Συμμετοχή του Γυμνασίου Άστρους σε προγράμματα e-Twinning

Σάβ, 29/04/2023 - 11:41
Image

Το Γυμνάσιο Άστρους ίδρυσε δύο έργα eTwinning διάρκειας 4 μηνών από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Το ένα έργο είναι εθνικό και έχει τίτλο ‘Ένα ταξίδι στον τσακώνικο πολιτισμό - A journey to Tsakonian culture. Συνιδρυτής είναι το Γυμνάσιο Αγίου Ανδρέα και συμμετέχουν επίσης τα Γυμνάσια Παραλίας Τυρού, Λεωνιδίου και το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Ιλίου, Αττικής.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν περίπου 40 μαθητές μας που έχουν καταγωγή από την Τσακωνιά και αρκετοί καθηγητές του σχολείου μας!

Το δεύτερο έργο είναι Ευρωπαϊκό με τίτλο «A magical journey through European cultures !» με επίσημη γλώσσα εργασίας τα Αγγλικά. Ιδρυτής είναι το Γυμνάσιο Άστρους και συνιδρυτής το σχολείο Colegio Santo Tomás de Aquino Inca  από την Μαγιόρκα της Ισπανίας και συμμετέχουν πάλι όλοι οι καθηγητές και οι μαθητές των Ελληνικών Σχολείων από το εθνικό πρόγραμμα, το σχολείοȘcoala Gimnazială Nr 30 από την Timișoara της Ρουμανίας  καθώς και  κάποια Ευρωπαϊκά σχολεία που ενδέχεται να προστεθούν στην πορεία.

Σύντομη περιγραφή: Τα έργα είναι διαθεματικά  και διαπολιτισμικά προγράμματα, τα οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εξής μαθημάτων: Ιστορίας, Αγγλικών, Μαθηματικών, Γλωσσικής Διδασκαλίας, Πληροφορικής, Φυσικής Αγωγής, Καλλιτεχνικών, Μουσικής και Εργαστηρίων Δεξιοτήτων. Οι μαθητές θα παρουσιάσουν στοιχεία του τσακώνικου πολιτισμού που ξεκινούν από αρχαία χρόνια και διασώζονται στο σήμερα μέσα από διάφορες εκφάνσεις, όπως το χορό, το τραγούδι,  τη γλωσσική διάλεκτο, την αρχιτεκτονική, τα υφαντά και τις παραδοσιακές φορεσιές.  Με την καταγραφή των παραπάνω στοιχείων οι μαθητές/μαθήτριες θα παρουσιάζουν συνεργατικά την ιστορία, τη γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα της Τσακωνιάς. Τέλος, οι μαθητές/ μαθήτριες όλων των σχολείων θα παίζουν διαδικτυακά εκπαιδευτικά παιχνίδια και κουίζ, ενώ θα επικοινωνούν μέσω chat, forum και τηλεδιασκέψεων.

Στα πλαίσια των έργων οι μαθητές και οι καθηγητές έχουν συμμετέχει σε δύο διαδικτυακές συναντήσεις μέχρι τώρα.

Επίσης τα τέσσερα σχολεία της Κυνουρίας δημιούργησαν τα παρακάτω  τέσσερα logo για το εθνικό πρόγραμμα.

Figure 1logo Γυμνασίου Αστρους

Figure 2logo Γυμνασίου Τυρού

Figure3logoΑγίου Ανδρέα

Figure45logo Γυμνασίου Λεωνίδίου

Οι μαθητές του σχολείου από το Ιλιον επέλεξαν μέσω ψηφοφορίας  το λογότυπο  του Γυμνασίου Άστρους για λογότυπο του έργου.

Σύνολοψ ήφων  για το logo "Ένα ταξίδι στον Τσακώνικο πολιτισμό":

ΛΕΩΝΙΔΙΟ: 7, ΤΥΡΟΣ: 19, ΑΣΤΡΟΣ 26, ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ: 2

Οι μαθητές από τα πέντε Ελληνικά σχολεία  μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους θα συναντηθούν στις 15 Μάιου στο Λεωνίδιο και στις 16 Μάιου στο Άστρος όπου θα παρουσιάσουν την πορεία των προγραμμάτων. Επίσης τα συνεργαζόμενα Ευρωπαϊκά  σχολεία θα συμμετέχουν διαδικτυακά στις εκδηλώσεις αυτές.

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio