Σείστηκε η Κοζάνη από τα κουδουνίσματα του συλλόγου «Πραστός Α Χώρα Νάμου» (pics,vid)

Κυρ, 19/02/2023 - 19:02
Image

Σείστηκε η Κοζάνη από τα κουδουνίσματα των χορευτών του συλλόγου «Πραστός α χώρα νάμου», που με τα κουδούνια τους ξεσήκωσαν το κοινό, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023, στο 2ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που διοργάνωσε ο λαογραφικός όμιλος Κοζάνης «Φίλοι της παράδοσης».

Οι θεατές τους αποθέωσαν φωνάζοντας ρυθμικά «Πραστός!! Πραστός!!». Τα παιδιά από τον Πραστό παρουσίασαν επί σκηνής το δρώμενο της Αποκριάς έτσι όπως επιτελείται στο επίνειο του Πραστού, τον Άγιο Ανδρέα.

 

Ο ενθουσιασμός ήταν τόσο μεγάλος, που οι διοργανωτές τους προσκάλεσαν είτε στα πάτρια εδάφη είτε στην Αθήνα με σκοπό να γνωρίσουν καλύτερα τον τσακώνικο πολιτισμό.

Ειδήσ
Video

Σχόλια επισκεπτών

Σαν γνήσιοι Πραστιώτες φυσικά έδωσαν το παρών, και μετέφεραν τα ήθη και έθιμα του χωριού που εξάλου γνωρίζουν πολύ καλά. Αλήθεια ποιός καλύπτει τα έξοδα τους? και εάν ναι με ποιό σκεπτικό πήραν μέρος στην συγκεκριμένη εκδήλωση? Δίνονται και σε άλλους συλλόγους των χωριών του Δήμου αντίστοιχα ποσά? Δεν πρέπει να δοθεί μια απάντηση, εκτός και εάν βάζουν χρήματα απο την τσέπη του !!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio