Τα... παρέσυρε το ρέμα: Πλαστικά και κάθε λογής σκουπίδια στη ρεματιά του Αγιάννη (pics)

Δευ, 25/01/2021 - 11:01
Image
Image
Image
Image

Το ρέμα του Αγιάννη στα Άνω Δολιανά είναι το κορυφαίο σημείο συνάντησης των επισκεπτών που επιλέγουν να ζήσουν στιγμές απομόνωσης, ξεγνοιασιάς και ελευθερίας.

Δεν υπάρχει επισκέπτης που δεν έχει περπατήσει  την διαδρομή στη ρεματιά του Αγιάννη και δεν έχει βρει το μονοπατάκι που οδηγεί στην κορυφή του καταρράκτη.

Η σημερινή εικόνα της διαδρομής είναι απογοητευτική, αφού όγκοι απορριμμάτων βρίσκονται μέσα στο δάσος.

Πλαστικές σακούλες, πλαστικά μπουκάλια και άλλα υλικά πετιούνται κοντά το ρέμα και δυστυχώς χαλάνε την ομορφιά και την αγνότητα του φυσικού τοπίου.

Στο παρελθόν έχουν γίνει εθελοντικές δράσεις καθαρισμού στο χωριό, αλλά τώρα λόγω των περιοριστικών μέτρων κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.

Αυτοί που «ξέχασαν», αυτοί που πέταξαν κάποιο πλαστικό αντικείμενο στο σημείο, ας ελπίσουμε ότι τουλάχιστον δεν νιώθουν ικανοποιημένοι από το έργο των χεριών τους και ότι δεν θα το επαναλάβουν.

Σχόλια επισκεπτών

Έχει και στα Δολιανά καταράχτη ; Αν κι έχω έρθει αρετές φορές ομολογώ δεν το ήξερα. Κάθε πότε ανοίγουν το νερό; Μια ενημερωμένη πινακίδα ίσως είναι χρήσιμη.

Τί εννοείτε πότε ανοίγουν το νερό; Φυσικός καταρράκτης είναι. Όλο το χρόνο έχει νερό, απλά όχι με την ίδια ένταση ανάλογα την εποχή. Υπάρχει πινακίδα στο ρέμα του Αϊ Γιάννη. Λίγο έξω από το χωριό, επάνω στο δρόμο προς Δραγούνι είναι. Δε γίνεται να το χάσεις περνώντας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio