Συναυλίες, φεστιβάλ, θερινό σινεμά: Τα πάντα είχε το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου μας

Δευ, 05/09/2022 - 13:40
Image

Η πανδημία και οι περιορισμοί που την συνόδευαν τα δυο τελευταία χρόνια είχαν βάλει φρένο στα πάντα. Ο κόσμος είχε κλειστεί στο σπίτι του και του είχαν λείψει οι εκδηλώσεις και οι συγκεντρώσεις με οικογένεια και φίλους. 

Το φετινό καλοκαίρι, που οι περισσότεροι περιορισμοί άρθηκαν, δόθηκε η ευκαιρία σε δήμους και πολιτιστικούς συλλόγους να κάνουν με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία εκδηλώσεις και δράσεις.

Ένα πλούσιο πολιτιστικό καλοκαίρι με συναυλίες μεγάλων ονομάτων και σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις χάρισε στους δημότες του ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας. 

Μετά από δυο χρόνια πανδημίας το Estella Festival επέστρεφε δυναμικά και ταξίδεψε σε αξιοθαύμαστης ομορφιάς κάστρα του δήμου. Από το Παράλιο Άστρος μέχρι την Μελιγού και τον Άγιο Ανδρέα οι πολίτες είχαν την δυνατότητα να ακούσουν από κοντά σημαντικούς καλλιτέχνες όπως την Ρένα Μόρφη, τους Undercover Valentines και την Αλεξάνδρα Κόνιακ. 

Οι συναυλίες κατενθουσίασαν το κοινό, που κατέκλυσε τους χώρους που έγιναν για να απολαύσει τους καλλιτέχνες από κοντά. 

Μία ακόμη επιτυχία αποτέλεσε η διοργάνωση του πρώτου «Φεστιβάλ Τσακωνιάς». 

Ο πρώτος σταθμός του ήταν ο Πραστός, ενώ ακολούθησε ο Άγιος Ανδρέας. Η τσακώνικη κληρονομιά αναδύθηκε μέσα από την μουσική, τους χορούς, την διάλεκτο, τη γαστρονομία και την αρχιτεκτονική. 

Και πάλι οι πολίτες έδωσαν το «παρών» και μαζί με τους πολιτιστικούς συλλόγους ανακάλυψαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Τσακωνιάς.

Το καρέ των Φεστιβάλ συμπλήρωσε το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου «Peloponnese Food Stories», μια συνεργασία του δήμου με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σε αυτό όχι μόνο παρουσιάστηκαν τοπικές συνταγές και τοπικά προϊόντα, αλλά και δόθηκε η δυνατότητα στους επισκέπτες να μάθουν βήμα - βήμα πώς να φτιάξουν και οι ίδιοι νόστιμα πιάτα. 

Κανείς δεν έφυγε από εκείνη την βραδιά με κακή εντύπωση -αλλά ούτε και με άδειο στομάχι. 

Ο θερινός κινηματογράφος ήταν επίσης ένα βασικό συστατικού του επιτυχημένου πολιτιστικού καλοκαιριού. Ένα πρόγραμμα ταινιών για όλα τα γούστα. Από βραβευμένες ταινίες όπως ο «Ο Άσπρος Πάτος» μέχρι κωμωδίες και περιπέτειες. Το θερινό σινεμά στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Παραλίου Άστρους γέμισε ζωντάνια και όμορφες εικόνες τα καλοκαιρινά βράδια. 

Να μην ξεχάσουμε τις όμορφες μουσικές βραδιές που διοργανώθηκαν στις τοπικές κοινότητες υπό την αιγίδα του δήμου, αφού στόχος της δημοτικής αρχής ήταν η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων σε ολόκληρο τον Δήμο.

 Το συγκρότημα «Ωδική Βοήθεια» βρέθηκε από τον Άγιο Πέτρο μέχρι το Κορακουβούνι, παρουσιάζοντας σημαντικές επιτυχίες του έντεχνου και του λαϊκού ελληνικού τραγουδιού. 

Συναυλίες, φεστιβάλ, θερινός κινηματογράφος και όμορφες μουσικές βραδιές είναι αυτά που συνθέτουν ένα όμορφο καλοκαίρι και δίνουν στον κόσμο την ευκαιρία να χαλαρώσει και να είναι ξέγνοιαστος.

Σχόλια επισκεπτών

Μακράν το καλύτερο και ποιοτικότερο πρόγραμμα όλων των ετών. Μαζί και οι τεράστιες διοργανώσεις των συλλόγων ιδιαίτερα Πανθυρεατικου, Αχιλλέα και Κορακοβουνιου. Όλοι μαζί μπορούμε! Και του χρόνου

17:54 ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΙΟ ΦΤΩΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ!! ΕΧΕΙΣ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙΣ; Ο ΚΟΝΤΑΡΟΣ; ΠΟΙΟΣ, Ο ΚΟΝΤΑΡΟΣ; ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑ ΝΑ ΠΕΙΣ... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ, ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ......

ΜΟΝΟ ΤΟ ASTROSNEWS ΕΙΔΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ; ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ, Η ΚΟΙΤΑΕΙ ΜΕ ΑΛΛΟ ΜΑΤΙ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;

10:48 επιτίθεστε και στα ΜΜΕ τώρα; ηρεμήστε λίγο γιατί έχει κάνα χρόνο μέχρι τις εκλογές και θα κλονιστεί η υγεία σας. Περιμένετε να αλλάξετε αρχηγό πρώτα και μετά παίρνετε θέσεις μάχης προς πάσα κατεύθυνση. Όσο για την τεχνητή απαξίωση του εξαιρετικού πολιτιστικού καλοκαιριού, εκτός από μίζεροι και ζηλόφθονοι καταφέρνετε να γίνεστε και αστείοι στα μάτια των χιλιάδων πολιτών κι επισκεπτών που γέμισαν όλες τις εκδηλώσεις. Συνεχίστε για να καθαρίσει το τοπίο από την πρώτη Κυριακή μην τρέχουμε και δεύτερη

Φεστιβάλ, πολιτιστικά καλοκαίρια, συναυλίες,πανηγύρια,ομιλίες, ΟΛΑ πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση ενισχυτών και ηχείων. Μόνο για ΔΥΟ καταστήματα στο Παράλιο Άστρος εφαρμόστηκε ο νόμος περι...παραδοσιακού οικισμού...
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!!

Οχι ρε φίλε των 19:49, δε γίνονταν αυτά επί Μαντά. Τότε λειτουργούσε και μια πολιτιστική επιτροπή (ημουν μέλος) και το πολιτιστικό καλοκαίρι δεν ήταν η φωλιά του κούκου. Ηταν Μικρούτσικος, Φαραντούρη, Σαββόπουλος, Αρβανιτάκη, Λέκκας και άλλα. Μην τα ισoπεδώνεις όλα για το πολιτικό marketing.

10:37 αφού σου φταίξαν όλοι οι άλλοι είπες και το ανέκδοτο τώρα. Πολιτιστική επιτροπή που λειτουργούσε! Ποια επιτροπή ρε παιδιά που δεν είχε φανεί άλλος άνθρωπος ούτε στα μικρόφωνα των τραγουδιστών; Κι αυτά προεκλογικές πίστες είχαν γίνει! Μπράβο πάντως που 10 χρόνια στη δημοτική αρχή και χωρίς κορωνοίό ήρθαν 4-5 καλοπληρωμένα ονόματα. Φέτος όμως είχαμε και ποιότητα και διάρκεια, όχι πυροτεχνήματα και μαρκίζες. Γιαυτό ήταν το καλύτερο μακράν... Μέχρι το επόμενο που θα είναι ακόμα καλύτερο

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΒΕΛΗΝΕΚΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΝΤΑ ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΡΟΣ ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ,ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ,ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ,ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ,ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ,ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥΣ....ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio