Τα προβλήματα των αγροτών του Δήμου μας έθεσε ο Γ. Καμπύλης στον Λ. Αυγενάκη (pics)

Παρ, 08/12/2023 - 16:24
Image

Από τη συμμετοχή μου στο συνέδριο, για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του διαπεριφερειακού έργου, με τίτλο «Αλιευτικός Τουρισμός» που διοργάνωσε το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής» την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου.

Ο Αλιευτικός Τουρισμός αποτελεί μία αναπτυσσόμενη εναλλακτική μορφή τουρισμού, που προσφέρει μία βιωματική εμπειρία και συνδέει τον τουρίστα με το θαλάσσιο και ανθρώπινο περιβάλλον. Παράλληλα δίνει τη δυνατότητα επιπλέον εισοδήματος σε επαγγελματίες ψαράδες.

Στόχος όλων η περαιτέρω βελτίωση του θεσμικού πλαισίου που θα επιτρέπει την ανάπτυξη επαγγελματικών δραστηριοτήτων γύρω από τον Αλιευτικό Τουρισμό, η συνέχιση των δράσεων προώθησης καθώς και η χρηματοδότηση ανάλογων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών στη νέα προγραμματική περίοδο.

Στο περιθώριο του συνεδρίου έθεσα εκ νέου στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη το αίτημά μας για την πρόβλεψη νέου μέτρου πενταετούς στήριξης ώστε να μπορέσουν οι παραγωγοί καστάνου να ανταπεξέλθουν στη μείωση της παραγωγής που αγγίζει το 80 - 90%. Επιπλέον τόνισα στον Υπουργό το πρόβλημα ακαρπίας, στην καλλιέργεια της ελιάς, που αντιμετώπισαν τη φετινή καλλιεργητική περίοδο οι παραγωγοί της περιοχή μας.

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio