Τα …ιπτάμενα αρμυρίκια της Γλυφάδας (pics)

Δευ, 07/06/2021 - 11:20
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Οι παρεμβάσεις στην αμμουδιά της Γλυφάδας απασχόλησαν έντονα την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα.

Ένα από τα θέματα που αναδείχθηκε από τις επώνυμες καταγγελίες και τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν αν έγινε τελικά εκρίζωση αλμυρικιών (προστατευόμενων άγριων δέντρων) από την εν λόγω παραλία.

Σύμφωνα με  φωτογραφίες αναγνώστη του astrosnews , μια ημέρα μετά τα καταγγελλόμενα περιστατικά σε σημείο εναπόθεσης απορριμμάτων στην περιοχή του Τάνου, βρίσκονταν κομμένα αρμυρίκια ανακατεμένα με θαλάσσια άμμο. Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του θέματος, φωτογραφίες από το ίδιο σημείο δείχνουν πως τα κομμένα αρμυρίκια «εξαφανίστηκαν» και έμειναν μόνο τα υπολείμματα της άμμου. Άραγε τα κομμένα δέντρα κινήθηκαν από μόνα τους; Μήπως έβγαλαν …φτερά;

Πέρα από το «χαριτολόγημα» να θυμίσουμε ότι κατά το παρελθόν δεν έχει επιτραπεί από το Δασαρχείο (και σωστά) ούτε καν το κλάδεμα αυτών των δέντρων που προστατεύονται ως άγριος φυσικός πλούτος. Πόσο μάλλον να υπάρξει ολόκληρη εκρίζωση τους από το σημείο… Απαραίτητες λοιπόν οι παρεμβάσεις καθαριότητας αλλά και περισσότερος σεβασμός στα «δώρα» της φύσης και στην τήρηση των κανόνων.

Σχόλια επισκεπτών

Δεν αφήνετε τα αρμυρίκια να κάνετε κάνα έργο ρε παιδιά; Είναι δυνατόν ο κάθε ένας που ερχετε να είναι δέκα φορές χειρότερος από των προηγούμενο;Σοβαρευτητε και σκύψτε το κεφάλι αφουγκραστητε το λαό και τουλαχιστων προσπαθήστε για ένα καλύτερο αύριο,και όχι μόνο για την καρέκλα.Ο καιρός περνά και οι εκλογές ερχοντε!

Ξέρετε πολύ καλά ποιος τα έχει κάνει όλα αυτά!
Επιτέλους ο υπεύθυνος να τιμωρηθεί όπως προβλέπεται.
Γιατί τόσα χρόνια τον αφήνετε ανεξέλεγκτο;;;; κρύβονται και άλλοι ισως;
Έρευνα ΤΩΡΑ!!

Εξαφανίστηκαν..., όπως και θα εξατμιστούν μελλοντικά όλοι οι ανύπαρκτοι κλαψιάρηδες -περί έργου- αιρετοί, που ότι βλέπουν να κινείται το λένε λάθος. Οι σοβαροί πολίτες έχουνε μάτια και βλέπουνε τους όποιους λίγους αιρετούς που προσπαθούν, καθώς και τα εκλεγμένα "*ια" που ασχολούνται με τους θάμνους!!!

Να παρέμβει ο εισαγγελέας και να επιτέλους να αποδώσουν κυρώσεις στους υπεύθυνους .. Μην μπει και αυτή η υπόθεση στο ντουλαπάκι διότι ο κόσμος δεν ξεχνάει και σε 2 χρονάκια θα γυρίζει για ψήφους πάλι ... Δήμαρχε εάν δεν κάνεις κάτι θα την ξανά πατήσεις σύντομα και αυτό το λάθος θα σε τιμωρήσει ..

Πολυ μεγαλο ενδιαφερον ξαφνικα γισ τα αρμυρικια της Γλυφαδσς. Μημπως εχετε κατι πονηρο στο μυαλο σας? Γιατι εμεις που εχουμε τα εξοχικα μας εκει , το χειμωνα ειδαμε φωτο που ο βορειος ανεμος που καταστρεφει την πσραλια μας κ τη διαβρωνει να εχει βγει το νερο μεχρι το δρομο κ αλμυρικια μαζι με ενα φοινικα να ειναι τσακισμενα κ να επιπλεουν! Αυτο δεν σας συγκινησε? Γιατι ενω εχουμε κανει ενεργειες για την διαβρωση των ακτων δεν μας στηριζετε εοεις οι ευαισθητοι? Εμεις σε λιγο θα χασουμε μεχρι κ τα σπιτια μας. Ανατρεξτε στην ερωτηση του οδυσσεα στη βουλη, μαζι με φωτο για να δειτε τα χαλια. Ελεος πια.

Τα αλμυρίκια και η παραλία στου Φλόκα και γενικότερα στις πόρτες που φτιάχτηκαν όμορφα και η παραλία στρώθηκε εξίσου τελεια δεν έχετε να πείτε κάτι; Οργανωμένη κίνηση από αρκετούς καταγγέλοντες μου μοιάζει κατά της παραλίας του ατσιγγανου. Δεν υπάρχει καλή κ κακή παραλία στο Αστρος . Ξεκολλήστε πια κ αφήστε την παραλία μας ήσυχη. Θελουμε κ εμείς καθαρή παραλία χωρίς σκουπίδια και σπασμένα κλαριά.

ΟΛΟΙ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΝ ΤΥΦΛΟ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΑ ΔΥΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ tromaktiko.gr ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ (ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ) ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΕΡΟΦΑΓΩΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΣΙΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ.

Προς 16.34
Από πότε έγινε παραλία σας όπως αναφέρεις την δηλώνετε και στο Ε9..?
Οι παραλίες δεν είναι κανενός αλλά όλων.
Και πολύ πριν εμφανίσουμε εμείς οι άνθρωποι προϋπήρχαν τα ζώα της θάλασσας.
Η συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης είναι μονόδρομος εάν θέλουμε να έχουμε μέλλον.

Κ'αθε χρόνο οι καντινιερηδες και λοιποί επιχειρηματίες της παραλίας ισιώνουν την αμμο με JCB και σκαβουν για τους πασάλους των ομπρελών. Το δε σαρωθρο κοσκινίζει την παραλία από ακρη σε ακρη! Οι μούκες του Μουτού ανοίγουν ενίοτε απο τα μηχανήματα. Δεν είναι πρωτοφανή αυτά που συμβαινουν.

Για ένα χοντρό περιβαλλοντικό έγκλημα που έγινε αυτές τις μέρες στην πιο όμορφη παραλία της περιοχής μας δε βλέπω καμία ευαισθησία. Μούγκα ο Φορέας, μούγκα ο Δήμος, μούγκα το Τοπικό, μούγκα η Κτηματική, μούγκα το Λιμεναρχείο, μούγκα οι ευαίσθητοι εθελοντές που "καθάρισαν" την παραλία, γενικά μούγκα. Είμαστε ευαισθητοποιημένοι του πωπού.

Bέβαια όλοι έδειξαν ευαισθησία για την μεταφορά της άμμου άρα υπάρχει ευαισθησία και ενδιαφέρον για τα κοινά. Στις πόρτες γίνεται κατάσταση δήθεν καλλωπισμού που εκεί πάνω υπάρχει παρελθόν με αγώνες. Κατά εκεί λοιπόν δεν υπάρχει ευαισθησία; Αλλά τελικά οι περισσότεροι για το θεαθήναι σκοτωνόμαστε χωρίς ουσία τα γραφόμενα των περισσοτέρων.

Όταν ένας ΦΟΡΕΑΣ δεν έχει λόγο και δεν προβαίνει σε καμία ενέργεια όταν σε περιοχές ευθύνης του, τις οποίες ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει ως περιοχές απόλυτης προστασίας, οι καταστροφές πάνε σύννεφο, τότε κάποιοι υπάλληλοι αποτελούν κενές και διακοσμητικές καρέκλες. Όταν οι έχοντες την ευθύνη κάνουν για άλλη μια φορά την πάπια και περιμένουν τους όποιους πολίτες να δώσουν λύση, γιατί κάποιοι να πληρώνονται και να κρατάνε τις θέσεις τους, αφού δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους;

Φίλε Ι.Γ. αν πας μια βόλτα πέρα από το μαγαζί θα δεις ότι ούτε καθάρισμα έγινε. Πεταμένα σίδερα και ξύλα στην άμμο είναι ακόμα και πλαστικά σκουπίδια. Κοντά στην κατασκήνωση. Για τα μάτια του κόσμου μπήκαν οι ερπύστριες στη μισή παραλία η υπόλοιπη έμεινε χωματερή

Όλοι γνωρίζουμε πως οι θέσεις του αντιδημάρχου τεχνικών έργων, αλλά και αυτή της καθαριότητας φέρνουν τους αρμόδιους πιο κοντά στον πολίτη, για τον απλούστατο λόγο ότι παρουσιάζουν χειροπιαστό έργο ανέκαθεν. Έτσι έγινε και με τον προηγούμενο αντιδήμαρχο τεχνικών έργων κ.Γκαύρο, έτσι τώρα και με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ.Κατσή. Οι δύο αυτοί πολιτικοί συγκεντρώνουν αρκετούς οπαδούς και κατ' επέκταση αρκετές ψήφους στις εκλογικές αναμετρήσεις. Τώρα κάποιος άλλος νυν αντιδήμαρχος, του οποίου το όνομα συζητιέται στις παρέες τώρα τελευταία, φαίνεται πως είχε σχεδιάσει την πολιτική εξόντωση του κ.Κατσή και περίμενε μέχρι να γίνει κάποιο λάθος από πλευράς του, όπως και έγινε. Οι πολίτες της Βόρειας Κυνουρίας καταλαβαίνουν σε βάθος όμως τί γίνεται και δεν μένουν μόνο στα τυπικά. Καλό το φαίνεσθαι, αλλά υπάρχει και το βαθύτερο νόημα της πραγματικότητας που πρέπει να κοιτάμε ως έλλογα όντα...

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Ακούμε για φίδια κολοβα ακούμε ότι γύρισε τη μπιφτέκια ακούμε διάφορα για των άνθρωπο που αποδεδειγμένα προσφέρει από το πόστο του.ν
Να μας πουν οι" Νομικοί" του δήμου τη άλλο έχουν να μας παρουσιάσουν; Δημήτρη ίσως έφτασε ο καιρός να σκεφτείς ότι πλέον πρέπει να ηγηθεις μια προσπάθειας Νέας με εσένα αρχηγό.

Όλοι τρώνε φίλε μου easy rider το θέμα είναι ότι αυτός προσφέρει κιόλας! Τι να συγκρίνουμε ρωτά πόσο χρήμα πήρε ο δήμος Τρίπολης από το "Τρίτσης" και τη πήρε ο δικός μας.Καλα παιδιά αλλά ακατάλληλη και επικίνδυνοι μαζί

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio