«Σάρκα και οστά» αποκτά ένας ναυτικός όμιλος για όλη την Αρκαδία στον Άγιο Ανδρέα (vid)

Δευ, 10/10/2022 - 15:51
Image

Ένας Ναυτικός Όμιλος, που έχει ως στόχο να αγκαλιάσει ολόκληρη την Αρκαδία βρίσκεται στα «σκαριά» στον Άγιο Ανδρέα.

Πρωτεργάτες του ντόπιοι κάτοικοι της περιοχής όπως ο κ. Μιχάλης Πέτρου, ο κ. Βερβέσος Ιωάννης και ο κ. Βλαχοπαναγιώτης Ιωάννης  που την αγαπούν και θέλουν να την αναδείξουν. Σύμμαχος τους σε αυτή την προσπάθεια είναι και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του Αγίου Ανδρέα κ. Αθανάσιος Σούρσος. 

Ο Άγιος Ανδρέας είναι ένα χωριό με παραλία έκτασης τριών χιλιομέτρων. Είναι μια από τις λίγες περιοχές στην Ελλάδα που λόγω του ανέμου που φυσά, είναι κατάλληλη να φιλοξενήσει αθλήματα της θάλασσας όπως kitesurf,windsurf, πίστα ράφτινγκ και καγιάκ  Οι καταδύσεις είναι ένα ακόμη άθλημα που θα ενταχθεί στον όμιλο, καθώς στην περιοχή υπάρχουν επαγγελματίες δύτες που επιθυμούν να τον στηρίξουν. Ένας από αυτούς είναι και ο κ  Ιωάννης Βλαχοπαναγιώτης επαγγελματίας δύτης που πιστεύει ότι μπορεί να έχει τον ρόλο του εκπαιδευτή – συνοδού σε καταδύσεις αλλά και γενικότερων καθηκόντων Εκτός από την θάλασσα, υπάρχουν σκέψεις και για αξιοποίηση των λιμνών που βρίσκονται στην περιοχή για κωπηλασία.

Στην περιοχή υπάρχει ήδη κόσμος που έχει δείξει ενδιαφέρον αλλά οι κάτοικοι θέλουν ολόκληρη η Αρκαδία να αγκαλιάσει αυτό το εγχείρημα.

Γι’ αυτό τον ονομάζουμε Ναυτικό Όμιλο Αρκαδίας και όχι Αγίου Ανδρέα ή Κυνουρίας

Ο Ναυτικός Όμιλος Αρκαδίας θα απευθύνεται τόσο σε μικρά παιδιά όσο και σε μεγάλους. Ιδιαίτερα οι πρωτεργάτες του ομίλου θα ήθελαν παιδιά από την περιοχή να έρθουν σε επαφή με τον αθλητισμό καθώς και νέοι επισκέπτες να την γνωρίσουν.

Ήδη υπάρχουν προτάσεις για να γίνουν αγώνες θαλάσσιων αθλημάτων στην περιοχή.

Το κτίριο που  υπάρχουν σκέψεις να στεγάσει τον όμιλο και όχι μόνο είναι το παλιό τελωνείο, ο γνωστός στην περιοχή  «Πύργος Σαραντάρη» στο λιμάνι του Αγίου Ανδρέα.


 

Ένα κτίριο αξιόλογο με ιστορική αξία, το οποίο δυστυχώς με την πάροδο των χρόνων το έχουμε αφήσει στο έλεος του θα ήταν ευχής έργου να βρούμε πόρους και να το αξιοποιήσουμε

Το διώροφο  κτίριο χρονολογείται στα χρόνια της τουρκοκρατίας και λειτούργησε αργότερα ως τελωνείο και ως αποθήκες. Το λιμάνι του Άγιου Ανδρέα είχε άμεσες εμπορικές σχέσεις με τις Σπέτσες, οπότε ένα τελωνείο στην περιοχή ήταν απαραίτητο.

Ήδη έχει προταθεί αίτημα στο δήμο για την αναστήλωσή του γιατί πρόσφατα κατέρρευσε η στέγη.

Ευχόμαστε στους κατοίκους του Αγίου Ανδρέα να πετύχουν τον στόχο τους και σύντομα η Αρκαδία να αποκτήσει μία ακόμη νέα ταυτότητα ως ο παράδεισος των θαλάσσιων σπορ. 

Video

Σχόλια επισκεπτών

Καλά ρε παιδιά θα τρελαθούν με τελείως είναι δυνατόν.ολόκληρο παράλιο με υποδομές άλλαξαν το καταστατικό της ομάδος έβαλαν την μεγάλη κυρία του χωριού στον σύλλογο για να κάνει έναν μεγάλο ιστιοπλοϊκό όνειρο όπως το φώναζε με της τεράστιες γνώσεις που έχει κ εσείς μας λέτε θα τον πάτε στον Άγιο Ανδρέα. είσαστε σοβαροί πως θα βγαίνει έξω το κορίτσι μας,!!!!

Ανώνυμε 22:52 πολύ εμπάθεια βγάζεις ρε φίλε για την συγκεκριμένη κυρία και λες και ανακρίβειες.παντως άμα θες μπες εσύ στο σύλλογο και οργάνωσε έναν Ναυτικό όμιλο αφού είσαι ικανός.να εμφανιστείς όμως στις εκλογές μην είσαι και εσύ σαν τους άλλους τους πουθεναδες του Παραλίου που μόνο ιδέες έχουν αλλά δεν εμφανιζονται ποτέ ως υποψήφιοι του συλλόγου.

Καλή η κίνηση με τον ιστιοπλοικό σύλλογο, αναμένουμε να γίνει και πράξη, εκτός από λόγια. 'Οσο για την ντόπια αντιπαλότητα, αυτή απλά θα οδηγήσει σε ίδρυση ή επανίδρυση πιθανόν και 2ου συλλόγου, με αποτέλεσμα να διαλυθούν κάποια στιγμή και οι δύο. Το διαίρει και βασίλευε δεν ισχύει για την περιοχή μας. Αυτό ακριβώς μας αξίζει.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio