Πραστός: Τοποθετήθηκε παραδοσιακό κάγκελο στον δρόμο του σχολείου (pics)

Παρ, 02/12/2022 - 12:19
Image
Image

Τοποθέτηση Παραδοσιακού Κάγκελου

Στον δρόμο του Σχολείου στον ΠΡΑΣΤΟ

Ένα σημαντικό έργο του χωριού μας, που αφορά την ασφαλή κίνηση των πολιτών, στον δημοτικό δρόμο που οδηγεί στο Σχολείο του Πραστού είναι πλέον πραγματικότητα.
Όπως όλοι γνωρίζεται ο τσιμεντόδρομος που οδεύει στο επιβλητικό κτίριο του Σχολείου στον Πραστό, εστερείτο παντελώς προστατευτικού κιγκλιδώματος (κάγκελου) στην κατάντι πλευρά του που έχει μεγάλο ύψος τοίχου, με ότι αυτό σημαίνει για την ασφαλή κίνηση των πολιτών επί αυτού και κυρίως των μικρών παιδιών.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Κοινότητάς μας καταφέραμε να γίνει και αυτό το έργο.
Πρόσφατα κατασκευάστηκε παραδοσιακό κάγκελο που ταιριάζει απολύτως στην τσακώνικη αρχιτεκτονική του Ιστορικού Πραστού μας και τοποθετήθηκε στο επικίνδυνο τμήμα του συγκεκριμένου δρόμου.

Το έργο αυτό αποτελούσε πάγιο αίτημα πολλών Πραστιωτών και συμπεριλαμβανόταν στο τεχνικό πρόγραμμα επί σειρά ετών.
Όπως διαπιστώνετε ένα – ένα τα θέματα του χωριού μας σχεδιάζονται - μελετώνται και εκτελούνται στη ώρα τους, όταν ωριμάζουν τεχνικά και οικονομικά. Σύντομα θα σας ενημερώσουμε και για άλλα πολύ ευχάριστα που θα ακολουθήσουν.

Παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες του έργου.

Ο Πρόεδρος
Κοινότητας Πραστού
Δημήτριος Σταμ. Πετρής


 

Σχόλια επισκεπτών

ΜΠΡΑΒΟ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΟΥ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΕ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ

Που ακριβώς θα ήθελα να ξέρω είναι η Τσακώνικη αρχιτεκτονική; Τρίζουν τα κόκκαλα του Δούνια με αυτή την αρχιτεκτονική... Το χωριό πονάει σε άλλα πράγματα και όχι στα κάγκελα που ανάθεμα αν περνάνε 30 άτομα τον χρόνο απο εκεί. Η είσοδος όπως ειχατε υποσχεθεί ότι θα είναι το πρώτο έργο στο χωριο είναι σε άθλια κατάσταση και από ότι φαίνεται για μια ακόμη χρονιά θα σπάμε τα αμάξια μας...

Το ότι γίνεται κάτι στο χωριό είναι θετικό και μπραβο σε αυτούς που το παλεύουν και καταφέρνουν να γίνεται αυτό το κάτι. Εάν αυτά τα κάγκελα, αποκαλούμενα ατυχώς ότι είναι τσακώνικης αρχιτεκτονικής, είναι εργο προτεραιότητας το κρίνουν οι ιθύνοντες και οι κάτοικοι. Όλως τυχαία βέβαια το έργο γίνεται στην ευρύτερη γειτονιά των νυν αρχόντων και των συγγενών αυτών, λες και οι υπόλοιποι δρόμοι του χωριού έχουν προστατευτικά κάγκελα η ακόμα και τσιμέντο. Ο Ιούλιος Καίσαρας ειχε πει την περίφημη φράση «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια»

Μετά την επισκευη του σκαλιου στην πλατεία και την σημαία στη Φούσκα, τωρα τοποθετήθηκε και το κάγκελο στα Πετρέικα....
ομολογουμένως η κοινοτική αρχή ολοκλήρωσε επιτυχημένα τη θητεία της και κέρδισε την επανεκλογή της

Ρε παιδιά οι προηγούμενοι άλλαξαν ολόκληρο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης και δεν ανέβηκε ούτε μια φωτογραφία..και εσείς με 20 μέτρα κάγκελα μας πουλάτε φούμαρα...σοβαρευτειτε επιτέλους!!δεν είμαστε τόσο ηλιθιοι!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio