Συγχαρητήρια ανοικτή επιστολή του Στράτη Δαλιάνη προς τον Γιώργο Καμπύλη

Τρί, 11/05/2021 - 12:43
Image

Αγαπητέ Δήμαρχε,

κ. Γιώργο Καμπύλη, θα ήθελα να σας συγχαρώ για τη σπουδαία χειρονομία που κάνατε,να προσφέρετε ως αναμνηστικό δώρο στην πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, τον πίνακα που είχαν ζωγραφίσει πριν είκοσι χρόνια οι μαθητές του Γυμνασίου Αγίου Ανδρέα,ο οποίος παρουσιάζει τις εργασίες της Δεύτερης Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων που έγιναν στο Άστρος το 1823.

Σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την επιλογή αυτή αλλά και για την λογική να επαναφέρετε στο προσκήνιο ένα έργο εκατόν δέκα μαθητών το οποίο αναρτήθηκε στο Δημαρχείο μας το 2003 από τον τότε υπουργό Παιδείας,και τους μαθητές.

Το έργο αυτό κοσμεί πολλά Υπουργεία από τότε και βραβεύθηκε στον πανελλήνιο διαγωνισμό καλλιτεχνικών μαθημάτων στους αέρηδες της Πλάκας. Και έχει τεράστια σημασία η πράξη σας αυτή διότι αυτό το έργο είχε απαξιωθεί πράγμα το οποίο είχε λυπήσει τους μαθητές που είχαν κουραστεί ένα χρόνο ολόκληρο για να το ετοιμάσουν.Τώρα θα χαρούν όλοι αυτοί οι δημιουργοί του ωραίου αλλά συλλεκτικού αυτού έργου.

Τέλος κύριε Δήμαρχε δεχθείτε τις ευχαριστίες μου ως διευθυντής του Γυμνασίου Αγίου Ανδρέα την εποχή εκείνη, αλλά και των μαθητών που δούλεψαν σκληρά και βλέπουν σήμερα το έργο τους να τοποθετείται στο Ανώτατο Πολιτειακό Μέγαρο, στην προεδρία της Δημοκρατίας.

 

Στράτης Δαλιάνης

Πρ. Διευθυντής

Γυμνασίου Αγ. Ανδρέα

Σχόλια επισκεπτών

δεν βλεπω ομως πουθενα να αναφερετε και την αξιεπαινη καθηγητρια τους χαρη χασουλα που και στον αγ ανδρεα και στο γυμνασιο αστρους μαζι μμε τους μαθητες της αφησε ενα πολυ ωραιο εργο στις αιθουσες και ολα τα χρονια εκανε ωραιες παρουσιασεις στο ιδρυμα ζαφειρη η αφανης ηρωιδα πουθενα ντροπη

Αγαπητέ δάσκαλε..γιατί ώς δάσκαλο (καθηγητής φυσικής αγωγής) σάς γνώρισα και μάλιστα από τούς αξιόλογους τού σχολείου μας τότε. Θα ήθελα να σας ζητήσω μια μεγάλη χάρη. 20!! χρόνια μετά την δημιουργία αυτών των καλλιτεχνικών έργων στους τοίχους του σχολείου μας από εμένα και τούς συμμαθητές μου,να σταματήσει η χρησιμοποίηση τούς από εσάς για προσωπική προβολή και πολιτικές σκοπιμότητες.
Στήν τέχνη δεν χωράει η πολιτική..
Σάς ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Φιλικά
Ένας παλιός μαθητής γυμνασίου Αγίου Ανδρέα
Υγ.θα ήταν αγενές να μην αναφέρω τον άνθρωπο πού μας καθοδήγησε σε όλη την πορεία αυτού τού έργου..την ακούραστη παιδαγωγό και εξαιρετική καλλιτέχνιδα κυρία Χάσουλα..ας την έχει ο Θεός καλά όπου και εάν βρίσκεται.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφαίρεσε από το Προεδρικό Μέγαρο τη σημαία με τον Σταυρό και τον πίνακα με τα "καριοφίλια" του 1821 !
Από αυτήν την κυρία περιμένετε να αναρτήσει τον πίνακα των μαθητών του Γυμνασίου Αγίου Ανδρέα; Η θέση του πίνακα αυτού είναι στην περιοχή που δημιουργήθηκε.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio