SOS για τον δρόμο στη Γλυφάδα - Η διάβρωση ξερίζωσε και τον φοίνικα (pics)

Τρί, 01/03/2022 - 19:38
Image

Ήταν Οκτώβριος του 2021 που το Arcadiaportal.gr είχε ασχοληθεί πάλι με το θέμα διάβρωσης των ακτών στο Παράλιο Άστρος.

Τότε η θάλασσα ήταν έτοιμη να «καταπιεί»  τον δρόμο στην περιοχή Γλυφάδα του Παραλίου Άστρους. Ένα θέμα το οποίο εδώ και τρία χρόνια περνάει από συζητήσεις σε συζητήσεις και σήμερα φτάσαμε στο σημείο ακόμη και ο φοίνικας να είναι «θύμα» της διάβρωσης.

 

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες η διάβρωση απειλεί όλο και περισσότερο τον δρόμο και φαίνεται η διαφορά από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι σήμερα 1η Μαρτίου του 2022.

Οκτώβριος 2021

Οκτώβριος 2021

 

Mάρτιος 2022

Το φαινόμενο της διάβρωσης των ακτών είναι κοινός τόπος σε πολλές παραθαλάσσιες περιοχές της Πελοποννήσου. Είναι αποτέλεσμα της κλιματικής κρίσης και έχει σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον, στην οικονομία, στην τοπική κοινωνία, αφού επηρεάζει αρνητικά το οικοσύστημα, τους παράκτιους οικισμούς και τις οικονομικές δραστηριότητες.

Συζητήσεις, συσκέψεις, δηλώσεις και ακόμη τίποτα. Τι κι αν τον Ιούνιο η ΠΕ Αρκαδίας σε συνεργασία με τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας θα προχωρούσε σε μελέτη που να δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπιστεί η διάβρωση με οριστικό τρόπο, ακόμη τίποτα...

Πρέπει να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις!

Από το Arcadiaportal.gr

Σχόλια επισκεπτών

αν ηταν στο Μεσογειο ο δημαρχος θα είχε ενδιαφερθεί για το θεμα . Τωρα στο Παραλιο ....φουρνος να μην καπνισει !!!!και ιδιαιτερα σε αυτη την περιοχη οπου δεν εχει συμφεροντα κανενας .

Όλα αυτά έχουν γίνει από τότε που τοποθετήθηκαν οι πέτρες δίπλα από το φοίνικα και έκλεισαν την μικρή αμμουδιά που υπήρχε εκεί και τα σκαλάκια. Υπάρχει τάχα μελέτη για αυτά.? η είναι εξυπνάδα κάποιου γνωστικού (υποτίθεται). Επίτηδες έγινε υποβάθμιση της περιοχής εκει ,γνώμη μου βεβαια.

Το προβλημα με τη διαβρωση της παραλιας εγινε εντονοτερο το 2019 γι αυτο και το κρατος εδωσε στο Δημο Βορειας Κυνουριας 1.000.000 ευρω (ΖΟΡΜΠΑΣ) και ενω χρησιμοποιηθηκαν οι φωτογραφιες απο τη συγκεκριμενη παραλια ,Δεν επεσε ουτε ενα ευρω για αυτη . Και εφυγε ο Μαντας και ηρθε ο Καμπυλης και ενω πηρε 300.000 + 300.000 απο το κρατος να κανει παρεμβασεις στο σημειο , τα εριξε στον Αγιαννη και τα Δολιανα , Θα φυγει και αυτος συντομα σαν αποτυχημενος . Α ναι ...εκανε φωτογράφηση στο σημειο και ο κυριος ΤΙΠΟΤΑ Ο Λαμπροπουλος ...εφυγε και αυτος !!! Οι εκλογες κοντα ειναι .Καημενε φοινικα θα ξαναχιλιοφωτογραφηθεις παλι .

Απαράδεκτη εικόνα εισόδου του Παραλίου τι να πρωτοπεις για την περιοχή δρόμος χάλια προστατευτικές μπάρες για φυλακή παραλία που διαβρώνεται τσιμέντα που γέρνουν επικίνδυνα και ολλοι να σφύρανε αδιάφορα.ο μαντας τσακωμενος με των τατουλη ο καμπυλης σε κόντρα με το σκαντζο και το δούλεμα πάει σύννεφο!

Ε βέβαια το μόνο που ενδιαφέρει κάποιους στον δήμο είναι να γράφουν επιστολές στον περιορισμένων δυνατοτήτων (από άποψη παιδείας, κατά τα άλλα συμπαθής ο γραφικός κύριουλης) πρόεδρο του Μεσογείου τόσο τους κόβει..

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio