Πότε ολοκληρώνονται τα έργα παράκαμψης των Δολιανών στον δρόμο Τρίπολης - Άστρους

Πέμ, 02/03/2023 - 10:20
Image

Σε φάση ολοκλήρωσης φαίνεται να έρχεται το έργο «Βελτίωση της Επαρχιακής Οδού Τρίπολης - Άστρους στην παράκαμψη των Κάτω Δολιανών» προϋπολογισμού 7.300.000 ευρώ.

Η περάτωση του έργου, το οποίο υπογράφηκε το 2018,  έχει καθυστερήσει σημαντικά, εξαιτίας και των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων που έπρεπε να γίνουν, για να περάσει ο δρόμος.

Το έργο αυτό αποτελεί τη συνέχεια ενός άλλου, πολύ σημαντικού έργου στην περιοχή του τμήματος  Ελαιοχώρι - Κουμπίλα, με προϋπολογισμό 11.490.000 ευρώ, το οποίο έρχεται να συμπληρώσει ένα πολύ μεγάλο αναπτυξιακό έργο μείζονος σπουδαιότητας, το οποίο ενώνει την Πρωτεύουσα της Αρκαδίας με το Άστρος, δίνοντας νέα προοπτική ανάπτυξης στο παραλιακό μέτωπο της Κυνουρίας.

Σε δηλώσεις του στο ArcadiaPortal.gr ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Μανώλης Σκαντζός ανέφερε ότι το έργο βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο.

Το έργο έχει σχεδόν τελειώσει και οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, έτσι ώστε ο δρόμος να παραδοθεί σε χρήση πριν από την καλοκαιρινή περίοδο

Σε αυτή τη φάση θα γίνει η οδοστρωσία, θα πέσουν τα χαλίκια, ενώ υπολείπονται ακόμα οι εργασίες ασφαλτόστρωσης και την τοποθέτηση στηθαίων.

Ο κ. Σκαντζός ανέφερε ότι πριν από το Πάσχα θα πέσουν τα χαλίκια και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο.

Με την παράδοση του έργου  οι οδηγοί δεν θα διέρχονται από τον οικισμό των Κάτω Δολιανών, γλυτώνοντας τα απαράδεκτα γεωμετρικά χαρακτηριστικά ως προς το εύρος της οδού και την κατά μήκος κλίση που κάνει πρακτικά αδύνατη η διασταύρωση δύο μεγάλων οχημάτων.

Το έργο αυτό έρχεται να λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα για τους οδηγούς και να κάνει πιο εύκολη και ασφαλέστερη πρόσβαση στην παραλιακή Αρκαδία, αυξάνοντας τις μετακινήσεις από και προς την παραλιακή Αρκαδία, συμβάλλοντας καθοριστικά στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του νομού.

Από το Arcadiaportal.gr

Σχόλια επισκεπτών

Στο δρόμο πού αναφέρεστε κ Σκαντζε υπάρχει μια μεγάλη γέφυρα και μια πολύ μικρή Εάν δούμε το ρέμα που θα πέσουν τα νερά στο μικρούλη γεφυράκι σε μια μεγάλη νεροποντή θα πέραση από επάνω από το δρόμο και τότε ίσως έχουμε θύματα να το δεί ένας ειδικός μηχανικός σήμερα πριν την παραλαβή του έργου εύχομαι να κάνω λάθος περιμένουμε ενημέρωση ΥΠΕΎΘΥΝΗ από εσάς εδώ κάτω από την ερώτηση ευχαριστούμε

Εσένα ρε ζουλαπι σε καίει ποιός θα κόψει τη κορδέλλα;; Χάρη μας κάνουνε;; Από τη τσέπη τους;; Κακομοίρη Ελληνακο, δουλε, ανθρωπάκι το ότι κάνουνε πέντε χρόνια να τελειώσουν δεν σε αγγίζει;; Ραγιάδες τρέξτε να τούς φιλήσετε τα πόδια όταν κάποτε τελειώσει το έργο.

Εσένα ρε ζουλαπι σε καίει ποιός θα κόψει τη κορδέλλα;; Χάρη μας κάνουνε;; Από τη τσέπη τους;; Κακομοίρη Ελληνακο, δουλε, ανθρωπάκι το ότι κάνουνε πέντε χρόνια να τελειώσουν δεν σε αγγίζει;; Ραγιάδες τρέξτε να τούς φιλήσετε τα πόδια όταν κάποτε τελειώσει το έργο.

Ναι ρε κακομοίρη αυτό κατάλαβα. Υποφέρουν οι άνθρωποι, τούς λυπάμαι, βασανίζονται για εμάς καί τά παιδιά μας. Καί όλα αυτά με έναν ψωρομισθο. Να κάνουμε έναν έρανο για να τούς ενισχύσουμε.

Θα μπορούσε να υπάρξει άλλη λύση τα Δολιανά δεν είναι χωριουδάκι.
Μπαίνοντας στον οικισμό και οι διερχόμενοι οδηγοί μπορούσαν να πάρουν και τον καφέ τους και ότι άλλο επιθυμούσαν δεν είναι χωριουδάκι το χωριό μας και θα μπορούσε να γίνει ένα έργο στο σημείο μετα σ
το γεφύρι που είναι λίγο στενός ο δρόμος.

Καλά κάνουν κάποιοι πήραν παχυλές αποζημιώσεις για τον εν λόγω δρόμο και δεν νοιάζονται αλλά σίγουρα θα είναι μεγάλες οι επιπτώσεις αρνητικές κατά του χωριού.

Εδώ είμαστε και θα του δούμε εν πορεία.

Δυστυχώς ένα ακόμη χωριό θα ερημοποιηθει..

Σαν τι έργο θα πρότεινες να γίνει μετά το γεφύρι σύντροφε για εκεί που λες ότι είναι "λίγο στενός ο δρόμος" ; Ο άτυχος συνοριάρης στο σημείο αυτό, αερογέφυρα έχει φτιάξει για να πηγαίνει στο φτωχικό του... Και σε κάθε περίπτωση. Ναι δεν είναι και χωριουδάκι τα κάτω Δολιανά, αλλά και τι να ψωνίσουμε βρε λεβέντη από εκεί ;

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio