Σε κακή κατάσταση ο δρόμος Μαυρίκι-Βέρβενα (pics)

Παρ, 24/04/2020 - 19:14
Image
Image
Image
Image

Σε κακή κατάσταση βρίσκεται ο δρόμος που ενώνει το Μαυρίκι με το πιο απομακρυσμένο χωριό του Δήμου μας,  τα Βέρβενα. Οι καιρικές συνθήκες του χειμώνα σε συνδυασμό με το γερασμένο οδικό δίκτυο έχουν καταφέρει να είναι δύσκολη η προσπέλαση των αυτοκινήτων. Μετά από καταγγελίες κατοίκων η κάμερα του astrosnews βρέθηκε εκεί και όπως αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες, ο δρόμος,  ειδικά στην τοποθεσία " Κάτω Μαρίτσι" μοιάζει περισσότερο με εργοτάξιο πάρα με τμήμα οδικού δικτύου. Μάλιστα σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο των Βερβένων, κ. Νίκο Καρκούλη, μας ενημέρωσε ότι έχει ήδη προβεί σε υπηρεσιακή ενημέρωση της Περιφέρειας, που άλλωστε είναι υπεύθυνη για το σημείο.

Ας ελπίσουμε πως σύντομα θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσοι επισκέπτονται για διάφορους λόγους το χωριό των Βερβένων.

Σχόλια επισκεπτών

Η περίπτωση της λακκούβας
Η κακή συντήρηση των δρόμων δημιουργεί προβλήματα από μικρά έως μεγάλα σε μέσα και ανθρώπους .Οι λακκούβες που ξεφυτρώνουν είναι αποτέλεσμα της κακής συντήρησης των δρόμων και των έντονων καιρικών φαινομένων .Όλα βέβαια έχουν να κάνουν και με την ποιότητα κατασκευής.
Η Υποχρέωση των φορέων του Δημοσίου για την συντήρηση τους είναι αυτονόητη. Αυτονόητη είναι η αποζημίωση που πρέπει να δίνει το δημόσιο «για παραλείψεις των οργάνων του δημοσίου ..κατά την άσκηση δημόσιας εξουσίας ,το δημόσιο ενέχεται σε αποζημίωση ,εκτός αν η παράλειψη έγινε για χάρη του γενικότερου συμφέροντος Γενικά το Δημόσιο είναι υποχρεωμένο να αποτρέψειι τον οποιοδήποτε κίνδυνο που μπορεί να προκύψει σε τρίτους αλλιώς υποχρεούται να καλύψει τη ζημιά που αυτοί υπέστησαν .
Οι λακκούβες μου σπάνε τα νεύρα …αλλά μου σπάνε και το αυτοκίνητο μου.
Στο δρόμο Μαυρίκι-Βέρβενα εδώ και ένα χρόνο εξοικειώθηκα μαζί τους και μπορούσα να τις αντιμετωπίσω με διάφορους ελιγμούς .Τώρα –το τελευταίο δεκαήμερο μετά τις έντονες βροχοπτώσεις το κακό μεγάλωσε .Προχθές μάλιστα η λακκούβα μου την έστησε .Άντε να βρεις άκρη τώρα. Άκρη όχι για κάποια αποζημίωση ,αλλά άκρη για να γίνει κάτι να μην την πατήσουν και άλλοι.Ευτυχώς η ζημιά ήταν μικρή και δεν ακινητοποιήθηκα. Στην προσπάθεια μου για να βρω την αρμόδια υπηρεσία –η οποία θα έπρεπε να έχει ασχοληθεί με τις λακκούβες διαπίστωσα δυστυχώς ένα αλαλούμ για το ποιος έχει την ευθύνη .Από το Δήμο και ποιο Δήμο (Β. Κυνουρίας ή Τρίπολης ?,Την περιφέρεια και ποια περιφέρεια την Α ή την Β Υπηρεσία και πάει λέγοντας) .
Με τη δομή που έχει σήμερα το γραφειοκρατικό σύστημα για να μπορέσεις να κάνεις κάτι έστω να ξεκινήσεις για να βρεις λύση στο όποιο πρόβλημα σου πρέπει πρώτα πρώτα να πετύχεις τον «αρμόδιο» ,να είναι γνώστης και να έχει και όρεξη μάλιστα .(λίγο δύσκολο όλα μαζί). Αν σου κάτσει προχωράς .Δυστυχώς αρκετοί «αιρετοί» προσπαθούν να λύσουν ένα σημερινό πρόβλημα με εργαλεία του παρελθόντος(με την παρέμβαση του Α, ή Β.) Αν είναι δυνατόν στην σημερινή εποχή να ζητά ένας αιρετός την παρέμβαση ενός Περιφερειάρχη ή ενός Βουλευτή για να κλειστούν δέκα μέτρα επικίνδυνου χαντακιού που άφησε πίσω της μια ξαφνική νεροποντή .Αυτό και αν είναι ξεπεσμός.
Ακολουθώντας μια διαφορετική με τα παραπάνω λογική στήθηκα τυχερός και με ένα τηλεφώνημα βρέθηκα να μιλάω με την αρμόδια Υπηρεσία .Ο υπάλληλος με πληροφόρησε ότι αγνοούσε το θέμα και ότι θα το τακτοποιούσε άμεσα ίσως και εντός της ημέρας. Δεν τον πίστεψα μέχρι που την ώρα που αργά το απόγευμα μου το επιβεβαίωσε ο Πέτρος (μην πάει το μυαλό σας στο γνωστό Πέτρο )
Τελειώνοντας το σημείωμα μου αυτό πρέπει να επισημάνω ότι δεν πρέπει να αφήνουμε χωρίς διεκδίκηση τις όποιες βλάβες έχουμε υποστεί στα αυτοκίνητα μας από τέτοια φαινόμενα κακής συντήρησης δρόμων και να μπαίνουμε στην διαδικασία ενημέρωσης των υπηρεσιών με όποιο τρόπο μπορούμε .Είναι σίγουρο ότι με αυτό τον τρόπο οι λακκούβες θα κλείσουν πολύ νωρίτερα από την μέθοδο των «κατόπιν ενεργειών μου» .Η ενημέρωση αυτή αφορά όλους τους πολίτες ακόμα και τους αιρετούς της Δημοτικής Κοινότητας ,oι οποίοι θα πρέπει να είναι και οι πρώτοι διδάξαντες. Ας πάρουν και μια πρωτοβουλία μαζικής διεκδίκησης αποζημιώσεων των πολιτών που έχουν υποστεί ζημιές, ας αλλάξουν λίγο και τον τρόπο διεκδίκησης και ας μην τρέχουν να δίνουν τις ευχαριστίες τους-και σε δημόσιο χώρο μάλιστα - εκεί που δεν πρέπει για μια λακκούβα η οποία εν τέλει δεν κλείστηκε με τον γνωστό τρόπο «κατόπιν ενεργειών μου», αλλά με το φιλότιμο του σωστά λειτουργούντα υπάλληλου .
Ν.Λ. Το κείμενο αυτούσιο το καταθέτω όπως γράφτηκε Ιούνιο του 2017

Έτσι θα παραμείνει και για τα επόμενα 4 χρόνια .. Μόνο ο πρόεδρος των Βερβένων και τα παιδιά του χωριού ότι κάνουν σε αυτό το χωριό πλέον και από τις δωρεές που κάνουν κάποιοι από την Αμερική !! Δυστυχώς ένα από τα ποιο ιστορικά χωριά έχει ξεχαστεί από την Περιφέρεια και παλεύει μόνο του !!
Πάλι καλά που υπάρχει πολύ μεράκι και ζωντάνια και δεν θα σβήσει ποτέ !!!

Mήπως μπορεί να γίνει κάτι απο τα έσοδα των ανεμογενητριών?Αλήθεια είναι ότι άρχισαν
να δουλεύουν .Παράγουν . Έχει λάβει κάτι το Δημοτικό Διαμέρισμα Βερβένων.Γνωρίζει κάτι
για το συγκεκρινένο ο Πρόεδρος.Για να μας ενημερώσει .

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio