Συνάντηση Νίκα με Δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας Γ. Καμπύλη

Δευ, 12/04/2021 - 20:28
Image

Συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας Γεώργιο Καμπύλη είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως:

ανάπλαση παραλιακής ζώνης στον Ατσίγγανο, έργο που θα γίνει από την Περιφέρεια

μελέτη αναστήλωσης του Βυζαντινού Ναού στον Άγιο Ιωάννη Βόρειας Κυνουρίας

αποκατάσταση του Ι.Ν. των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον Άγιο Πέτρο Βόρειας Κυνουρίας

Κάστρο παραλίου Άστρους

Έπαυλη του Ηρώδη, στην Εύα Κυνουρίας

Ο Περιφερειάρχης επικοινώνησε, επιπλέον, και με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για τη δρομολόγηση όλων των παραπάνω ζητημάτων, ενώ τόνισε πως θα υπάρξει αμέριστη βοήθεια προς το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας από την Περιφέρεια, γιατί όλα αυτά που δρομολογούνται θα προβάλουν την περιοχή και θα ενισχύσουν την επισκεψιμότητά της.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης, σε συνεννόηση με το Δήμαρχο, προχωρά στην υπογραφή εκκένωσης από καταπατητές απαλλοτριωμένων περιοχών, στο παρελθόν, για τη σωστή χάραξη του περιφερειακού δρόμου ‘Αστρους.

Σχόλια επισκεπτών

Ο δρόμος που παει στα Δολιανά ξέρετε πόσο χώρο έχει απολλοτριωμενο;;ποιος δίνει σημασία όλοι έχουν συμφέροντα... Ρουσφέτια.. Άλλος τα κάνει αυλή άλλος φυτέψει ελιές χυμα όλα

Έχουμε κορεστεί και κουραστεί από συναντήσεις ,φωτό,επισκέψεις χωρίς κανένα αποτέλεσμα μετά από 2 χρόνια αυτής της δημοτικής αρχής.Μήπως θα πρέπει να αφήσετε το fb και να αρχίσετε κάποιο έργο ;

Ένα ένα τα θέματα και βήμα βήμα λέει ο άλλος!!!θα εμβολιαστεί ολόκληρος ο πληθυσμός και δεν θα έχουμε δει ούτε ένα έργο άμα το πάει έτσι.Πολλες συναντήσεις αποτι φαίνεται μάλλον κομματικές και όχι ουσιαστικές γιατί από έργο 0.πέρυσι είχαμε ένα θλιβερό περιστατικό με την απώλεια ενός νέου συνανθρώπου μας και θυμάμαι ευαισθητοποιηθηκαν όλοι οι φορείς και πρώτος πρώτος ο κύριος Νίκας.αληθεια τι απέγιναν εκείνα τα μεγάλα λόγια από όλους τους τοπικούς άρχοντες.εχει γίνει κάποια ενέργεια για να δωθεί λύση στο συγκεκριμένο σημείο ή θα θρηνήσουμε και άλλα θύματα??το συγκεκριμένο θέμα το έφερε προς συζήτηση ο δήμαρχος στον περιφερειάρχη??το καλοκαίρι πλησιάζει.απο συναντήσεις, φωτογραφίσεις και αναρτήσεις χορτάσαμε.κανενα έργο ουσιαστικό θα δούμε???

Για το Καστράκι έχουν γραφτεί και θα ξαναγραφτούν αυτές οι απορίες.... Αλλά εκείνοι που έχουν κατ επανάληψη σαμποτάρει την αναστήλωση και τις όποιες άλλες εργασίες χωρίς μάλιστα δημόσιο χρήμα, θα το ομολογήσουν ποτέ; Τι να λένε άραγε γι αυτά οι φίλοι Μελιγιώτες;

Για το Καστράκι έχουν γραφτεί και θα ξαναγραφτούν αυτές οι απορίες.... Αλλά εκείνοι που έχουν κατ επανάληψη σαμποτάρει την αναστήλωση και τις όποιες άλλες εργασίες χωρίς μάλιστα δημόσιο χρήμα, θα το ομολογήσουν ποτέ; Τι να λένε άραγε γι αυτά οι φίλοι Μελιγιώτες;

Ο Ιωάννης ο Πρόδρομος στον Αγιάννη Κυνουρίας είναι ένας Ναός ο οποίος ήταν ο βασικός ναός της περιοχής της Βόρειας Κυνουρίας. Έχει κατασκευαστεί από το 1400 ίσως και πιο παλιά και πέφτει σε κομμάτια. Επειδή κατάγομαι από τον Άγιο Ιωάννη εντελώς εθελοντικά πήγα και έκανα έρευνα κατέγραψα τις βλάβες ενημέρωσα την Αρχαιολογία. Και ενώ ο ναός ήταν καμμένος από τον Ιμπραήμ και δεν είχε καμία αγιογραφία ανακάλυψα παλαιότερη τοιχοποιία ενσωματωμένη στο σημερινό ναό όπου είχε αγιογραφίες του 1.400. Το ανέφερα στο δημοτικό συμβούλιο και προσπαθήσαμε όλοι μαζί να μπορέσουμε να πάρουμε χρήματα για τη μελέτη, καθώς δωρεάν κατέθεσα την προμελέτη στην περιφέρεια και στο Δήμο. 🌷
Το ίδιο θα προσπαθήσω να κάνω και για το Καστράκι γιατί αν κάποιος δεν κινείται εθελοντικά στην αρχή δεν πρόκειται ποτέ να γίνει τίποτα. Έτσι έγινε και για το κάστρο όπως θυμάστε. Σίγουρα είναι η δουλειά μου η αναστήλωση των μνημείων κι αν αυτό σας ενοχλεί να μου πείτε να σταματήσω.
Πάντως να γνωρίζετε ότι από τις μελέτες χρήματα δεν βγαίνουν γιατί τα μισά περίπου μας τα παίρνει η εφορία, και είμαστε πολλοί μελετητές πού συμμετέχουμε σε κάθε έργο. Πολιτικοί μηχανικοί, μηχανολόγοι, αρχαιολόγοι, τοπογράφοι, κι άλλοι, ανάλογα με το θέμα. Τα χρήματα που απομένουν είναι τόσο λίγα που πραγματικά δεν αξίζει αυτή η προσπάθεια.
Ο κάθε δήμαρχος που μπαίνει μπροστά σε πρωτοβουλίες ανάδειξης και διάσωσης της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι άξιος συγχαρητηρίων. Δεν νομίζω ότι υπάρχει πολιτικός και άνθρωπος με ευαισθησίες που να είναι αντίθετος σε αυτή τη λογική.
Επίσης αν γνωρίζω κάτι που μπορεί να βοηθήσει τον τόπο μας, βεβαίως και θα το καταθέσω με μεγάλη χαρά, ασχετα αν σήμερα είμαι Περιφερειακή σύμβουλος του Πατούλη. Κάποια στιγμή δεν θα είμαι, θα είμαι αυτή που όλοι έχετε γνωρίσει. Να είστε καλά.

Μπράβο Φωτεινή για το ενδιαφέρον σου και τις προσπάθειες που κάνεις με τις γνώσεις σου για τα μνημεία της περιοχής μας και όχι μόνο! Συνέχισε δυνατά από όπου και αν βρίσκεσαι.
Ακριβώς! "Αν κάποιος δεν κινείται εθελοντικά δεν πρόκειται να γίνει ποτέ τίποτα." Η Ηθική Αρετή των Ελλήνων έγινε άγνωστη λέξη.

Καλή σας ημέρα κ. Δαλιάνη. Θα ήθελε κι εγώ να σας επαινέσω για τις προσπάθειες που καταβάλετε για την αναστύλωση ή συντήρηση σημαντικών ιστορικών , θρησκευτικών κλπ μνημείων της περιοχής. Θα ήθελα λοιπόν να σας ενημερώσω για το Καστράκι το οποίο θα έπρεπε να έχει αναστηλωθεί από "χθες" , το γιατί δεν έχει γίνει ας όψονται οι υπαίτιοι , ξέρουν και ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί μόνο που κρύβονται έτσι όπως έγιναν τα πράγματα, αλλά δεν είναι της παρούσης, οτι έχουν συνταχθεί κατά καιρούς διάφορες μελέτες που μπορεί σε κάποια υπηρεσία να υπάρχουν ακόμα και μάλιστα εάν θυμάμαι καλά, με επιφύλαξη είχαμε ασχοληθεί και στο Κ.Α.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio