Πρόταση για ευρεία ενημέρωση των κατοίκων της Κοινότητας Μελιγούς

Σάβ, 22/01/2022 - 21:06
Image
Image

Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μελιγούς

Κύριε Πρόεδρε,

Η Κοινότητα αποτελεί διαχρονικό πυρήνα της ελληνικής κοινωνίας και ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' Βαθμού είναι ο πλησιέστερος στον πολίτη. Το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών στην ολοκληρωμένη, έγκυρη και θεσμικά ασφαλή πληροφόρησή τους πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα των Προέδρων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων. Ο ρόλος του Προέδρου είναι κρίσιμος για την εξυπηρέτηση των πολιτών, για την επίλυση των προβλημάτων, για την ανάπτυξη και την ευημερία των χωριών μας.

Έχουν παρέλθει περισσότερα από δύο έτη της αυτοδιοικητικής περιόδου (1.9.2019 – 31.12.2023) και από τότε που αναλάβατε καθήκοντα ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Μελιγούς.

Στην προεκλογική σας καμπάνια είχατε κυκλοφορήσει, μεταξύ άλλων και στο διαδίκτυο, με το συνδυασμό σας «Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Μελιγού», ένα φυλλάδιο (παρατίθεται στο τέλος)με μια σειρά από έργα «που είχατε κατά νου να διεκδικήσετε άμεσα και να υλοποιήσετε».

Καθώς ο σωστά ενημερωμένος πολίτης είναι ενεργός και χρήσιμος πολίτης, και προκειμένου η τοπική κοινωνία να έχει ολοκληρωμένη εικόνα για τα πεπραγμένα σας, παρακαλώ όπως μεριμνήσετε ώστε να υπάρξει ευρεία ενημέρωση των κατοίκων της Κοινότητας Μελιγούς, για παράδειγμα μέσω μιας ανοιχτής συνεδρίασης του Συμβουλίου σας, ή μέσω μιας Έκθεσης στους δημόσιους πίνακες της Κοινότητας και στο διαδίκτυο, σχετικά με τα μέχρι τώρα πεπραγμένα, το έργο του Συμβουλίου σας, τις δυσκολίες που έχουν προκύψει καθώς και τις περαιτέρω δράσεις αναφορικά με τα εν λόγω ζητήματα, όπως και για ό,τι νέο έχει ανακύψει.

Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία και προκοπή.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Δημήτρης Π. Λάϊος

σχετικό link (10 Μαΐου 2019)

http://www.astrosnews.gr/b-kynoyria/ypopsifioi-symboyloi-syndyasmoy-protoboylia-politon-gia-tin-meligoy

 

Σχόλια επισκεπτών

Για το αναδρομικό χαράτσι που λες αλλά και για τους φουσκωμένους λογαριασμούς άρδευσης, υπάρχει τρόπος να ενημερωθείς αν σε ενδιαφέρει βέβαια...... πήγαινε εκεί πέρα,να ρωτήσεις, αλλά μετά να γράψεις την απάντηση γιατί αλλιώς θα στη γράψω εγώ....... όπως θα σου και για άλλα να ενημερωθείς

Μιας και ο 24/1/22-10:22 αναφέρθηκε στα του νεκροταφείου τελικά για να βρεις τάφο χρειάζεται μέσον... Είναι λοιπόν αλήθεια οτι σε συγγενικό πρόσωπο μέλους του κοινοτικού΄ συμβουλίου που δεν έχει όμως καμιά μα καμία σχέση με τη Μελιγού, κατόπιν απαιτήσεως του μέλους εδόθει τάφος τη στιγμή που υπάρχει τεράστια δυσκολία ;

Αλλαξανε τα κόζια... Κι εκεί που είπαμε ότι πάει γκρεμίστηκαν τα παλιά τζάκια και οι φούρνοι και λευτερώθει το χωριό, τσουπ να σου τα καινούρια φυντάνια στη μόστρα. Με παρελθόν όχι και τόσο πετυχημένο όπου έχουν ανακατευτεί. Κι αν μετρήσουμε τα κεφάλαια που έχουν διατεθεί στο χωριό υπάρχει μεγάλη παρέκκλιση για τα ποδοσφαιρικά... Λύπη και θλίψη....

Στο νεκροταφείο έγινε ταυτοποίηση και τακτοποίηση των τάφων με τα ονοματα και έτσι λύθηκε ένα μεγάλο πρόβλημα πολλών χρόνων και εξηκονομήθηκαν τάφοι. Όσο για συγγενικά πρόσωπα μακριά απόντο τοπικό συμβούλιο. Πονηριές και εξυπνάδες του κυρίου 23:37 αλλού αυτά τα τζάκια εκεί που ξέρει όχι εδώ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio