχία

Θανάση ωραία τα λες.Όσον αφορά τον έλεγχο λειτουργίας όμως αν υπάρχει θέμα ή υποψία ότι υπάρχει καλό θα ήταν να προσφύγεις για τον έλεγχο στην Περιφέρεια,που είναι και αρμόδια.Ίσως και μέσω του κ Σκαντζού.Αν υπάρχει θέμα ή υποψία θέματος για τις οικονομικές υποχρεώσεις των καλλιεργειών προς το Δήμο αυτό θα έπρεπε να ζητηθεί σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο.Δεν ξέρω,έγινε μήπως? Θα υπάρχει η ευκαιρία πάντως να απαντηθεί στο επόμενο ΔΣ. Όσον αφορά για τα έσοδα να αποδίδονται αποκλειστικά στη κοινότητα Αγίου Ανδρέα λόγω ότι βρίσκονται εκεί δεν ξέρω αν γίνεται νομικά. Όμως αυτό αποτελεί μια στενή λογική. Φαντάσου όλοι οι Δήμοι έχουν ανεπτυγμένες και μη αναπτυγμένες περιοχές.Η πολιτική φροντίδα είναι να κλείνουν οι ανισότητες και οι ευκαιρίες.Και ο παππούς στο Πραστο - ο οποίος Πραστός δε φέρνει έσοδα- πρέπει να απολαμβάνει τις υπηρεσίες του Δήμου.Αλλιώς δεν θα αλλάξουμε ποτέ το status quo.Θα χουμε Άστρος,Παράλιο Άστρος,Ξηροπήγαδο,Άγιο Ανδρέα και οι άλλοι θα είναι του πεταματού. Αυτοί εξ άλλου έτσι κι αλλιώς απορροφούν το μεγαλύτερο ποσοστό του προϋπολογισμού,και λογικά.Πασοκικά σου τα λέω και φιλικά

Όλα τα έργα του Καμπύλη είναι αλήθεια είτε το θέλετε είτε όχι αυτή είναι η πραγματικοτητα τεκμηριωμένα με σφραγίδα και βούλα καθαρές δουλειές κύριοι μπορεί να μην σας βολεύει αλλά έτσι είναι την ξερετε την αλήθεια δεν μπορείτε να του βρείτε ψεγάδι

Ρε πρόεδρε με λεωφορείο τους έφεραν από τα δολιανα για να δείξουν ότι έχουν κόσμο.εκεινω το κουτό ζώο δεν είδε ότι δεν υπάρχει κανένας από άγιο Ανδρέα και πραστο...χαχαχα όπως ο μπαμπάς κουτό ζώο χαχχαχαα

Πολύ ενδιαφέρουσες οι απόψεις του κ. Σούρσου αν και επιστημονικά μη τεκμηριωμένες αλλά έχω να τον ρωτήσω το εξής: Έχει σκεφτεί το ενδεχόμενο να επεκταθούν οι καλλιέργειες πιθανότητα από την παράταξη για την οποία αγωνίζεται να γίνει η αυριανή δημοτική αρχή του τόπου του; Με τι πρόσωπο θα αντιμετωπίσει τους συντοπίτες του; Η ιστορία με την πλατεία του χωριού του δεν τον δίδαξε τίποτα; Είναι ανεύθυνος γιαυτην; Λίγη σύνεση επιτέλους!

Σαν δεν ντρέπεστε όλοι εσείς με την παράταξη του καμπύλη?
Μόνο ψήφους ψάχνετε για να επεκτείνετε τις ιχθυοκαλλιέργειες κ να μολύνετε την θάλασσα..
Δεν πάτε καθόλου καλά..
Μαύρο στο καμπύλη..

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio