Πρόεδρος Πραστού: Καθαρίστε τα οικόπεδά σας

Δευ, 04/05/2020 - 11:12
Image

Καθαρισμός Ιδιωτικών Οικοπέδων – Κήπων και Ακάλυπτων Χώρων Εντός Οικισμών ΠΡΑΣΤΟΥ & ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ για λόγους Πυροπροστασίας

Αγαπητοί Πραστιώτες και Πραστιώτισες
Καλό Μήνα και σύντομα να ξεπεράσουμε αυτή την πρωτόγνωρη και δυσάρεστη εμπειρία που ζούμε αυτό το χρονικό διάστημα και να επανέλθουμε στην κανονικότητα.
Όπως σας είχαμε ενημερώσει με προηγούμενη ανακοίνωσή μας η αντιπυρική περίοδος άρχισε για φέτος από 15 Απριλίου 2020.
Εν όψη της ερχόμενης καλοκαιρινής περιόδου πρέπει όλοι μας να δείξουμε την πρέπουσα προσοχή για να αποφύγουμε οποιοδήποτε δυσάρεστο γεγονός πυρκαγιάς στο χωριό μας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ - ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΣ

Όσοι έχουμε ιδιοκτησίες μέσα στους οικισμούς ΠΡΑΣΤΟΥ & ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ της Κοινότητας Πραστού (Οικίες, Οικόπεδα, Κήπους και ακάλυπτους Χώρους) πρέπει άμεσα να τις καθαρίσουμε από τα χορτάρια, κλαδιά, βάτα και γενικά από κάθε εύφλεκτη ύλη. Η υποχρέωσή μας αυτή προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.
Δεν επιθυμούμε ως Κοινοτική Αρχή να βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση να επιβάλουμε μέτρα σε όσους δεν καθαρίσουν τις ιδιοκτησίες τους. Κανένας μας δεν έχει το δικαίωμα να θέσει σε κίνδυνο τους γείτονες του και τους συγχωριανούς του.
Εφόσον από σήμερα επιτράπηκαν οι μετακινήσεις των πολιτών εντός Νομού, μπορούμε να μετακινηθούμε και για αυτή την υποχρέωσή μας.
Όλες οι ιδιοκτησίες πρέπει να καθαριστούν το αργότερο μέχρι 15 Μαΐου 2020.

Πραστός 4 Μαΐου 2020

Ο Πρόεδρος Κοινότητας Πραστού

Δημήτριος Σταμ. Πετρής

Σχόλια επισκεπτών

Και αν ο άλλος μένει Αθήνα πως θα ρθει να καθαρίσει όταν απαγορεύονται ακόμα οι μετακινήσεις εκτός νομού???
Ο νόμος προβλέπει καθαρά οικόπεδα από 1 Μαίου και μετά. Προφανώς ο νομοθέτης δεν πρόβλεψε ότι στα ορεινά της Αρκαδίας έχουμε βροχές μέχρι αρχές καλοκαιριού. Βροχές δίνει σήμερα

Ο πρόεδρος και το ΔΣ που προλαβαίνει ας πάει να τα κόψει. Όσοι μένουμε μακρυά και έχουμε και άλλες υποχρεώσεις ποτέ να προλάβουμε με τις 10 μέρες περιθώριο; τι λες πρόεδρε;

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio