Συνάντηση Μαντά - προέδρων ΤΚ: Τα προβλήματα και τα αιτήματα των χωριών του Δήμου

Πέμ, 15/07/2021 - 08:55
Image

Συνάντηση είχαν ο Παναγιώτης Μαντάς με προέδρους τοπικών κοινοτήτων του Δήμου για τα προβλήματα που υπάρχουν στα χωριά. Η «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Πολιτών» σε δελτίο Τύπου αναφέρει:

Ευχαριστούμε όλους τους Προέδρους και κοινοτικούς συμβούλους που βρέθηκαν μαζί μας την Κυριακή 11/7 στην πλατεία των Κουτρούφων.

Συζητήθηκαν διάφορα θέματα τοπικού αλλά και ευρύτερα Δημοτικού ενδιαφέροντος. Όπως δεσμευτήκαμε, ανακεφαλαιώνουμε παρακάτω τα θέματα και τους προβληματισμούς που τέθηκαν από τους προέδρους και τους κοινοτικούς συμβούλους που ήταν εκεί.

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ

ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΑ

 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ Η ΠΑΓΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ : Παρά το γεγονός ότι ο Δήμαρχος δικαιολογήθηκε για το 2020 ότι δεν πρόλαβε και δεσμεύτηκε ότι θα χορηγηθεί το 2021, δεν έχει μπει ούτε ένα ευρώ στην Πάγια Προκαταβολή.

·         ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΝΩΝΑ. Η εθελοντική ομάδα δασοπυρόσβεσης Καστάνιτσας, αναγνωρίζεται μόνο όταν συνδράμει σε κατασβέσεις πυρκαγιών. Δεν αναγνωρίζεται όμως ως επίσημη εθελοντική ομάδα από το Δήμο και δεν μπορεί να ενισχυθεί για τον εξοπλισμό της.

·         ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ. Επιλεκτική αντιμετώπιση χωριών.

·         ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΙ ΚΡΟΥΝΟΙ

·         ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ «ΚΟΜΠΟΤΗ»: Πλήρης αδράνεια στην αξιοποίηση του ακινήτου

·         ΕΡΓΟ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ: Αναντιστοιχία λόγων και έργων της Δημοτικής αρχής σχετικά με τις συνεχείς παρατάσεις στον Εργολάβο.

ΣΙΤΑΙΝΑ

·         ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΝΩΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ – Αποποίηση ευθυνών από το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας συνολικά.

·         ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ (εύφλεκτα δασικά υπολείμματα ,ξερά κλαδιά)

·         ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΔΡΟΜΩΝ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΖΟΡΜΠΑ – ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

 ΩΡΙΑ

·         ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ –Επιλεκτική αντιμετώπιση χωριών.

·         ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΠΑΓΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

·         ΕΡΓΑ ΔΕΥΑΒΚ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ

·         ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ

·         ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΑΠΡΟΣΠΕΛΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

ΜΕΣΟΡΡΑΧΗ 

·         ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

·         ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

 

 ΒΕΡΒΕΝΑ

·         ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΠΑΓΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

·         ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

·         ΟΛΙΓΩΡΊΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΤΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΓΚΑΥΡΟΥ. Δεν έχει γίνει τίποτα.

 

ΚΟΥΤΡΟΥΦΑ

·         ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΛΑΜΠΕΣ

·         ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, (λιγοστοί εργάτες καθαριότητας, Επιλεκτική αντιμετώπιση χωριών.)

 

ΠΑΡΑΛΙΟ ΑΣΤΡΟΣ

·         ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (Δεν έχει συνεδριάσει ποτέ)

·         ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑ

·         ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ (υπερβολική καθυστέρηση και κίνδυνος να μην ολοκληρωθεί)

·         ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ (δεν έχει γίνει τίποτα)

 

ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

·         ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΣΑΤΑ – ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

·         ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ

·         ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ. (Τελικά, ύστερα από τη θέση της δημοτικής αρχής το 2020 ότι η μελέτη δεν μπορεί να αλλάξει, που μας βρήκε απέναντι, τώρα το 2021 μας λένε ότι η μελέτη μπορεί να αλλάξει. Πότε θα αλλάξει όμως;)

·         ΚΟΠΗ ΔΕΝΤΡΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ.

 

ΚΟΡΑΚΟΒΟΥΝΙ

·         ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

·         ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΧΩΡΙΩΝ

Από την πλευρά του συνδυασμού μας, παρατηρήσαμε τα παρακάτω:

Είναι γνωστές σε εμάς και πραγματικές, πολλές μόνιμες παθογένειες του Δήμου μας ως υπηρεσιακού μηχανισμού, καθώς και το γεγονός ότι δεν είναι εύκολο να δοθεί άμεση μαγική λύση σε όλα τα προβλήματα.

Γιαυτό το λόγο εμείς δεν κάνουμε και δε θα κάνουμε ανεύθυνη αντιπολίτευση για χάρη της εξασφάλισης της συμπάθειας από προέδρους και δημότες. Δε θα κάνουμε αντιπολίτευση με τις διακοπές ύδρευσης, ούτε με τις φωτογραφίες των σκουπιδιών. Θα κρούουμε όμως τον κώδωνα όταν διαπιστώνουμε καθυστερήσεις και πισωγυρίσματα είτε από αβλεψία είτε από σκοπιμότητα της δημοτικής αρχής.

  • Είναι υπερβολικά μεγάλος ο χρόνος που έχει σπαταληθεί για την ολοκλήρωση των δικτύων ύδρευσης Κορακοβουνίου και Παραλίου Αστρους Οι συμβάσεις έχουν υπογραφεί το 2019.
  • Η πορεία υλοποίησης του τεχνικού προγράμματος δείχνει σύμφωνα με τους προέδρους απογοητευτική. Ο γνωστός και πραγματικός φόρτος της Τεχνικής Υπηρεσίας, όπως βλέπουμε, αντιμετωπίζεται με εξαιρετική συχνότητα Προγραμματικών Συμβάσεων με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα. Για ποιο λόγο λοιπόν υπάρχουν πάλι καθυστερήσεις; Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με το νέο θεσμικό περιβάλλον θα μπορούσε να ενισχυθεί η Υπηρεσία με επιτελικούς ειδικούς συνεργάτες ειδικοτήτων μηχανικού.
  • Είναι πισωγύρισμα να μη δίνεται η πάγια προκαταβολή στους προέδρους και να γυρίζουμε σε εποχές που έπρεπε ο πρόεδρος να περάσει από το γραφείο του Δήμαρχου για να πάρει ένα σάκο άσφαλτο ή για να αλλάξει μια λάμπα φωτισμού. Τα υπηρεσιακά εμπόδια που σύμφωνα με τους προέδρους, επικαλούνται οι υπεύθυνοι του δήμου, για την πάγια προκαταβολή,  θα μπορούσαν να λυθούν από έναν ειδικό συνεργάτη του Δήμαρχου. Έχετε αρκετούς.
  • Δεν μπορεί να αποφασίζει ο αντιδήμαρχος για την κίνηση των οχημάτων και μηχανημάτων έργων. Δεν μπορεί να αγνοούνται τα αιτήματα των προέδρων όπως οι ίδιοι μας καταγγέλλουν. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει υπηρεσιακή λειτουργία στο τμήμα πολιτικής προστασίας και όλα να γίνονται με το τηλέφωνο στον Υπεραντιδήμαρχο.

Θα προσπαθήσουμε να προωθήσουμε τα ζητήματα που έθιξαν οι πρόεδροι, τόσο στα συλλογικά όργανα που συμμετέχουμε ως παράταξη της αντιπολίτευσης, όσο και σε όποια όργανα διοίκησης πρέπει να συνεργαστούν για την επίλυσή τους (Περιφέρεια, Δασαρχείο, κλπ)

Τέλος, με πρωτοβουλία των προέδρων, συζητήθηκε και η κατάσταση που επικρατεί στην επικοινωνία και το διάλογο για τα δημοτικά θέματα, όπως διαμορφώνεται τόσο από τα ψηφιακά μέσα με τα ανώνυμα σχόλια που αγγίζουν κάποιες φορές τα όρια του χυδαίου κουκουλοφόρου, όσο και από την υπερβολική προβολή αυτονόητων δημοτικών λειτουργιών ως σημαντικές παρεμβάσεις που χρίζουν προβολής. Η δική μας θέση είναι αυτή που ήταν πάντα: Η ψηφιακή εικόνα σήμερα ανήκει σε αυτόν που τη διαχειρίζεται και τη δημιουργεί. Τα συμπεράσματα όμως, ανήκουν στον καθένα ξεχωριστά. Αυτός ο καθένας λοιπόν, κρίνει με τη δική του κρίση και άποψη.

Τα σχόλια έχουν το προσωπικό κύρος του σχολιαστή.  Όταν ο σχολιστής είναι ανώνυμος, άρα έχει κύρος μηδέν, τότε και το σχολιό του έχει κύρος μηδέν.

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τους συμμετέχοντες. Περισσότερο τους ευχαριστούμε για το υψηλό επίπεδο των παρατηρήσεων και του διαλόγου καθώς και για τη διάθεση όλων να αποτελέσει αυτή η συνάντηση την αρχή ενός γόνιμου διαλόγου για το Δήμο μας. Διαλόγου με σκοπό την ανάδειξη και επίλυση προβλημάτων και όχι τη στείρα συζήτηση για την δημιουργία αναρτήσεων στα ΜΜΕ.

Με εκτίμηση

Για την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Παναγιώτης Κ. Μαντάς

Σχόλια επισκεπτών

Θα ήθελα να αποκαταστήσω δυο ανακρίβειες οι οποίες με αφορούν (για τους κρουνούς και την καθαριότητα )που γράφτηκαν εκ παραδρομής από τον κρατούντα τα πρακτικά της συζήτησης. Πρέπει λοιπόν να αποκαταστήσω την πραγματικότητα και να σημειώνονται τα πράγματα όπως ακριβώς είναι.
Κληθήκαμε οι Πρόεδροι των χωριών του Δήμου από την μείζονα Αντιπολίτευση σε μια συζήτηση για τα προβλήματα που αφορούν τα χωριά μας. Παραβρέθηκα με άλλους συναδέλφους όπως έκανα στην πρόσκληση του Δημάρχου και όπως θα κάνω σε τυχόν πρόσκληση της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Αυτό ορίζει η Δημοκρατική μου συνείδηση, η ηθική μου και το καθήκον μου.
Σαφώς λοιπόν ανέφερα ότι η Πάγια προκαταβολή που μας είχε επικοινωνηθεί δεν έχει δοθεί, ότι το Τ.Π του 2021 δεν μας έχει συζητηθεί, ότι η ενοικίαση της ΚΟΜΠΟΤΗΣ είναι σε ακινησία μετά από υπομνήματα και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, ότι η ανακαίνιση του παλιού κοινοτικού με χρήματα κληροδοτημάτων της Καστάνιτσας είναι σε ακινησία μετά από πολλές παρατάσεις στους εργολάβους, ότι η Πυροπροστασία του Πάρνωνα μετά το συντονιστικό στις 2 Ιουνίου !!! δεν έχει μπει σε εφαρμογή , ότι η μοναδική εθελοντική ομάδα του Δήμου δεν επιχορηγείται με ελάχιστο εξοπλισμό χιτώνια-μάσκες –κράνη ,ότι η παιδική χαρά του χωριού μου θα πρέπει να κλείσει ως ακατάλληλη. Συμπλήρωσα εδώ ότι φωτεινή ΕΞΑΙΡΕΣΗ η αποκομιδή των απορριμμάτων και η καθαριότητα της Καστάνιτσας κάτι που εφαρμόστηκε από παλιά και συνεχίζει απρόσκοπτα και σήμερα.
Αυτή λοιπόν η εκδήλωση Δημοκρατίας σε ένα ανοιχτό και ελεύθερο διάλογο με σκοπό την συζήτηση των προβλημάτων των χωριών μας σε πλατεία, με άπλετο χρόνο λόγου, παρουσιάστηκε από διάφορους ως κομματική συνάντηση λες και δεν υπήρχαν αλλού χώροι για κάτι τέτοιο. Μακάρι να ήταν όλοι οι Πρόεδροι εκεί να ακουστούν και να ενώσουμε τη φωνή μας. Να ακούσουν νυν και πρώην ότι είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε εδώ για όσο οι συμπατριώτες μας αποφασίσουν και να μάθουν ότι τα μικρά καθημερινά προβλήματα γίνονται μεγάλα και δύσκολα όταν συσσωρεύονται .
Μίλησα επίσης για την αύξηση των Δημοτικών Τελών και την ΜΗ ανταποδοτικότητα τους σύμφωνα με την τεκμηριωμένη επιστολή του Σ.Λάτση. Τέλος ζήτησα να καταδικάσουμε απερίφραστα τους κουκουλοφόρους αρθρογράφους οι οποίοι λοιδορούν σκέψεις και απόψεις καλυπτόμενοι πίσω από την ανωνυμία και τα διάφορα ψευδώνυμα. Έτσι εκτονώνουν τα απωθημένα τους και εξασκούν τα << γαλλικά τους >>.Ο δημόσιος διάλογος κατά τη γνώμη μου απαιτεί κριτική, ήθος και ευγένεια για να έχει νόημα και χρησιμότητα.
Έτσι χλευάστηκαν ανώνυμα οι επιστολές του Ν.Πολυμενάκου και του Σ.Λάτση. Πρότεινα να απομονωθούν αυτοί οι χωρίς κύρος τύποι και να αφεθούν στην ανωνυμία και το χάος τους, είναι οι άνθρωποι που πιθανόν ντρέπονται να γράψουν το όνομά τους, ίσως γιατί δεν είναι και τόσο περήφανοι γι’ αυτό. Το επίπεδο έχει πέσει τόσο χαμηλά, που όχι απλά έχει βρει πάτο, αλλά ξύνει τον πάτο του βαρελιού. Συνεχίστε έτσι ξεσκίζοντας σάρκες, πάντα ανώνυμα.
Θα σας παρακαλούσα λοιπόν να συμμετάσχετε στην συζήτηση εφόσον το επιθυμείτε, με το όνομα σας , για να σας ακούμε και να σεβόμαστε την γνώμη σας όποια και να είναι.

Ευτύχιος που εισαι εσύ Τάκη κ βγάζεις κανένα πρόγραμμα για τον δήμο.το μαθητουδι με την παρέα από της πολλές φωτογραφίες ούτε μια αίτηση για ένα απλό πρόγραμμα δεν ξέρει να καταθέσει.

Το να συμμετάσχεις σε μια συζήτηση είναι όμορφο και δείχνει ωριμότητα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι πρόεδροι με ποια στοιχεία στα χέρια συζήτησαν για τα προβλήματα των χωριών τους; Είχαν έσοδα έξοδα, είχαν οικονομικούς απολογισμούς, είχαν στοιχεία για έργα, για ΣΑΤΑ; Έγιναν συγκρίσεις, εντόπισαν αιτίες και προβλήματα; Γιατί υπάρχουν παράπονα για υπηρεσίες; Δούλευαν όλα άψογα και τώρα άλλαξαν. Και πολλά άλλα ερωτήματα μπορούν να τεθούν αν θέλουμε να γίνει μια σωστή κίνηση επί των πραγματικών προβλημάτων. Βγήκε κάποιο πόρισμα από την συγκέντρωση; Εν κατακλείδι, οι πρόεδροι πρέπει να βρουν τρόπο να μαζεύονται μόνοι τους χωρίς την εξουσία και να έχουν ένα όργανο που να βοηθά στα προβλήματα αλλά και να ελέγχει σε πολλά και την εξουσία. Να ελέγχει οικονομικά στοιχεία και να συγκρίνει δεν είναι όλα χορτάρια και καθαριότητα. Αυτά τα λίγα!!!!!!

Υπάλληλε των 13:15, οι πρόεδροι δεν έχουν δουλειά να ψάχνουν τα οικονομικά στοιχεία. Εσεις και ο Καμπυλης τα ψάξατε και διαπιστώσατε ότι έπρεπε να διπλασιάσατε τα δημοτικά τέλη. Και Τώρα που οι λογαριασμοί της ΔΕΗ έρχονται φουσκωμένοι, όλοι βρίζουν τους προέδρους.. Αφού πληρώνουμε τα διπλάσια στο Δημο, απαιτούμε και τις διπλάσιες παροχές από το δημο και δε βλέπουμε ούτε τις μισές από πριν....τι γίνονται τα λεφτά; Μισθοί μήπως; Τι δεν καταλαβαίνεις από αυτά;

Άνεργε 14:16 γενικώς για εσάς δεν έχουν δουλειά η πρόεδροι γιαυτό δεν ακούγατε κανέναν και τους ειχατε απαξιώσει. Μια χαρά τα μετράνε και ξέρουν και όταν έχουν αρμοδιότητες τις εφαρμόζουν. Κι από τους προέδρους χάσατε αλλά δεν το καταλάβατε ακόμα και καλά κανετε πάλι τα ίδια θα πάθετε. Πεστε μας τώρα για τους απολογισμούς που δεν φέρατε να σας πούμε για τα τέλη ευρώ προς ευρώ. Τιμολόγιο - τιμολόγιο σταλιά σταλιά κι αχόρταγα

Υπάλληλε των 13:15, μη νομίζεις ότι ασχολείται και κανείς πολυ μαζί σου; Πάρε το μισθουλακι σου και περνά μια βόλτα από το δήμαρχο σου, να σου πει για απολογισμούς και τιμολόγια. Μετά, συνέχισε να παίρνεις το μισθό σου για λίγο ακόμα…

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11/07 2021 και ώρα 20:30 στην Πλατεία Κ.Κούτρουφα ύστερα από την πρόσκληση του Κυρίου Παναγιώτη Μαντά πρώην Δημάρχου και αρχηγού της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ με την συμμετοχή των Δημοτικών Συμβούλων της Παράταξης, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων που συμμετείχαν, ενημέρωσαν και ανέπτυξαν τα προβλήματα που υπάρχουν στην κάθε Κοινότητα.
Σαν Πρόεδρος της Κοινότητας ως όφειλα παραβρέθηκα και έθεσα υπόψιν τα προβλήματα κατά προτεραιότητα που υπάρχουν στο χωριό μου.
1.ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΝΩΝΑ
Σχετικά με τις συχνές αναφορές μου για την διάνοιξη δρόμων και τον κίνδυνο που εγκυμονεί για την ασφάλεια όλων μας, η καθυστερημένη αντίδραση όλων των αρμόδιων φορέων σε θέματα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας του Πάρνωνα και η αδιαφορία του Αρμόδιου Δασαρχείου Σπάρτης, κυρίως τα τελευταία 10 χρόνια.
2.ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ.
Τα προβλήματα αυτά, υπάρχουν στον δασικό ιστό του Δάσους του Ζηπουνιά που βρίσκεται πάνω από το χωριό, στην Συνοικία του Μαντζανά και είναι ευθύνη του Δασαρχείου Σπάρτης που δεν έχει εδώ και τουλάχιστον 6 χρόνια κάνει καμία ενέργεια για καθαρισμό και αυτού του σημείου με αποτέλεσμα, να υπάρχουν ξερά έλατα, πολλά ξερά κλαδιά, σάπιοι κορμοί δέντρων και να είναι μια βόμβα ακριβώς πάνω από όλο το χωριό.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:Ο Τελευταίος καθαρισμός του Δάσους του Ζηπουνιά έγινε αρχές δεκαετίας του 2000
3.Καταστροφή δρόμων και αποκλεισμός του χωριού στην θέση Σπυλάκι από την θεομηνία στις 5 Φεβρουαρίου του 2019.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:Εξακολουθεί να μην έχει γίνει αποκατάσταση, ύστερα από την παρέλευση 28 μηνών, μαζί με άλλα 2 σημεία.
Η επιδείνωση της κατάστασης όλων των σημείων είναι ραγδαία.
4.Ασφαλτόστωση του κεντρικού επαρχιακού δρόμου εντός του ορίου οικισμού της Κοινότητας Σίταινας που είναι σε άθλια κατάσταση και διάνοιξη στην Θέση Πλατεία Ταξιαρχών για την απρόσκοπτη διέλευση μεγάλων οχημάτων και πούλμαν.
Η ενημέρωση αυτή κρίνεται απαραίτητη για την ακριβής ενημέρωση όλων των Κατοίκων του Χωριού μου και όχι ΜΟΝΟ.
ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΌΤΗΤΑΣ ΣΊΤΑΙΝΑΣ
ΠΕΤΡΟΣ Ι ΑΛΟΙΜΟΝΟΣ

16:47 κοίτα εσυ να βρεις καμία δουλειά γιατί είσαι δύο χρόνια ΟΑΕΔ κι άσε μας εμάς του ιδιωτικού τομέα, υπαλλήλους είχατε εσείς, αιρετούς που μόλις χάσατε, χάσανε τ αυγά και τα πασχάλια κι όπως πάτε δεν θα τα ξαναβρείτε ποτέ. Χαιρετίσματα στον Πλάτανο, συνεχίστε ετσι

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πολύ σωστά έθεσε τους προέδρους εκτός του ψηφοδελτίου του συνδυασμού και τους έδωσε τη θέση που αρμόζει για να μπορούν να διαφεντεύουν τα προβλήματα των περιοχών που τους εκλέγουν.Μετον τρόπο αυτό βγαίνουν οι δυναμικότεροι και δεν είναι έρμαια κανενός εκεί είναι η θέση των προέδρων.,..και όχι έρμαια του κάθε νοματαιου αιρετού.

ΑΙΣΧΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΔΗΜΑΡΧΩΝ.ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ ΜΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ,ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ.ΑΛΛΑ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΘΩΚΟ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.

Τόσο πολύ σας πείραξε που ο Μαντας συζήτησε με 9 προέδρους στην πλατεία του χωριού του; Που να αρχίσει να μιλάει και για τα χαλια της δημοτικής αρχής; Κρυφτείτε από τώρα μερικοι μερικοι….

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio