Συγχαρητήρια για τη θεατρική παράσταση «Το βρακί» από την ομάδα «ΔΡΑΣΙΣ 21»

Δευ, 20/06/2022 - 11:13
Image

Παρακολουθήσαμε στο Άστρος την παράσταση που ανέβασε η ΄΄Δράσις 21΄΄. Άγνωστο σε μένα το έργο και ο συγγραφέας, γνωστοί όμως οι πιο πολλοί συντελεστές της παράστασης. Όπως κάνω πάντα όμως, φρόντισα να ενημερωθώ πριν για τον συγγραφέα και το έργο. Ο Στερνχάιμ με ένα κύκλο κωμωδιών ξεσκεπάζει την υποκρισία, τον πολιτισμικό και ηθικό ξεπεσμό της γερμανικής μπουρζουαζίας, της πλουτοκρατικής αστικής τάξης της εποχής. Της τάξης που επώασε το αυγό του φιδιού και την πληρώσαμε με δύο παγκόσμιους πολέμους. Πόσο διαχρονικό και επίκαιρο έργο και πόσο απόλυτη αντιστοιχία με την σημερινή πλουτοκρατική τάξη!

Η Δράσις 21 είναι μια ομάδα πολιτισμού από ανθρώπους του πολιτισμού, που λειτουργεί στη βάση του εθελοντισμού και ΄΄ταράζει τα νερά΄΄ μιας επαρχιακής κωμόπολης και της γύρω περιοχής. Έχοντας κατά νου την πολύ επιτυχημένη περσινή παράσταση που ανέβασε η ίδια ομάδα στην περιοχή, ΤΟ ΤΑΒΛΙ του Δ. Κεχαίδη, πήγαμε. Δεν ήταν επομένως καθόλου έκπληξη αυτό που ζήσαμε. Με τα πενιχρά μέσα που έχει στη διάθεσή της η ομάδα, με εθελοντική εργασία, σε μια αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου – Λυκείου και ερασιτέχνες ηθοποιούς, έστησε μια παράσταση που θα ζήλευαν τα θέατρα των μεγάλων πόλεων. Απολαύσαμε ένα φανταστικό ξεβράκωμα!

Συγχαρητήρια. Από πού ν΄ αρχίσω; Στους ανθρώπους που δούλεψαν σκληρά και ανιδιοτελώς στα σκηνικά, στα ενδυματολογικά, στα χορογραφικά, στα ηχητικά, στα φωτιστικά κι ένα σωρό άλλες φροντίδες; Στους νέους που καλύψανε τη γραμματειακή υποστήριξη; Στον Δήμο που αγκάλιασε την παράσταση; Όχι στους ηθοποιούς και στον σκηνοθέτη, είναι πολύ φτωχή η λέξη συγχαρητήρια. Ευχαριστούμε αγαπητοί ηθοποιοί, αγγίξατε την τελειότητα. Ευχαριστούμε αγαπητέ Κώστα, την υπερέβης.

Τρίπολη, 19 Ιουνίου 2022, Χριστόφορος Νικολάου

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio