Τα «νεραϊδένια» νερά των «νυμφών» στους καταρράκτες της Λεπίδας

Κυρ, 17/05/2020 - 23:10
Image

Σύμφωνα με τον μύθο οι καταρράκτες είναι το μέρος εκείνο που ζουν οι νεράιδες και κατεβαίνουν για να απολαύσουν το μπάνιο τους στα κρυστάλινα πεντακάθαρα νερά που αναβλύζουν μέσα από τις κοίτη του βουνού.

Στην προκειμένη περίπτωση στους καταρράκτες της Λεπίδας στο Βόρειο τμήμα της Βόρειας Κυνουρίας η παράδοση λέει πως σε αυτό το μέρος ζει ακόμα ο παλαιός κόσμος των νυμφών που λούζονται στα νερά αυτά.

Στον καταρράκτη της Λεπίδας μπορεί να μην συναντήσαμε από κοντά νεράιδες η νύμφες ωστόσο είδαμε ένα παραμυθένιο τοπίο το οποίο σε ταξιδεύει, σε παρασύρει νοητά και γεμίζει το μάτι σου με τις απίθανες εικόνες που μόνο η φύση μπορεί να σου χαρίσει.

Ένα μαγικό τοπίο στην αγκαλιά του Πάρνωνα με μια ξεχωριστή και σπάνια φυσική ομορφιά, ένας ονειρικός καταρράκτης βγαλμένος από την φαντασία του επισκέπτη που θα βρεθεί στο σημείο αυτό και μια μοναδική λίμνη όπου υποδέχεται να νερά που πέφτουν από ψηλά.

Η βουή και ο ήχος του νερού πριν ακόμα δεις τον καταρράκτη της Λεπίδας σε προϊδεάζει για όσα θα δουν τα μάτια τους και μεγαλώνει την ανυπομονησία σου και λίγα πιο μετά το απόλυτο φυσικό θαύμα απλώνεται στα μάτια σου με τον καταρράκτη της Λεπίδας να σου χαρίζει ένα υπέροχο θέαμα.

Είναι σίγουρο λοιπόν πως το χωριό Αγιάννης του Δήμου της Βόρειας Κυνουρίας εκτός από εξαιρετική θέα και ομορφιά διαθέτει και ένα μαγικό μέρος με την δική του ξεχωριστή αξία και σημασία.

Σχόλια επισκεπτών

Αν και από την περιοχή, πήγα πρώτη φορά φέτος!
Θεωρώ αδιανόητο το ότι δεν υπάρχει δρόμος καλός και ασφαλής μέχρι εκείνο το σημείο, καθώς είναι πανέμορφο τοπίο και με λίγη διαφήμιση θα μπορούσε να πόλος έλξης !
Ελπίζω οι αρμόδιοι να το συζητήσουν, όπως για το Μύλο στον Άγιο Ανδρέα ή το δρόμο από το μοναστήρι της Αρτοκωστάς, στο μοναστήρι της Καρυάς και τον Πραστο!

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio