Στο Ίδρυμα Ζαφείρη θα συνεδριάζει πλέον διά ζώσης το Δημοτικό Συμβούλιο

Πέμ, 11/11/2021 - 12:45
Image

Την αλλαγή τόπου συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας λόγω covid-19 αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Τετάρτης 10 Νοεμβρίου.

Η εισήγηση:

«Οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου είναι δημόσιες και γίνονται στο δημοτικό κατάστημα με την προεδρία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Το δημοτικό συμβούλιο με πλειοψηφία των τεσσάρων πέμπτων (4/5) των μελών του και με αιτιολογημένη απόφαση, η οποία απαγγέλλεται σε δημόσια συνεδρίαση, μπορεί να συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, το δημοτικό συμβούλιο μπορεί με την πλειοψηφία του συνόλου των μελών του να αποφασίζει να συνεδριάζει μόνιμα ή κατά περίπτωση σε άλλο κατάλληλο οίκημα της έδρας, αν κρίνει ότι το δημοτικό κατάστημα είναι ακατάλληλο ή δεν επαρκεί για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, το δημοτικό συμβούλιο μπορεί να συνεδριάζει και σε τοπικά διαμερίσματα εκτός της έδρας του, εφόσον τούτο αποφασισθεί από τα δύο τρίτα (2/3) του συνόλου των μελών του».

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 1 «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας» της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) με αριθμό Δ1α/Γ.Π.οικ. 69136 «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με αριθμό 5138/Β/05-11-2021 και η οποία σε τακτά χρονικά διαστήματα ανανεώνεται ανάλογα με την πορεία της πανδημίας, θεσπίστηκαν έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας ανά πεδίο δραστηριότητας, προς τον σκοπό αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Τα γενικά μέτρα προστασίας που ισχύουν για όλες τις δραστηριότητες και μας αφορούν ως συλλογικό όργανο, είναι τα ακόλουθα :

- Η χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας κλπ.

- Τήρηση αποστάσεων ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων [ένα (1) άτομο ανά 2 τ.μ.] σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, είτε αμιγείς για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες κατά το τελευταίο εξάμηνο είτε μικτούς, όπου δεν προβλέπεται μεγαλύτερο εμβαδόν ανά άτομο στις επιμέρους προβλέψεις της Κ.Υ.Α.

- Τοποθέτηση/χρήση αλκοολούχου διαλύματος περιεκτικότητας άνω του εβδομήντα τοις εκατό (70%) για την αντισηψία χεριών.

- Εξαερισμός των χώρων με φυσικό ή τεχνητό τρόπο κατ’ εφαρμογή των υπό στοιχεία Δ1(δ)/ΓΠ.οικ.26335/23.4.2020 και Δ1/ΓΠ.οικ.81816/18.12.2020 εγκυκλίων του Υπουργείου Υγείας.

Τα ειδικά μέτρα που αφορούν τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων, άρα και του Δημοτικού μας Συμβουλίου, προβλέπουν εκτός των άλλων, ότι αυτές γίνονται και με φυσική παρουσία χωρίς περιορισμό ατόμων αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 9, και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9 και φυσικά εφ’ όσον πληρούνται τα προβλεπόμενα.

Στην κατεύθυνση της επαναφοράς των «δια ζώσης» συνεδριάσεων του Δημοτικού μας Συμβουλίου, διαπιστώσαμε ότι ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας καθώς και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου είναι πλήρως εμβολιασμένα, άρα επιτρέπεται να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Διαπιστώσαμε επίσης ότι ένα μικρό ποσοστό των Προέδρων Συμβουλίων και Προέδρων Κοινοτήτων του Δήμου μας δεν έχει εμβολιαστεί.

Επειδή είναι κοινά αποδεκτό, ότι η αίθουσα συνεδριάσεων που διαθέτουμε δεν επαρκεί για να καλύψει ασφαλώς τις «δια ζώσης» συνεδριάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου, με το υπ’ αριθμό 11502/30-09-2021 έγγραφό μας απευθυνθήκαμε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος «Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη» και ζητήσαμε την παραχώρηση αίθουσας του Ιδρύματος, προκειμένου να μεταφερθούν εκεί οι συνεδριάσεις λόγω επάρκειας χώρου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, με ομόφωνη απόφασή του μας γνωρίζει ότι μας παραχωρεί την αίθουσα «ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ» και μόνο για συνεδριάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου, με τους παρακάτω όρους :

1. Να διευθετηθεί η αίθουσα με την τοποθέτηση κατάλληλων σκευών και μηχανημάτων, με έξοδα και φροντίδα του Δήμου.

2. Να γίνεται άμεση καθαριότητα της αίθουσας και των βοηθητικών της χώρων (τουαλέτες και εξωτερικοί χώροι αυτής), με έξοδα και φροντίδα του Δήμου.

3. Να καταβάλλονται οι δαπάνες για τον φωτισμό, την ψύξη και την θέρμανση της αίθουσας και των βοηθητικών της χώρων, με έξοδα και φροντίδα του Δήμου.

4. Να γίνεται άμεση επανόρθωση εκ μέρους του Δήμου, κάθε υλικής ζημίας που πιθανόν να προκληθεί έστω και από αμέλεια.

5. Να τηρηθεί εκ μέρους του Δήμου, ο κανονισμός του Ιδρύματος.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω και προκειμένου το Δημοτικό μας Συμβούλιο να επανέλθει στις «δια ζώσης» συνεδριάσεις του, εισηγούμαι :

1. Την αποδοχή των όρων του Ιδρύματος «Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη», σχετικά με την παραχώρηση της αίθουσας «ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ».

2. Την αλλαγή του τόπου συνεδριάσεων του Δημοτικού μας Συμβουλίου, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, για όσο χρόνο διαρκέσουν τα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού covid-19.

3. Την εγκατάσταση του κατάλληλου εξοπλισμού στην παραχωρηθείσα αίθουσα, προκειμένου οι ανεμβολίαστοι Πρόεδροι να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης.

Το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα και εγκρίνει:

1. Εγκρίνει την αλλαγή του τόπου συνεδριάσεων του Δημοτικού μας Συμβουλίου, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, για όσο χρόνο διαρκέσουν τα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού covid-19 και ορίζει ως νέο χώρο για την υλοποίησή τους, την αίθουσα «ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ» του Ιδρύματος «Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη».

2. Αποδέχεται τους όρους που έθεσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος «Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη», σχετικά με την παραχώρηση της αίθουσας «ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ» και οι οποίοι παρουσιάστηκαν αναλυτικά στο εισηγητικό της παρούσας.

3. Εγκρίνει την εγκατάσταση του κατάλληλου εξοπλισμού στην παραχωρηθείσα αίθουσα, ώστε οι ανεμβολίαστοι Πρόεδροι να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης (μεικτή συνεδρίαση).

Σχόλια επισκεπτών

Σε τη οφελει το Ίδρυμα Ζαφείρη εμάς τους Πολίτες και το Δήμο γιατί δώσαμε το οικοπεδο? Δεν έχω καταλάβει μπορεί κάποιος να μας πει τα οφελει ?γιατί δεν γίνεται ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ έστω με ενοίκιο Δικηγόρ

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio