Στα Κάτω Δολιανά για αυτοψία βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης (pics,vid)

Παρ, 12/03/2021 - 14:59
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Στην Αρκαδία περιόδευσε σήμερα Παρασκευή 12 Μαρτίου ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης και ο γενικός γραμματέας του εν λόγω υπουργείου Δημήτρης Σκάλκος.

Στις 12:00 ο κ. Τσακίρης και ο κ. Σκάλκος, συνοδευόμενοι από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα, τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χ. Λαμπρόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες βρέθηκαν στα Κάτω Δολιανά και στο υπό εκτέλεση έργο της παράκαμψης των Δολιανών.

Το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020 εντάχθηκαν με απόφαση του πρώην Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη με τίτλο  «Βελτίωσης της επαρχιακής οδού Τρίπολης – Άστρους στην παράκαμψη των Κάτω Δολιανών»

To έργο προέβλεπε χωματουργικές εργασίες, τεχνικά έργα, οδοστρωσία, ασφαλτικά, σήμανση, καθώς και τη γεφύρωση του ποταμού Τάνου αλλά και την κατασκευή δύο κάθετων οδών στον επαρχιακό δρόμο Τρίπολης – Άστρους.

Με την κατασκευή του έργου θα παρακαμφθεί ο οικισμός των Κάτω Δολιανών καθώς ο υφιστάμενος οδικός άξονας Τρίπολη –Άστρος διέρχεται εντός του οικιστικού ιστού περιλαμβάνοντας τμήμα με απαράδεκτα γεωμετρικά χαρακτηριστικά ως προς το εύρος της οδού και την κατά μήκος κλίση ενώ είναι πρακτικά αδύνατη η διασταύρωση δύο μεγάλων οχημάτων. Παράλληλα η υλοποίηση της παράκαμψης των Κάτω Δολιανών σε συνδυασμό με τα ήδη κατασκευασθέντα και βελτιωμένα ως προς το επίπεδο εξυπηρέτησης τμήματα του οδικού άξονα Τρίπολης - Άστρους συμβάλουν:

i) στην εξυπηρέτηση της σημερινής αλλά και μελλοντικής κυκλοφορίας,

ii) στη βελτίωση των τεχνικών χαρακτηριστικών και της ασφάλειας του υφιστάμενου οδικού δικτύου,

iii) στη μείωση του απαιτούμενου χρόνου της διαδρομής από την Τρίπολη προς τους οικισμούς των Δήμων Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας και γενικά τα παράλια του νομού Αρκαδίας,

iv) στην ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης των ανατολικών παράλιων της Πελοποννήσου,

v) στην ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής επιρροής του άξονα.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των έργων  και για την απεμπλοκή του θέματος των απαλλοτριώσεων.

Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γ. Καμπύλης, βρέθηκε στο σημείο και μίλησε με το κλιμάκιο για το παραπάνω έργο αλλά για άλλα έργα που είναι σε εξέλιξη ή απαιτούνται να γίνουν στο δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

Να σημειώσουμε  ότι ήδη έχουν ξεκινήσει  και τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας του οικισμού των Κάτω Δολιανών.

O πρόεδρος της ΤΚ Δολιανών ευχαρίστησε για το έργο και μίλησε για την σημαντικότητα του έργου και επεσήμανε ότι πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις και στην Βίλα του Ηρώδου του Αττικού.

Tέλος στη 13:30 τα κυβερνητικά στελέχη συμμετείχαν στην σύσκεψη που είχε συγκληθεί με αντικείμενο την πορεία των έργων ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Τρίπολη, στην οποία συμμετείχαν  εμπλεκόμενοι φορείς .

Video

Σχόλια επισκεπτών

Δεν μας ενδιαφέρει αν κάποιοι συγχωριανοί μας αποζημιωθούν...
Τέτοια έργα μόνο μαρασμό του χωριού μας θα φέρει...
Ο δρόμος που περνούσε μέσα από το χωριό είχε και έστω και λίγα αλλά έστω κι.ετσι κέρδη στους επαγγελματίες της περιοχής αυτής και υπήρχε και κίνηση όλο το 24ωρο μέσα στο χωριό προς αποφυγή διαφόρων κλοπων και παράνομων πράξεων...
Έτσι δεν μιλησατε και την άλλη φορά και μας πήραν κοψοχρονια το Νερό και το μετέφεραν στο Άστρος

Μιλάτε πριν γίνουμε έρημα χωριά..

Μιλάτε.....

Καλό το έργο αλλά εγκαταλείψατε τον πρώτο δρόμο Άστρους Τρίπολης μέσα απ' τα ορεινά χωριά μας.Έτσι δεν θα αναπτυχθεί ο χειμερινός τουρισμός που τον έχει επίσης μεγάλη ανάγκη η περιοχή.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio