Στην 6η Συνεδριακή Διάσκεψη ΚΕΔΕ – ΠΕΔ Πελοποννήσου ο Καμπύλης

Παρ, 27/11/2020 - 19:51
Image

Από την συμμετοχή μου στην 6η Συνεδριακή Διάσκεψη ΚΕΔΕ – ΠΕΔ Πελοποννήσου «Δυνατή αυτοδιοίκηση, ισχυρές τοπικές κοινωνίες».

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Θεόδωρου Λιβάνιου, του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, του Προέδρου της ΠΕΔ και Δημάρχου Άργους – Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσου καθώς και με την συμμετοχή πολλών Δημάρχων και αυτοδιοικητικών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Μεταξύ άλλων συζητήσαμε:

για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην αυτοδιοίκηση

τις προτάσεις του πορίσματος της επιτροπής Πισσαρίδη

τις βασικές αλλαγές που προβλέπει ο νέος νόμος που θα

αντικαταστήσει τον 4412

την ανάγκη για την αλλαγή των κριτηρίων κατανομής των Κ.Α.Π

την έλλειψη πόρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

την ανακατανομή σχέσεων μεταξύ Περιφερειών και Δήμων

το νέο εκλογικό σύστημα.

Πρέπει να δοθούν πόροι στους Δήμους για να ανταπεξέλθουν στις επιπλέον αρμοδιότητες και τις σύγχρονες ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αναλάβει ενεργό αναπτυξιακό ρόλο για την ανάκαμψη της εγχώριας οικονομίας.

Σχόλια επισκεπτών

Αυτό σε πείραξε εσένα 20:09; Αν υπήρχε κάτι ουσιαστικό να μίλησε αν όχι γιατί να μιλήσει; Για να λέει αερολογίες και ιδρώνει και να ξειδρώνει σαν κάτι άλλους που πήγαν σπίτι τους; Ουσία και δουλειά θέλουμε όχι ψευτολόγους αερίτζηδες αυτούς τους στείλαμε σπίτι τους.

Για ποιο λόγο κάθε φορα που κάποιος αναφέρεται στο δήμαρχο, πάντα σπεύδουν να αναφερθούν οι σχολιαστές στους προηγούμενους; Μήπως νομίζετε ότι οι προηγούμενοι σας κράζουν; Όχι φυσικά.. εμείς που σας ψηφήσαμε σας ασκούμε κριτική. Γιατί βλέπουμε ότι είσαστε πολύ χειρότεροι από τους προηγούμενους που διώξαμε... Υπερβολικά λίγος λοιπόν ο Καμπυλης. Κατώτερος των περιστάσεων και των απαιτήσεων. Δυστυχώς....

13:24 άσε ρε μη φας έχουμε γλαροσουπα. Ξέρουμε πολύ καλά ποιοι κλαίνε πάνω από τις χαμένες καρέκλες. Δεν λέω έχει λιγοστεψει το κλάμα σε σχέση με τους πρώτους μήνες γιατί κατάλαβαν τώρα ότι χάσανε αλλά κάποιοι επιμένουν μίζερα και μικροψυχα. Αυτοί θα τα ακούνε. Όποιος θέλει να κάνει κανονική κριτική όχι κομπλεξ κατωτεροτητας προσπαθώντας να απαξιώσει τους νικητές. Αλλιώς πάρτε χάπια μεχρι τις άλλες εκλογές γιατί έχει δρόμο ακόμα και ψάχνετε κι αρχηγό.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio