Σκαντζός: Ο προηγούμενος περιφερειάρχης πήρε 65% στη Β. Κυνουρία και την άφησε έξω από το ΕΣΠΑ (vid)

Δευ, 27/06/2022 - 12:56
Image

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός το Σάββατο το βράδυ, στη Σίταινα, στην ανοιχτή εκδήλωση για το μέλλον του Πάρνωνα, αναφέρθηκε σε όλα όσα πιστεύει ότι αποτέλεσαν τροχοπέδη για την ανάπτυξη της περιοχής, κατηγορώντας ευθέως την προηγούμενη περιφερειακή αρχή του Πέτρου Τατούλη. Ο κ. Σκαντζός είπε ότι η Βόρεια και η Νότια Κυνουρία θα έπρεπε να είχαν ενταχθεί στην ΤαΠ-ΤΟΚ, προκειμένου να λαμβάνουν χρήματα από το ΕΣΠΑ, υποστήριξε ότι έχουν χαθεί 4 - 5 εκατ. ευρώ εξαιτίας αυτής της επιλογής, και επεσήμανε ότι «κάποιοι έκαναν αυτή την αδικία». Ακόμα, αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση με 500.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ μέσω της ΤαΠ-ΤΟΚ, των ορεινών περιοχών με 500.000 ευρώ, αλλά σε αυτή τη χρηματοδότηση δεν είναι οι Δήμοι της Κυνουρίας.

Ακόμα, αναφερόμενος στον Πέτρο Τατούλη, είπε ότι αν και Κυνουριάτης, άφησε την Κυνουρία έξω από αυτά τα προγράμματα και κάλεσε τους πολίτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθώς έλαβε 65% στην περιοχή. «Να αναγνωρίζουμε τις ευθύνες μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σκαντζός είπε: «Στην αρχική μου τοποθέτηση, μίλησα για μια αδικία που γίνεται στον Πάρνωνα. Έχουμε αρκετά χρόνια με τον Νίκο Γόντικα μια συνύπαρξη, έχουμε κάνει κοινούς αγώνες, ο Πάρνωνας δεν χωράει αντιθέσεις, στο προηγούμενο ΕΣΠΑ δημιουργήθηκε η ΤαΠ-ΤΟΚ, που αντλούσε πόρους από το ΕΣΠΑ, 20 εκατ. ευρώ. Διατέθηκαν για ορεινές και μειονεκτικές περιοχές του Δήμου Γορτυνίας, Μεγαλόπολης και Τρίπολης. Σε αυτή την εταιρία έμεινε απ' έξω η Βόρεια και η Νότια Κυνουρία. Θα είχαμε ένα ποσό 4-5 εκατ. ευρώ, ως Πάρνωνας, για να φτιάξουμε δρόμους, να δώσουμε επιχορηγήσεις, στους δήμους έγιναν αρκετά έργα με αναπλάσεις. Κάποιοι την έκαναν την αδικία. Εγώ ποτέ δεν κρύφτηκα πίσω από το δάχτυλό μου. Ο προηγούμενος περιφερειάρχης, Κυνουριάτης, μας άφησε έξω από αυτό. Βέβαια, ο προηγούμενος περιφερειάρχης πήρε 65%. Να αναγνωρίζουμε τις ευθύνες μας. Τα μονοπάτια. Η Περιφέρεια μέσω της ΤαΠ-ΤΟΚ, του ΕΣΠΑ, επιχορήγησε τους τρεις Δήμους για τα μονοπάτια με 500.000 ευρώ. Χάσαμε κι αυτό το κονδύλι. Θα είχαμε αναδείξει κι εμείς τα δικά μας μονοπάτια. Δεν κάνω αντιπολίτευση με αυτό που λέω τώρα. Πρέπει, όμως, να πάμε στο επόμενο βήμα. Πριν από τρεις μήνες, η σημερινή περιφερειακή αρχή, κάλεσε φορείς για το νέο ΕΣΠΑ. Εμεις, λείπαμε, δεν έπρεπε να πάρουμε μέρος; Από τα 410 εκατ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ πρέπει να πάρουμε πόρους. Πρέπει να σοβαρευτούμε τώρα, ας αφήσουμε την πολυλογία, τις ιδέες, τι θα κάνουμε τώρα. Θα πάμε σε μία ΟΧΕ; Ή θα συνεχίσουμε ένα πρόγραμμα που ήδη υπάρχει; ή θα πάμε σε μια εταιρία που υπάρχει ήδη, και θα πάρουμε πόρους από εκεί;»

»Αυτά πρέπει να μας προβληματίσουν, γιατί το νέο ΕΣΠΑ θα αρχίσει από τον Σεπτέμβριο να βγάζει προσκλήσεις. Σας χρειαζόμαστε όλους σε αυτό. Έχω συνεννοηθεί, θα έρθει στον Πραστό ο περιφερειάρχης. Εκεί είναι μια χρυσή ευκαιρία, να συνεννοηθούμε, να έρθουν οι θεσμικοί φορείς της περιοχής, να βάλουμε τα ζητήματα, να απαιτήσουμε. Υπάρχει ανταγωνισμός, το ένα χωριό ανταγωνίζεται το άλλο. Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό. Πρέπει να δημιουργήσουμε πλούτο εδώ, να φτιάξουμε δρόμους και μονοπάτια. Να κοιτάξουμε το επόμενο βήμα, ο περιφερειάρχης δείχνει διάθεση να δει τα προβλήματά της, του αρέσει αυτή η περιοχή. Απαιτούμε, αυτή είναι η αλήθεια».

 

arcadiaportal.gr

Σχόλια επισκεπτών

ΟΜανωλης με τα λόγια ..έρχονται εκλογές γι'αυτό ξεκινήσατε.....αμ θα σας χαλάσουμε την σούπα Μανώλη τέρμα ως εδώ οι υποσχέσεις και η κοροϊδία. Εσένα σου φταιει ο τατουλης του τατουλη του φταις εσύ και πάει λέγοντας η τσεπουλασας όμως γεμάτη φτάνει........

Πες μας και για τον προηγούμενο Δήμαρχο που δεν τον άφηνες να πει καλημέρα στον περιφερειάρχη και μείναμε με το λουμπούκι στο χέρι 5 χρόνια απραξία και θάψιμο στον τάφο όλη η περιοχή. Αντε την καμπούρα του άλλουνου τηράτε όλοι σας

Μανώλη δε μας τα λές καθόλου καλά. Ο Τατούλης επι Μαντά χρηματοδότησε ενα σωρό έργα. Εσυ πού ήσουνα; Είχες τυφλωθεί με την κόντρα, φόραγες παρωπίδες και έκανες πόλεμο και στους δύο για το δικό σου όφελος. Αστο όμως τωρα αυτό το παραμύθι. Κοίτα τώρα να βοηθήσεις τον τόπο σου με έργα και όχι με λόγια γιατι από λόγια μας έχεις όλους χορτάσει. Σε βαρεθήκαμε τη μια με το Λυκουρέντζο, την άλλη με το Βλάσση την άλλη με τον Τατούλη και μετα όλα εντάξει. Με όποιον έχεις συνεργαστεί, έχεις τσακωθεί. Οι άλλοι σου φταίνε πάντα. Εσύ τί έκανες; Λίγος καιρός σου μένει. Ερχεται ο πέλεκης.

Μιλάει ο ηθικός πολιτικος ο οποίος οποίος τον ευεργετισε έγινε εχθρός του. Ο Αγνωμων έχει το θράσος και μιλάει. Θα το δεις το έργο στις εκλογές ξυπνησαν τα προβατα που είχες πισωσου... Καμάρωσε όσο είσαι εκεί γιατί μετά θα βγεις πρωορα στην συνταξη απο την πολιτικη..... Θα φας πολεμο θα σου ανταποδώσουν λυκουρεντζος Βλάσης δήμαρχοι και ο λαός της Βόρειας Κυνουρίας....

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio