Σύλλογος Αστρινών και λοιπών Θυρεατών: Πρωταρχικό μέλημα η επαναλειτουργία του Μουσείου

Κυρ, 25/10/2020 - 12:26
Image

Συνεδρίασε στην Αθήνα το ΔΣ του Συλλόγου Αστρινών και λοιπών Θυρεατών, με σκοπό τον προγραμματισμό δράσεων υπό τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται λόγω των εκτάκτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

    Ήταν κοινή θέση πως η συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο Γιώργο Καμπύλη, με το Τοπικό Συμβούλιο Άστρους και τον Πρόεδρο, Κώστα Μπάρλα, είναι δεδομένη, προς όφελος όχι μόνο των Δημοτών, αλλά και των Ετεροδημοτών που συνιστούν σημαντικό και δυναμικό στοιχείο του Δήμου. 

    Στο πλαίσιο αυτό, ο Γιάννης Δαλιάνης, ως εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος και εκπρόσωπος στο Ίδρυμα Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη, ορίστηκε αρμόδιος για την ενημέρωση και την προώθηση των θεμάτων εκείνων για τα οποία έχει τη δυνατότητα ο Σύλλογος ν’ αναλάβει πρωτοβουλίες συνδράμοντας το έργο της Δημοτικής Αρχής. 

    Η Σμαράγδη Αρβανίτη, ως Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους, τόνισε την ανάγκη για κοινή δράση με πρωταρχικό μέλημα την επαναλειτουργία του Μουσείου, που συνιστά τοπόσημο και σημείο ιστορικής, πνευματικής και πολιτιστική αναφοράς του Δήμου. Επίσης, ενημέρωσε πως συζητήθηκε με τον Πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννου, Στράτη Δαλιάνη, η συνεργασία των δύο Συλλόγων για την προβολή και ανάδειξη του χώρου της Σχολής Καρυτσιώτη στον Αγιάννη, με την καταρχήν τοποθέτηση ενημερωτικής πινακίδας που θα πληροφορεί τον επισκέπτη για τη Σχολή και το χώρο.

    Εκφράστηκε ικανοποίηση για τη σημαντική παρουσία του Συλλόγου μέσα στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, αρχικά με τη δωρεά στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της προθήκης για να τοποθετηθεί ο πρόσφατα συντηρημένος Επιτάφιος, δώρο του Πατριάρχη Γερασίμου Πρωτόπαππα και στη συνέχεια, με την προσφορά υγειονομικού υλικού στο Κέντρο Υγείας Άστρους. 

    Καθώς οι συνθήκες καθιστούν απαγορευτικές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις, αποφασίστηκε οι δράσεις του Συλλόγου να έχουν ως επίκεντρο την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάδειξη του ιστορικού αποθέματος του Άστρους και της Θυρέας γενικότερα και παράλληλα να αναζητηθούν τρόποι δραστηριοποίησης των Ετεροδημοτών, ιδιαίτερα των κατοίκων της Αττικής, όπου εδρεύει ο Σύλλογος. 

                    Για το Δ.Σ.

                    Η Πρόεδρος

                    Σμαράγδη Ι. Αρβανίτη

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio