Πότε θα ολοκληρωθεί το έργο της παράκαμψης Δολιανών (vid)

Τετ, 26/05/2021 - 17:00
Image

Ένα μεγάλο πρόβλημα φαίνεται να λύνεται, για την εύκολη και ασφαλέστερη πρόσβαση στην παραλιακή Αρκαδία, αφού προχωρούν οι εργασίες της παράκαμψης των Κάτω Δολιανών του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Το έργο αυτό έρχεται να προστεθεί στην προσπάθεια που γίνεται για μια προσβάσιμη παραλιακή Αρκαδία, συμπλήρωση του τμήματος «Κουμπίλα - Λουλούδι».

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ΑrcadiaPortal.gr ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος μίλησε για την πορεία του έργου, σημειώνοντας ότι η εξέλιξη του προχωρά ικανοποιητικά.

Να υπενθυμίσουμε ότι η αρχική προθεσμία παράδοσης του έργου ήταν αυτό να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2020, με τον κ. Λαμπρόπουλο να επισημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, αφού με την έναρξη των εργασιών, δεν είχε γίνει πρόβλεψη για να ολοκληρωθεί, μιας και δεν υπήρχαν οι απαλλοτριώσεις, δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη για την προστασία του οικισμού των Κάτω Δολιανών από την κοίτη του ποταμού.

Με την κατασκευή του έργου θα παρακαμφθεί ο οικισμός των Κάτω Δολιανών καθώς ο υφιστάμενος οδικός άξονας Τρίπολη - Άστρος διέρχεται εντός του οικιστικού ιστού, περιλαμβάνοντας τμήμα με απαράδεκτα γεωμετρικά χαρακτηριστικά ως προς το εύρος της οδού και την κατά μήκος κλίση ενώ είναι πρακτικά αδύνατη η διασταύρωση δύο μεγάλων οχημάτων.

    Διορθώσαμε τις ασυμφωνίες που υπήρχαν στο κτηματολόγιο και προχωρήσαμε τις απαλλοτριώσεις και την απόφαση επίταξης και κάναμε την μελέτη για την προστασία του οικισμού

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης, το έργο έχει παραταθεί έως τον Νοέμβριο του 2021 εκτιμώντας ότι μπορεί και να έχει ολοκληρωθεί έως τότε, εντός του χρονοδιαγράμματος.

Εκτός από το κομμάτι της γέφυρας που είχε γίνει, προχωρεί το τμήμα και προς τον υπάρχοντα δρόμο και προς την ΙΜ Λουκούς και η πίεση προς την εργοληπτική εταιρία είναι το έργο να παραδοθεί εμπρόθεσμα, έτσι ώστε σε κάθε περίπτωση την άνοιξη του 2022 να είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται ο δρόμος.

    Είναι ένα πολύ εμβληματικό και πολύ σημαντικό έργο, που γίνεται μέσω ΕΣΠΑ, το οποίο θα βοηθήσει την ασφάλεια, την ταχύτητα της κυκλοφορίας και θα αυξήσει τις μετακινήσεις από και προς την παραλιακή Αρκαδία, η οποία συμβάλλει καθοριστικά στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του νομού

Τέλος, ο κ. Λαμπρόπουλος μίλησε και για μια σειρά έργων που θα γίνουν στη Βόρεια και στη Νότια Κυνουρία, όπως η βελτίωση της χάραξης του δρόμου Άστρος - Λεωνίδιο, η υποβολή πρότασης της παράκαμψης Ξηροπηγάδου και η ένταξη του Παραλίου Άστρους στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Video

Σχόλια επισκεπτών

Πολύ ωραίο το ρεπορτάζ, μια προσθήκη μόνο στο κείμενο με βάση όσα ακούσαμε από τον κ. Λαμπρόπουλο, στην τελευταία φράση μιλάει για ένταξη του κάστρου του Π. Αστρους στο ταμείο ανάκαμψης.
Κατά τα άλλα μπράβο, ευχάριστες και ουσιαστικές ειδήσεις από την Περιφέρεια. Περιμένουμε την υλοποίηση.

Στην έπαυλη του Ηρώδη του Αττικού πότε θα γίνουν έργα και υποδομές, ώστε ο χώρος να είναι επισκέψιμος και προσβάσιμος σε όλους; Γιατί τόσα χρόνια δεν έχει γίνει η παραμικρή κίνηση προκειμένου να αναδειχθεί αυτός ο ανεκτίμητος θησαυρός που κρύβεται στο Άστρος;

Ρεη γκρινιάζετε ρε. Μην είστε σαν βαρέλι δίχως πάτο. Τα έργα είναι υποχρέωση της πολιτείας αλλά δεν είναι αυτονόητα. Ένα ένα, να υλοποιούνται σωστά, να τελειώνουν και μετά να ζηταμε τα επομενα. Κατευθείαν μόλις βλέπουν ένα έργο ορισμένοι να ζητήσουν μέχρι και...σκαλα να ανεβαίνουν στο φεγγάρι... Καθίστε να γίνει κανένα πεζοδρόμιο στη γη πρώτα και μετα βλέπουμε

Τέλειος ο κύριος Λαμπρόπουλος ! Από οικογένεια που ανήκει χρόνια στην γαλάζια παράταξη και όχι όπως ο "Πέτρος" που υποστηρίζουν πολλοί εδώ κάτω και έχει γυρίσει όλα τα κόμματα ! Σε λίγο καιρό θα ολοκληρωθεί το έργο και δεν θα ξέρει που να κρυφτεί ο "Πέτρος" και η "Εύη"

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio